'Türkiye ile Çin arasında köprüyüz'

Türkiye-Çin İş Geliştime ve Destekleme Derneği Genel Başkanı hemşehrimiz İhsan Beşer 'Önümüzdeki dönemde inşallah Afyon'a hem Çin Halk Cumhuriyeti'nden yetkilileri hem de işadamlarıyla bir ziyaret gerçekleştireceğiz' dedi Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Genel Başkanı hemşehrimiz İhsan Beşer Afyonkarahisar'da bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'i ziyaret eden Türkiye Çin İş Geliştirme [&hellip]

Türkiye-Çin İş Geliştime ve Destekleme Derneği Genel Başkanı hemşehrimiz İhsan Beşer “Önümüzdeki dönemde inşallah Afyon’a hem Çin Halk Cumhuriyeti’nden yetkilileri hem de işadamlarıyla bir ziyaret gerçekleştireceğiz” dedi

Haber

Haber

Haber

Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Genel Başkanı hemşehrimiz İhsan Beşer Afyonkarahisar’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i ziyaret eden Türkiye Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Genel Başkanı İhsan Beşer, OSB Başkanı Bekir Yeşilay, Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji sahibi Önder Artuk ve Kocatepe Gazetesi sahibi Sezer Küçükkurt’u da ziyaret etti.
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Beşer’in ziyaretiyle ilgili olarak, “Önümüzdeki ay hasadına başlayacak olan Afyon kirazımız ile ilgili Çin’e ve Asya pazarına ihracat konularını görüştük. Afyon’umuzda yetişen ve birçok ülkeye ihraç edilen tadı, rengi, kokusu ve aroması nedeniyle büyük ilgi gören kirazımızı tüm Dünya’ya tanıtmaya devam edeceğiz. Kendilerine nazik ziyaretleri sebebiyle teşekkür ederim.” dedi.
YEŞİLAY: BEŞER, TÜRKİYE-ÇİN ARASINDAKİ TİCARETİ
GELİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYOR
Türkiye- Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Genel Başkanı İhsan Beşer, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay ve Bölge Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu’nu da ziyaret ederek, Türkiye- Çin pazarını değerlendirdi.
Karşılıklı görüş alış verişinde bulunulan ziyarette konuşan Başkan Beşer, Türkiye- Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği olarak Çin-Türkiye pazarıyla ilgili çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.
Beşer, “Afyonkarahisar sanayisiyle, tarihiyle, gıda ve turizmi gibi önemli ticaret alanlarında Asya pazarının en önemli şehirlerinden bir tanesidir. Son 15 yılda Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçilerinin 4’ü de Afyonkarahisar’ı ziyaret etti. Türkiye’den kiraz başta olmak üzere pek çok ürün Çin pazarına girdi. Türkiye- Çin ticaret hacminde en önemli ürünlerden bir tanesi mermer ve maden bunların yanında gıda ve kanatlı hayvan, süt ve süt ürünleri, kiraz, bakliyat, zeytinyağı ve daha pek çok ürün Çin marketlerde yerini alıyor. Derneğimiz artık Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki E-ticaret sitelerinde de sanal mağaza açarak üreticiden perakende olarak tüketiciye direkt olarak ihraç için çalışmalarını yapacak. Önümüzdeki dönemde inşallah Afyon’a hem Çin Halk Cumhuriyeti’nden yetkilileri hem de işadamlarıyla bir ziyaret gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.
OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay da, Beşer’i çalışmalarından dolayı tebrik ederek şunları söyledi: “İhsan bey son yıllarda Ankara’da çalışmalarına devam ediyor. Çin Büyükelçiliği’yle uzun süredir iyi ilişkiler içerisindeydi. Başta Afyonkarahisar ve Türkiye sanayisine faydalı olma açısından Türkiye- Çin arasındaki ticareti geliştirmek için çalışıyor. Her gelişmeden bizleri bilgilendiriyor. Sanayicimize her konuda destek vermeye çalışıyor. Kendisine teşekkür ediyoruz.”
Konuşmaların ardından Başkan Beşer, Başkan Bekir Yeşilay’a plaket takdim etti.
Türkiye Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği (TC-İSGED) Genel Başkanı İhsan Beşer Özel Rahmiye-Sare Palalı Teknik Koleji’ni de ziyaret etti.
Ziyarette okul kurucusu M. Önder Artuk ile görüşen Beşer, RSP Koleji ve Çin’deki mesleki eğitim kurumları ile yapılabilecek iş birlikleri hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Geleceğe yönelik mesleki eğitim planlarının Çin ve dünya bazında gelişimi de ele alınan toplantı sonunda Beşer, RSP Koleji kurucusu M. Önder Artuk’a çalışmaları için plaket takdim etti.
Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Genel Başkanı İhsan Beşer, Gazeteniz Kocatepe’yi de ziyaret ederek Kocatepe Gazetesi sahibi Sezer Küçükkurt ile gündem üzerine sohbette bulundu.
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Bakmadan Geçme