“Türkiye okuyor mu” diye sordular

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Pazarlama Programı öğrencileri önemli bir proje çalışmasına imza attılar Geçmiş yıllarda “Bana Marka Olmayı Anlat”, “Gökkuşağının Renkleri Türkiye’nin Değerleri Konuşuyor”, � Yılında Nasıl Bir Türkiye?” ve “Süper Lig Gerçekten Süper mi?” başlıklı çalışmalar gerçekleştiren bölümün artık gelenekselleşen proje çalışmalarında bu yıl için belirledikleri konu ise “Türkiye Okuyor [&hellip]

"Türkiye okuyor mu" diye sordular

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Pazarlama Programı öğrencileri önemli bir proje çalışmasına imza attılar

Geçmiş yıllarda; “Bana Marka Olmayı Anlat”, “Gökkuşağının Renkleri Türkiye’nin Değerleri Konuşuyor”, “2023 Yılında Nasıl Bir Türkiye?” ve “Süper Lig Gerçekten Süper mi?” başlıklı çalışmalar gerçekleştiren bölümün artık gelenekselleşen proje çalışmalarında bu yıl için belirledikleri konu ise “Türkiye Okuyor mu?” başlığını taşıyordu. Proje çalışması Pazarlama Programı’nın son yarıyılda ders müfredatında yer alan “Mesleki Çalışma ve Seminer Dersi” kapsamında gerçekleştirildi. Hazırlanan projenin koordinatörlüğünü bu yıl da Öğr. Grv. Türker Göksel yaptı.
“Türkiye Okuyor mu?” konulu çalışma, 20 Mayıs 2012 tarihinde başladı ve 28 Mayıs 2013 tarihinde tamamlandı. Yaklaşık bir yıl süren bir çalışma sürecinde toplumun nabzını tuttuğuna inanılan her biri birbirinden değerli 15 yazar ile birebir görüşmeler gerçekleştirildi. Proje yürütücüsü Öğr. Grv. Türker Göksel yazar isimlerinin belirlemesinde geniş bir yelpazenin duygularının analiz edilmesinin öngörüldüğünü, dolayısıyla yazar isimleri tespit edilirken farklı toplumsal katmanların tercihlerine göre belirlemeler yapıldığının altını çizdi.
KİTAPTA DEĞERLENDİRİLECEK
Bu bağlamda öğrencilerin yüz yüze görüşme yaptıkları isimler; Yavuz Bülent Bakiler, Cemal Safi, Halit Ertuğrul, Nail Güreli, Beşir Ayvazoğlu, Sadık Yalsızuçanlar, Prof. Dr. Üstün Dökmen, Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Doç. Dr. Osman Konuk, Ataol Behramoğlu, Talha Uğurluer, Gizem Kayahan, Hakan Urgancı, Yavuz Bahadıroğlu ile Prof. Dr. Yavuz Odabaşı isimlerinden oluştu.
Çalışma kapsamında görevli öğrenciler, muhataplarına; kitap ile toplumumuzun temasını nasıl değerlendirdiklerini, okuyan bir toplum ile okumayan toplumu birbirinden ayıran temel farklılıkların neler olduğunu, ülkemizde kitap okuma oranının artması noktasında nasıl bir strateji takip edilmesi gerektiğini, nasıl yazdıklarını ve okuyucularına vermek istedikleri bir mesajın olup olmadığını öğrenmeye yönelik sorular yönelttiler. Elde edilen bilgilerin her biri seminer formatında Afyon MYO mensuplarına ve konunun ilgililerine sunumlar yoluyla aktarıldı. Daha sonrasında ise derlenen bilgilerin dökümleri yapılıp, kapsamlı bir değerlendirmeden geçirildi. Gerçekleştirilen çalışmanın son aşamasında ise elde edilen bilgiler, proje koordinatörü Öğr. Grv. Türker Göksel’in halen hazırlanmakta olan dördüncü kitabının belli bir bölümünde metinsel olarak okuyucuların bilgisine sunulacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme