Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye Mehmetçik için tek yürek oldu

Suriye’nin İdlib kentinde rejim

Suriye’nin İdlib kentinde rejim unsurlarının saldırısı sonucu 33 askerin şehit düşmesi sonrasında Afyonkarahisar’da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üniversiteler ve esnaf, Mehmetçiğe destek verdi

Suriye’nin İdlib kentinde rejim unsurlarının saldırısı sonucu 33 askerin şehit düşmesine ilişkin AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Türk Ocakları Afyonkarahisar Şube Başkanı Prof. Dr. Yavuz Osman Birdane, Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Arslan, MÜSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Karakol ve Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği (ABYD) Başkanı Sezer Küçükkurt, tepkilerini dile getirerek devletin ve TSK’nin yanında oldukları mesajını verdi.
SEZEN: HAİNLERİN PLANLARINI BOZMAYI BAŞARACAĞIZ
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Sezen de Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’deki operasyonunu desteklediklerini ve askerimizin yanında olduklarını belirtti.
İl Başkanı Sezen, Suriye’nin kuzey batısında başlatılan İdlip operasyonu dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olan askerimizin dünyaya çok önemli bir ders vereceğine ve hainlerin planlarını bozmayı başaracağına inanıyorum.” dedi. AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’deki operasyonunu desteklediklerini ve askerimizin yanında olduklarını söyledi.
“SUNİ HARİTALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN YAPILAN OPERASYON”
Sezen, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye Milli Ordusu’yla birlikte Suriye’nin kuzey bastısında PKK/YPG terör örgütlerine ve rejimgüçlerine karşı suni haritaların hazırlanmasının önüne geçmek amacıyla bölgenin güvenliğini sağlamak ve ülkemizin çıkarlarını korumak için yaptığı operasyonda şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar dilerim. Operasyonda görev alan Mehmetçik’imize de muvaffakiyetler diliyorum. Aziz milletimizle beraber dualarımızdasınız.” dedi.
“DUALARIMIZLA MEHMETÇİĞİN YANINDAYIZ”
Operasyonun başarılı ile sonuçlanacağına inancının sonsuz olduğunu ifade eden AK Parti İl Başkanı Sezen, “DualarımızLa Mehmetçiğin yanındayız. Ülkemizin güvenliği ve geleceğini garanti altına alması adına önemli bir operasyon olan İdlip operasyonu tamamen Türkiye sınırı dışında kendisini tehdit eden unsurlara karşı yapılan bir önleme operasyonudur. Sınırlarımıza yaşanan ve yaşanabilecek olan taciz ve saldırılara karşı yapılan bu operasyon,belirli bölgelerin temizlenmesi, Türkiye’nin güvenlik tedbirlerini alması yönünde çok önemlidir. Sorunlarımızı torunlarımıza bırakmamak adına yapmış olduğumuz sınır dışı operasyonların bölgemizin güvenliği sağlanana dek şanlı ordumuzun destekçisi ve yanında olduğumuzu ifade ederim. Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olan askerimizin dünyaya çok önemli bir ders vereceğini ve hainlerin planlarını bozmayı başaracağına inanıyorum.” diye konuştu.
“MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN, DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ”
ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, İdlip’te şehit olan askerlerimiz için yayınladığı başsağlığı mesajında, “Milletimizin başı sağ olsun, devletimizin yanındayız” dedi
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, İdlip’te hava saldırısı sonucunda şehit olan askerlerimiz için yayınladığı başsağlığı mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Mübarek bir gece olan Regaib Kandili’nde yapılan hava saldırısında Mehmetçiklerimiz şehit olmuştur. Hepimizin yüreğini yakan bu saldırıda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Afyonkarahisarlı iş insanları ve sanayiciler olarak, Kahraman Ordumuz’un ve Devletimiz’in yayındayız. Dualarımız, bizlerin huzuru ve güvenliği için fedakârca görev yapan Mehmetçiklerimiz içindir. Ülkemiz, birlik ve beraberlikle bu sıkıntılı günleri de inşallah aşacaktır.”
“HER ZORLUĞU BİRLİK VE BERABERLİKLE AŞABİLECEK GÜÇTEYİZ”
Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş da şehit olan askerlerin haberinin kendilerini üzdüğünü belirterek, “Milletimiz her zorluğu birlik ve beraberlikle aşabilecek güçtedir. Her zaman devletimizin yanındayız.” açıklamasında bulundu.
“BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞIYORUZ”
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, şehitler nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını dile getirdi.
Millete başsağlığı dileyen Okumuş, “Askerlerimiz tek bir amaç için orada değillerdi. Ülkenin, devletin bütünlüğünün, sınırlarımızın güvenliğinin sağlanması için oradalardı. Terör örgütlerinin ülkemize sızmasını engelemek ve güvenli bölge oluşturmak için oradalardı. Kendi zalim yöneticileri tarafından bombalanan, evlerinden, yurtlarından edilen bu insanların can ve mal güvenliğini korumak için de oradalardı.” dedi.
“GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ”
Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Arslan da Suriye’den gelen haberle yüreklerin dağlandığını ve milletin acısının çok büyük olduğunu vurguladı.
Arslan, açıklamasında şunları kaydetti:
“Her geçen gün daha da ağır bir yıkıma sürüklenen Suriye’den ülkemize yapılan saldırıları önlemek amacıyla bölgede bulunan askerlerimize yapılan saldırı, hiçbir gerekçeyle kabul edilir bir durum değildir. Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Gün, gerçek bir millet olduğumuzun bilinciyle bayrağımızın altında, kahraman askerimizin yanında yer alma, milli duygular ve idealler etrafında kenetlenme, birliğimizi pekiştirme günüdür.”
“ACIMIZ BÜYÜK, KİNİMİZ DE”
Türk Ocakları Afyonkarahisar Şube Başkanı Prof. Dr. Yavuz Osman Birdane ise, “Uzun zamandır Türk devletine ve Mehmetçiğimize karşı yapılan saldırıların en büyüğü; dün mübarek kandil gecesinde, zalim Esad ve destekçilerinin İdlip teki Mehmetçiğimizi bombalaması ve akabinde ilk belirlemelere göre 33 vatan evladımızın şehit olması ile oldu. Acımız büyük. Yüce Allah Şehitlerimizi cennetine koysun. Yaralılarımıza acil şifa versin. Allah anne, baba, eş ve çocuklarının yar ve yardımcısı olsun. Irak’ın kuzeyinden Doğu Akdeniz ve Libya’ya uzanan hatta Türkiye’ye, Türk Milletine kurulan tuzağa, alınmak istendiğimiz emperyalist kıskaca karşı vatanın bütünlüğü ve muhafazası için Suriye’nin İdlib bölgesinde görev yapmakta olan Mehmetçiklerimize karşı yapılan bu saldırıyı görünüşte Katil Esed’in güçleri yapmıştır; ama biz biliyoruz ki, bu kuklanın efendisi Putin Rusya’sıdır. Uzun zamandır nispeten iyi ilişkiler kurmaya çalıştığımız Rusya ve iran bölgenin durumu hakkında tarafını açıkça seçmiş, husumetini ortaya koymuştur. ABD ve NATO ise timsah gözyaşları dökmektedir. Millî Mücadelemizin 100. Yılında, emperyal güçlerin coğrafyamıza yönelik böl-parçala-yönet siyasetine karşı Türk Milleti olarak birlik ve beraberlik içinde dik durmaktan başka yolumuz, çaremiz yoktur.” dedi.
“TSK’NIN VE DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ”
MÜSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Karakol ise Hatay’da bulunduğu sırada acı haberi aldığını ifade etti.
Şehit haberlerinin bütün Türkiye’yi üzdüğünü anlatan Karakol, “Her zaman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve devletimizin yanındayız. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.” diye konuştu.
“KANIMIZ VE CANAMIZ PAHASINA”
Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği (BYD) Başkanı Sezer Küçükkurt, milletçe büyük bir üzüntü içinde olduğumuzu ifade etti.
Küçükkurt, “Suriye başta olmak üzere, dünyanın her bölgesinde şanlı devletimiz ve kahraman ordumuzun her adımına olan desteğimiz kanımız ve canımız pahasına devam etmektedir. Türk milletine karşı yapılan her saldırının cevabının misliyle verilmesi en büyük arzumuzdur.” değerlendirmesinde bulundu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti