• Haberler
  • Genel
  • Türkiye İstatistik Kurumuna Sınavla 14 Uzman Yardımcısı Alınacak

Türkiye İstatistik Kurumuna Sınavla 14 Uzman Yardımcısı Alınacak

Türkiye İstatistik Kurumuna sınavla 14 Uzman Yardımcısı alınacak.

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığından yapılan açıklamada Uzman Yardımcılığı giriş sınavı açılacağı bildirildi.

Türkiye İstatistik Kurumu Uzmanı olarak yetiştirilmek üzere sınavla, merkez teşkilatına 14 adet Türkiye İstatistik Kurumu Uzman Yardımcısı alımı yapılacak.

SON BAŞVURU 18 EKİM 2024’DE YAPILABİLECEK

Adaylar başvurularını, 9-18 Ekim 2024 tarihleri arasında 9.00-18.00 saatleri arasında e-Devlet üzerinden Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım hizmeti veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) internet adresinden elektronik ortamda yapacaklar.

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Uzman Yardımcılığı giriş sınavına başvuracak adayların son başvuru tarihi 18 Ekim 2024 olacak. Adayların; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartları taşıması gerekiyor.  

35 YAŞINDAN GÜN ALMAMIŞ OLMAK GEREKİYOR

Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak 1 Ocak 1989 tarih ve sonraki doğumlular başvurabilecek.

Üniversitelerin en az 4 yıllık lisans eğitimi veren Fakültelerin; Yapay Zekâ Mühendisliği, Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Bilimleri, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Matematik, İktisat, İşletme, Maliye, Ekonometri, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik ve İstatistik, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezuniyet şartı var.

Bu bölümlerden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının birisinden mezun olma şartı da bulunuyor.  ÖSYM tarafından 2023 veya 2024 yıllarında yapılan KPSS katılmış ve belirtilen puan türlerinin herhangi birinden en az 80 puana sahip olunması gerekiyor. Adaylar başvuruyu belirtilen puanlardan sadece birisi üzerinden yapabilecekleri için sahip oldukları en yüksek puan türünü kullanmaları lehlerine olacak.

Bakmadan Geçme