'Türkiye seçimle aydınlığa çıkar'

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve PM Üyesi Aylin Nazlıaka, Türkiye'nin siyaset, ticaret ve mafya üçlüsü içerisinde çürümüş bir sisteme hapsedilemeyeceğini söyledi. Nazlıaka, 'Ancak bir seçimle gerçekleştirilebilecek olan yenilenme sonrasında aydınlık bir Türkiye ortaya çıkar' dedi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı ve Parti Meclisi Üyesi Aylin Nazlıaka Afyonkarahisar programına partisinin İl Başkanlığında [&hellip]

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve PM Üyesi Aylin Nazlıaka, Türkiye’nin siyaset, ticaret ve mafya üçlüsü içerisinde çürümüş bir sisteme hapsedilemeyeceğini söyledi. Nazlıaka, “Ancak bir seçimle gerçekleştirilebilecek olan yenilenme sonrasında aydınlık bir Türkiye ortaya çıkar” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı ve Parti Meclisi Üyesi Aylin Nazlıaka Afyonkarahisar programına partisinin İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısıyla başladı. Nazlıaka, ülke gündeminde ki sorunlara yönelik partisinin görüşlerini açıklayarak kadınlara yönelik yürütülen çalışmaları anlattı.
“ZİYARETLERDE
KADINLARA HAKLARI ANLATILIYOR”
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve PM Üyesi Aylin Nazlıaka, Afyonkarahisar’ın tüm ilçelerinde kadın örgütlenmesini tamamlanın haklı onurunu yaşadıklarını söyledi. CHP olarak Türkiye’de yılsonuna kadar örgütlenmedikleri hiçbir mahalle bırakmayacaklarını belirten Nazlıaka, “Türkiye genelinde örgütlenmediğimiz mahalle kalmayacak diye bir hedef koyduk. Bu hedefimizi Afyonkarahisar’da da gerçekleştirmek ve üye sayımızı daha da artırmak şiarıyla tekrar yollara çıktık. ‘Yaşamak Otobüsümüzle’ birlikte yollardayız. Neden yaşamak? Kadına gören şiddetin her geçen gün arttığı ve bunu görmezden gelen bir iktidar tarafından yönetildiğimiz bu zorlu günlerde biz kadınların en temel hakkı olan yaşam hakkına sahip çıkma yönünde ki sorumluluğu daha da yükselmiştir. Özellikle İstanbul Sözleşmesinin fesih kararından sonra kadınları tek tek ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlerimizi mahalle mahalle, ilçe ilçe yapıyoruz. Bu ziyaretlerde kadınlara haklarını anlatıyoruz.” dedi.
“KADINLARA ÜCRETSİZ HUKUKİ VE PSİKOLOJİK DESTEK SAĞLANIYOR”
Bir kadının bir erkeğe göre fiziksel, ekonomik olarak güçlü olmasa da bilginin son derece önemli bir güç olduğunu vurgulayan Nazlıaka, “Gittiğimiz her yerde kız kardeşlerimize haklarını anlatıyoruz. Böylece onların eline bilgi gücünü veriyoruz. Aynı zamanda ücretsiz olarak temin ettiğimiz hukuki destek ve psikolojik destekle kız kardeşlerimizin kendilerini daha güçlü hissetmelerini sağlıyoruz. Afyonkarahisar’da İhsaniye ilçemizi ziyaret ettikten sonra Sinanpaşa ilçemizin Güney beldesinde yapılacak olan yerel seçim çalışmasına destek vereceğiz. Sahada halkımızı ziyaret ederek bir ve beraber olma duygumuzu daha güçlendireceğimiz bir yoğunluk yaşacağız.” diye konuştu.
“CHP TÜM EMEKÇİLERLE BİRLİKTE SAHADA”
Türkiye’nin siyaset, ticaret ve mafya üçlüsü içerisinde çürümüş bir sisteme hapsedilemeyeceğini belirten Nazlıaka, “Türkiye’yi bir an önce aydınlığa çıkartmak her zor zamanda CHP’nin üstlendiği sorumlulukta olduğu gibi bugünde bizlerin üstleneceği bir sorumluluktur. Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılına Çağrı Beyannamemizde de ifade ettiğimiz tüm o vaatleri gerçekleştirmek amacıyla tüm ekiplerimizle, örgütümüzle, Milletvekillerimizle, Parti Meclisi Üyelerimizle, İl ve İlçe Başkanlarımızla kısacası partimizin her kademesinde ki parti emekçileriyle sahadayız. Halkımızın içerisindeyiz. Bizler şunu çok iyi biliyoruz; Çiftçinin, emekçinin, emeklinin, esnafın tüm vatandaşlarımızın sesini duyan ve onların sesine sek katanlar bizleriz.” şeklinde konuştu.
“KOKUŞMUŞLUKTAN ANCAK SEÇİMLE YENİLENEREK KURTULUNUR”
Gençlerin umutsuz bir durumda olduğuna işaret eden Nazlıaka şöyle konuştu: “İçerisinde bulunduğumuz bu dönemde esnafımız kepenk indirdiği için yarınını göremediği için umutsuz durumdadır. On milyonun üzerinde işsizimiz var. Türkiye bir işsizler ordusuna dönüştürülmüş durumdadır. Diğer taraftan emeklimizin ve emekçimizin halide ortadadır. Son derece kötü yönetilerek sadece algı yönetimine odaklanmış olan bir pandemi süreci geçiriyoruz. Bu süreçte bizler sahada halkın sesine ses katarak, çözüm önerilerimizi her fırsatta vatandaşlarımıza aktararak hemen şimdi seçim çağrısı yapmaya devam ediyoruz. Çünkü bu kokuşmuşluk, bu çürümüşlük ancak ve ancak bir seçimle gerçekleştirilebilecek olan bir yenilenme sonrasında aydınlık bir Türkiye’nin kucaklanmasıyla son bulacaktır.”
“DERHAL TBMM DE BİR SORUŞTURMA KOMİSYONU KURULMALI”
Yaşanılan son dönemde her yerden pis kokuların geldiğini söyleyen Nazlıaka şunları kaydetti: “Bu pis kokularla ilgili tatmin edici açıklamalar yapılamıyor. Bu ülkenin İçişleri Bakanı çıkıp TBMM’de ki bir Milletvekilinin bir mafya liderinden her ay 10 bin dolar aldığını söylüyor. Bu başlı başına TBMM’de bulunan 600 milletvekilini de töhmet altında bırakmaktır. Bu TBMM’nin itibarını yerle bir etmektir. Onun için yapılması gerekenler çok nettir. Derhal TBMM’de bir Soruşturma Komisyonu kurulmalıdır. Derhal TBMM Başkanı İçişleri Bakanını çağırmalı ve bu milletvekilinin kim olduğunu açıklamalıdır. Cumhuriyet Savcılarına da sesleniyoruz; Derhal görevlerini yerine getirmelidirler. Her ne kadar televizyon programında konunun üstünü ‘bir siyasetçi’ diyerek kapatmaya çalışsa da çok net anlaşılmıştır ki bu kişi AKP’li bir milletvekilidir. Bakanın daha önceki açıklamalarından basın böyle bir yol haritası çizmiştir. Dolayısıyla derhal bu 10 bin doları alan kişinin kim olduğu netleşmelidir. Tüm gerçekler ortaya bir bir saçılmalıdır.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme