• Haberler
  • Genel
  • Türkiye İnternet Klâvye Şampiyonu Şuhut’tan çıktı

Türkiye İnternet Klâvye Şampiyonu Şuhut’tan çıktı

Anadil ve Çok Dilli olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenen 2011 Türkiye İnternet Klâvye Şampiyonası’nda Şuhut Fatih İlköğretim Okulu'ndan Zehra Taşkale dakikada 83 sözcük yazarak Türkiye Şampiyonu oldu. 0-12 Yaş Grubunda şampiyon Zehra Taşkale’nin okulu da takımlar kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu Dünyadaki tüm bilgisayar kullanıcılarının, en verimli yöntemle (Onparmakla) bilimsel çalışmalarını teşvik için, ilköğretimden başlayarak [&hellip]

Türkiye İnternet Klâvye Şampiyonu Şuhut'tan çıktı

Anadil ve Çok Dilli olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenen 2011 Türkiye İnternet Klâvye Şampiyonası’nda Şuhut Fatih İlköğretim Okulu’ndan Zehra Taşkale dakikada 83 sözcük yazarak Türkiye Şampiyonu oldu. 0-12 Yaş Grubunda şampiyon Zehra Taşkale’nin okulu da takımlar kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu

Dünyadaki tüm bilgisayar kullanıcılarının, en verimli yöntemle (Onparmakla) bilimsel çalışmalarını teşvik için, ilköğretimden başlayarak Okulları Temel kabul eden Birleşmiş Milletlere bağlı Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu’nun her yıl düzenlemekte olduğu “Bilimsel Çalışma ve Gelişmeleri Teşvik” yarışmalarından 10 Ocak – 1 Mart sürecinde yapılan 2011 Türkiye İnternet Klâvye Şampiyonası sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre yarışmaya anadil kategorisinde katılarak dakikada 83 kelime yazan Şuhut Fatih İlköğretim Okulu öğrencisi Zehra Taşkale 0 – 12 yaş Küçükler Kategorisinde Türkiye birincisi oldu.
2011 Türkiye İnternet Klâvye Şampiyonasında hem takımlar kategorisinde hem de ferdi şampiyon Zehra Taşkale’nin mutluluğunu yaşayan Fatih İlköğretim Okulu’nda klavye antremanları da sürdüyor. Dünya Şampiyonası’nda 0-12 yaş kategorsinde hem takım kategorisinde hem de ferdi olarak Zehra Taşkale’yle, Türkiye’yi temsil edecek Şuhutlu 15 minik başarılarını Dünya Şampiyonası’nda da sürdürmek için öğretmenleri Hüseyin Özçelik’le klavye antremanlara devam ediyor.
Öğrencileri başarıların dolayı tebrik eden Şuhut Kaymakamı Eyüp Çalışır, öğrencileri Şuhut İlçe Milli Eğitim Müdürü, Fatih İlköğretim Okulu Müdürü ve Öğretmenleriyle birlikte kabul etti. Öğrencileri tek tek kutlayarak hediyeler veren Kaymakam Çalışır, “Türkiye çapında bu branşda ilk defa ferdi ve takım halinde Şampiyon olan Fatih İlköğretim Okulumuz öğrenci ve öğretmenlerini en içten dileklerimle tebrik ede-rim. Kendilerine, temmuz ayında Fransa’da yapılacak Dünya Bilgisayar İnternet Klavye Şampiyonasında üstün başarılar dilerim.” dedi.
Yarışmada Fatih ilköğretim Okulu’nu Öğretmen Hüseyin Özçelik liderliğinde, Mehmet Kurt, Hacer Durmaz, Fatma Çakmak, Zehra Taşkale, Elif Turan, Seval Bucak, Sedef Sevim, Enes Çiğdem, Murat Kılınç, Mehmet Karagönen, Gökhan Aykoç, Tugay Akdağ, İlyas Pamukçu ve Fatih Gümüş temsil ediyor.
Türkiye genelinde katılım barajlarını aşabilen 95 okuldan 495 yarışçının katıldığı bu yarışlardan sonra, Finalleri 26 Mart – 6 Mayıs sürecinde yapılacak olan 2011 Dünya İnternet Klâvye Şampiyonası’na katılacak Türk adayların, 6 Mart’tan itibaren en geç 26 Mart’a kadar kayıtlarını yapacaklar. Birleşmiş Milletlere bağlı Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu’nun her yıl düzenlemekte olduğu “Bilimsel Çalışma ve Gelişmeleri Teşvik” Şampiyonalarında Türkler bugüne kadar 25 rekorlu 59 Dünya Şampiyonluğu kazandılar.

Bakmadan Geçme