Türkiye ile KKTC'nin ayrısı gayrısı yok

Gerçekleştirilen proje çalışmasının üçüncü konuğu olan ve öğrencilerin sorularını büyük bir samimiyet içinde cevaplandıran Aysan Mullahhasan Atılgan, 'Türkiye Cumhuriyeti adına Kıbrıs halkına bir ilgi olması bir farkındalık olması bizim için son derece memnun etmektedir. Çünkü biliyorsunuz haklı davamızda yegâne destek Türkiye Cumhuriyetidir. Ana vatanımızda desteği olmasa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilerleme kaydedemez. Bu bir gerçektir. [&hellip]

Gerçekleştirilen proje çalışmasının üçüncü konuğu olan ve öğrencilerin sorularını büyük bir samimiyet içinde cevaplandıran Aysan Mullahhasan Atılgan, “Türkiye Cumhuriyeti adına Kıbrıs halkına bir ilgi olması bir farkındalık olması bizim için son derece memnun etmektedir. Çünkü biliyorsunuz haklı davamızda yegâne destek Türkiye Cumhuriyetidir. Ana vatanımızda desteği olmasa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilerleme kaydedemez. Bu bir gerçektir. O yüzden Türk halkının desteği bizim için çok önemlidir. Sizlerin genç nesil olarak bu davaya sahip çıkmanız ve bizi örnek göstermeye çalışmanız bizleri gururlandırmıştır. Tabii hepiniz biliyorsunuz Türkiye Cumhuriyeti için Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti yavru vatandır ayrı bir önemi vardır. Türkiye ile Kuzey Kıbrıs arasındaki ilişkiler etle tırnak gibidir. Bağları hiçbir zaman kopamayacaktır ve söz konusu değildir o yüzden ayrı bir ilişkimiz var bunu zaten hepiniz biliyorsunuz” dedi.

AKDENİZ’İN EN GÜZEL ADASI
Aysan Mullahhasan Atılgan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Akdeniz’in tüm güzelliklerini yansıttığını belirterek, “Ben bir yabancıya ülkemi nasıl tanıtırım diye sorarsanız tabii ki Akdeniz’in en güzel adası diye tanıtırım. En el değmemiş doğal güzellikleri bakı bitki örtüsü 4 mevsim ılıman havası, sıcakkanlı insanları ve 9000 yıllık tarihi ile kuşkusuz Akdeniz’in en güzel adasıdır Kıbrıs. Tabii bunu en iyi sizler biliyorsunuz Türkiye Cumhuriyeti olarak ama sizlerin desteği ile bizlerin yardımı ile dünyaya tanıtmamız gerekli. Çünkü biliyorsunuz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türkiye’den başka hiçbir ülke tarafından tanınmamaktadır. Her ne kadar yıllardır çabalar neticesinde bir şeyler elde etmiş sayılsak ta yalnızca uluslararası alanda sadece Türkiye Cumhuriyeti tanımıştır. Ve tüm gelirleri Türkiye tarafından sağlanmaktadır. Türkiye sayesinde ayakta duruyoruz. Onun dışında görülmesi gereken güzel bir ada olarak tanıtırım Kuzey Kıbrıs’ı ve herkesi sizin aracılığınızla ülkemize davet ederim” ifadelerini kullandı.
ASRIN PROJESİNİ HATIRLATTI
Atılgan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin siyasi konumu hakkında da şu bilgileri verdi:
“Kıbrıs Türk halkı haklı davası bu arada yürümesi için bu ilişkilerimizi daha da geliştirmeliyiz. Kuşkusuz ki bizim halkımız savunan anlamada tabi ki Türk dünyası olmuştur. Bunun içinde yeri ve zamanı geldiğinde kardeşlerimiz de yardımını alarak adımlar atacağız inşallah yoksa başka türlü sesimiz duyuramayız. Tabi ki ikili ilişkiler olarak siyasal anlamda kimi projeler Türkiye Cumhuriyeti ile projelerimiz var. Duymuşsunuzdur asrın projesi Kıbrıs boru hattı. Mersin’den su gelmektedir. Bu çok önemli bir gelişmedir. Uzun vadede biz bu suyu gerekirse Kıbrıslı Rumlarla paylaşma arzumuzu da ortaya koymuştur. Dolayısıyla Kıbrıs adasına verip tüm adaya su sağlayacak önemli bir projedir. Bu ve bunun gibi dev projeler ile devam edeceğine inancımız tamdır. Tabii ki bizi güçlü kılar bahsettiğimiz gibi şu aşamada ihtiyacımız olan tek şey ne kadar destek alabilirsek Kıbrıs Türk halkının sesini duyurmak için yurt dışına bunlara tüm Türk dünyası desteği ile mümkün olacaktır. Ve çok ihtiyacımız var bunun için de sizler gibi bilinçli tarihini bilen gençlerin desteği bizim için çok önemlidir geldiğiniz için bir kez daha teşekkür ederim.”

KUZEY KIBRIS, SİZİN EVİNİZ
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Büyükelçi vekili Aysan Mullahhasan Atılgan, Afyonkarahisarlılara özel bir mesaj gönderdi. Atılgan, şöyle konuştu:
“Afyonlu kardeşlerimize olan mesajımız şu olacaktır. Ne olursa olsun bizlerin onların kardeşi olduğunu hiçbir zaman unutmamalarını istiyoruz. Bizleri öyle benimsesinler çünkü maalesef kötü niyetli insanlar aramıza nifak sokmak isteyenler var. Bu bir gerçektir. Hiçbir zaman bunlara müsaade etmesinler. Bizi her zaman kardeşleri olarak benimseyip yolumuza öyle devem etmeliyiz. Basında çıkan ve gerçeklik payı olmayan haberlere pirim vermesinler. Kötü niyetli olan haberler biliyorsunuz oluyor maalesef ama bizim inancımız tamdır. Bizim yegâne desteğimiz Anadolu halkı olmuştur. Her zaman böyle devam edeceğini olan inancımızla Afyonkarahisarlıların da arkamızda olduğunu her zaman hissediyoruz, biliyoruz. İnşallah Afyon’da görüşmek üzere. Belki yolumuz düşer görüşmüş oluruz. Bizim de kapımız sizlere her zaman açık. Burası sizin eviniz biliyorsunuz. Ayrı gayrımız yok. İlişkilerimiz müstesnadır ve her zaman devem edecektir.”

Bakmadan Geçme