'Türkiye İkincisi Olduk'

Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan, örgütlü mücadele de şube olarak Türkiye ikincisi olduklarını açıkladı.

Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan, teşkilat olarak Türkiye genelinde Eylül ayında 2 bin 898 üye kaydı gerçekleştirdiklerini, büyükşehir olmayan Milli Eğitim Bakanlığı Şubeleri arasında Eylül ayı üye yazımında Türkiye 2’incisi olduklarını bildirdi.

“DİSİPLİNLİ ÇALIŞMANIN SONUCUNU ALDIK”

Üye sayısı artışında emeği geçenlere teşekkür eden Arslan, “Teşkilatlarımıza, dava arkadaşlarımıza, üyelerimize teşekkür ediyoruz. Bu tablo, kuşkusuz inancın, güvenin, azmin, doğruluğun, yapıcı olmanın, disiplinli çalışmanın sonucu; eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini önceleyerek sorunlara çözüm bulma çabamızın, sorunları teşhisle yetinmeyip alternatif öneriler sunan, çözüm odaklı düşünen, bilimsel çalışmaları, araştırmaları, sanatsal ve kültürel faaliyetleri eksik etmeyen bir yaklaşımın karşılık bulmasıdır.

Varlık ve güç kazanan ilgiyle, muhabbetle büyüdük. Her zaman bize duyulan güvene, sevgiye layık olmaya çalıştık ve asla bize bağlanan umutları boşa çıkarmadık, çıkarmayacağız. Bize verilen destek her şeyden evvel kararlılığımızın önemini, sorumluluğumuzun şuurunu artırmıştır, artırmalıdır. Genelde milletimizle, özelde eğitim çalışanlarıyla kucaklaştık. Bizi var kılan, bize güç veren, sürekli ve istikrarlı büyüten asıl sebep, özelde eğitim çalışanlarının genelde milletimizin irade ve talepleri doğrultusunda bir tavır ve tutum içinde olmamızdır. Bu tutumumuzla hak ve özgürlük mücadelesinin adresi, kazanımların merkezi; ülkemizin ve milletimizin sivil dayanağı olduk.” dedi.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN AZMİMİZİ ARTTIRACAĞIZ”

Arslan, sözlerini şöyle tamamladı: “Gücümüz, haklılığımıza, haklılığımız ise savunduğumuz değerlere dayanmaktadır. Haklılığımızdan ve değerlerimizden aldığımız güçle, dün olduğu gibi, yarın da emeğin değerini bulması ve çalışma hayatının sorunlarının çözümü için azmimizi daha da artıracağız. Genel Başkanımızın Sayın Ali Yalçın’ın şube teşkilatımıza selam ve tebriklerini bu vesileyle iftiharla iletiyoruz.

Yetkide istikrar sağlamamızda, hak, emek ve özgürlük mücadelemizde, yeryüzünün bütün coğrafyalarına yürüyüşümüzde, geçmişten günümüze gözyaşı, teri ve emeği olan herkese; Şube yönetim kuruluna, İlçe başkanlarımıza ve yönetimlerine, kadın komisyonlarımıza, Disiplin ve Denetleme kurullarımıza, işyeri temsilcilerimize ve mücadelemize emek, ömür, gönül veren tüm kardeşlerimizi en kalbi duygularla tebrik ediyorum.”

Bakmadan Geçme