“Türkiye kadın haklarında öncü bir ülke”

Yayınladığı mesajda Türkiye’de kadına verilen hakların önemine değinen Vali Mustafa Tutulmaz, “Türkiye kadın hakları alanında öncü bir ülke olarak özgün bir deneyime sahiptir. Osmanlı’nın son dönemindeki modernleşme hamleleriyle başlayan ve Büyük Atatürk’ün öncülüğünde Cumhuriyet döneminde sağlanan ilerlemelerle kadın hakları konusunda adeta bir sıçrama yaşanmıştır. Yapılan köklü reformlar, toplumsal yapıyı yeniden şekillendirirken, Türk kadınının sosyal statüsünün [&hellip]

Yayınladığı mesajda Türkiye’de kadına verilen hakların önemine değinen Vali Mustafa Tutulmaz, “Türkiye kadın hakları alanında öncü bir ülke olarak özgün bir deneyime sahiptir. Osmanlı’nın son dönemindeki modernleşme hamleleriyle başlayan ve Büyük Atatürk’ün öncülüğünde Cumhuriyet döneminde sağlanan ilerlemelerle kadın hakları konusunda adeta bir sıçrama yaşanmıştır. Yapılan köklü reformlar, toplumsal yapıyı yeniden şekillendirirken, Türk kadınının sosyal statüsünün güçlendirilmesini ve temel haklarına kavuşturulmasını mümkün kılmıştır.” diye konuştu.
Öte yandan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, AKÜ Rektörü Mustafa Solak, ATSO Kadın Girişimciler Başkanı Berna Tokman, MHP Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Kadın Kolları Başkanı İlknur Tutumlu yayınladıkları mesajlarla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladılar.

Bakmadan Geçme