• Haberler
  • Genel
  • “Türkiye ilkleri AK Parti iktidarında yaşamaya başlamıştır”

“Türkiye ilkleri AK Parti iktidarında yaşamaya başlamıştır”

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili adayı Halil Ürün, 'Türkiye tarihinde ilk kez eğitime bütçeden ayrılan pay savunmaya ayrılan payı geçmiştir. Türkiye ilkleri AK Parti iktidarında yaşamaya başlamıştır. Aziz halkımız inşallah daha gelişmiş bir Türkiye için ilkleri yaşamaya da devam edecektir' dedi Ürün, Merkez İlçe Teşkilatınca Karşıyaka semti ve Beyazı beldesindeki seçim bürolarının açılışlarına katıldı. [&hellip]

"Türkiye ilkleri AK Parti iktidarında yaşamaya başlamıştır"

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili adayı Halil Ürün, “Türkiye tarihinde ilk kez eğitime bütçeden ayrılan pay savunmaya ayrılan payı geçmiştir. Türkiye ilkleri AK Parti iktidarında yaşamaya başlamıştır. Aziz halkımız inşallah daha gelişmiş bir Türkiye için ilkleri yaşamaya da devam edecektir” dedi

Ürün, Merkez İlçe Teşkilatınca Karşıyaka semti ve Beyazı beldesindeki seçim bürolarının açılışlarına katıldı. Ürün, Beyazı beldesinde bulunan seçim bürosunun açılışının ardından vatandaşlara hitap etti. Ürün, AK Parti iktidarı öncesindeki iktidarların icraatları neti-cesinde Türkiye’nin çok büyük borçlara mahkum olduğunu ve AK Parti’nin 8,5 yıllık iktidarı ile bir yandan borçlar ödenirken bir yandan da Cumhuriyet tarihinde emsali görülmemiş yatırımlarla şahit olduğunu kaydetti.
Ürün, şöyle konuştu:“Taşımacılık sektörünün büyük oranda karayollarına bağlı olduğu Türkiye’de AK Parti iktidarı ile birlikte halkımıza alternatif ulaşım imkanları ulaşılabilir kılınmıştır. Ankara-Eskişehir hattı ile başlayan hızlı tren ile insanlarımız karayolundan daha hızlı bir ulaşım imkanına kavuşmuştur. Ankara-Konya arasında çalışacak hızlı tren hattı, yapılacak olan Ankara-Afyonkarahisar-İzmir hızlı tren hattı ve Ankara-İstanbul hızlı tren hattı ile artık demiryolları karayoluna alternatif oluşturacaktır. Allah’a çok şükür AK Parti iktidarı ile Türkiye demiryolu ulaşımında dünyada hızlı treni kullanan 8 ülkeden biri olmuştur. Şu tespit doğrudur ki AK Parti iktidarı döneminde demiryollarına yapılan yatırımın Cumhuriyet tarihinde emsali yoktur. Türkiye’nin dört bir yanına açılan havaalanları ile artık uçakla seyahat bir lüks olmaktan çıkmış ve havayolları halkın yolu haline getirilmiştir. İnşallah 2013’de açılacak olan Zafer Bölgesel Havaalanı ile Afyonkarahisarlılar da uçakla hem yurt içine hem de yurt dışına seyahat edebilecektir. Yurt dışı seyahatlerde de onlara ülkeyle vize zorunluluğun kaldırılması ile ki son olarak Rusya ile kaldırıldı Türk pasaportunun uluslararası itibarı da artmıştır.”
“Eğitimde ilkler yaşandı”
AK Parti’nin iktidarı gelmesi ile en fazla bütçe payının eğitime verildiğinin altını çizen Ürün, “Yıllarca bütçenin en büyük kalemi olan savunma payı AK Parti ile son bulmuş ve en fazla bütçe bu ülkenin geleceği olan gençlerimizin ve çocuklarımızın eğitimine ayrılmıştır” diye konuştu.
Ürün, okullarda bilgisayarın girmesi, geniş bant bağlantısının pek çok okullara sağlanması ve ders kitap-larının ücretsiz dağıtılması gibi eğitimde yaşanan gelişmelerin Türkiye’nin aydınlık ve gelişmiş geleceğine yapılan yatırımlar olduğunu kaydetti. Ürün, “Son olarak Sayın Başbakanımız Afyonkarahisar’da açıkladı, gelecekte öğrencilere verilecek tablet bilgisayarlarla ve halen kullanılan ve geliştirilecek e-uygulamalar ile eğitim kalitemiz daha da artacaktır” şeklinde konuştu.
Ürün, şöyle dedi: “Şu an Afyonkarahisar’ın tüm ilçelerinde, beldelerinde ve köylerinde AK Partimizin değerli teşkilat mensupları dur durak bilmeden çalışmalarını sürdürmektedir. İnşallah 12 Haziranda sandıktan çıkacak sonuçta istikrarın sürmesi ve Türkiye’nin büyümesi yönünde olacaktır” dedi.
Ürün, AK Parti teşkilatının çalışmalarının 12 Hazirana kadar günden güne artarak devam edeceğini de sözleri-ne ekledi.
Ürün, seçim çalışmaları kapsamında Susuz Beldesi ve Akcin köyünü de ziyaret ederek, vatandaşlarla toplantılar da gerçekleştirdi.
Ürün’ün ziyaretlerinde AK Parti İl ve Merkez İlçe Teşkilatı ve İl Genel Meclisi üyeleri de hazır bulundu.

Bakmadan Geçme