• Haberler
  • Gündem
  • 'Türkiye nüfusunun yüzde 18'i ruhsal hastalık yaşıyor'

'Türkiye nüfusunun yüzde 18'i ruhsal hastalık yaşıyor'

Dünya Ruh Sağlığı Günü'nün, ruh sağlığının ve ruh hastalıklarının toplumda farkındalığını ve anlaşılırlığını artırmak amacıyla, 1992 yılından bu yana her yıl 10 Ekim tarihinde kutlandığını kaydeden Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, 'Dünya Sağlık Örgütü sağlığı bedensel, ruhsal ve sosyal iyilik hali olarak tanımlamaktadır. Gelişmekte olan ülkeler beden sağlığı ile uğraşırken, gelişmişlik seviyesi [&hellip]

Dünya Ruh Sağlığı Günü’nün, ruh sağlığının ve ruh hastalıklarının toplumda farkındalığını ve anlaşılırlığını artırmak amacıyla, 1992 yılından bu yana her yıl 10 Ekim tarihinde kutlandığını kaydeden Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, “Dünya Sağlık Örgütü sağlığı; bedensel, ruhsal ve sosyal iyilik hali olarak tanımlamaktadır. Gelişmekte olan ülkeler beden sağlığı ile uğraşırken, gelişmişlik seviyesi arttıkça ruh sağlığına yönelik vurgu da artmaktadır. Türkiye Ruh Sağlığı Profili çalışmasına göre Ülkemiz nüfusunun yüzde 18’i yaşam boyu bir ruhsal hastalık yaşamaktadır. 2011-2023 Ulusal Ruh Sağlığı Eylem Planı ile toplumun ruh sağlığının geliştirilmesi ve iyileştirilmesine vurgu yapılarak illerde Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri (TRSM) oluşturulmuştur. Merkezin ekibi ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanı, hemşire, sosyal hizmet uzmanı, psikolog, hemşire iş uğraşı terapisti yada usta öğretici, tıbbi sekreter, idari ve teknik personelden oluşmaktadır. İlimizde eski Göğüs Hastanesi binasında hizmet veren TRSM, aile hekimlerimiz ile işbirliği içinde çalışarak ruh sağlığı yönünden yardıma ihtiyacı olanlara sağlık hizmeti sunmaktadır.” dedi.
Korkmaz, Dünya Ruh Sağlığı Günü’nde her yıl farklı temalarla çeşitli faaliyetler yapıldığını belirterek, bu yılın temasının “Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı” olarak belirlendiğini sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme