• Haberler
  • Genel
  • “Türkiye, ikinci vatanım” – Kocatepe Gazetesi

“Türkiye, ikinci vatanım” – Kocatepe Gazetesi

Japonya Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Ko Obata, “Türkiye’yi ikinci vatanım olarak görüyorum” dedi Japonya Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Ko Obata Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek'i makamında ziyaret etti. Obata, ziyarette yaptığı konuşmada 20 yıldır Türkiye'de yaşadığını, Japonya'da Türkoloji bölümünden mezun olduğunu söyledi. Obata, ülkesinin Ankara Büyükelçiliği'nde yürüttüğü başkatiplik görevi kapsamında insan kaynakları ve [&hellip]

"Türkiye, ikinci vatanım"

Japonya Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Ko Obata, “Türkiye’yi ikinci vatanım olarak görüyorum” dedi

Japonya Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Ko Obata Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek’i makamında ziyaret etti. Obata, ziyarette yaptığı konuşmada 20 yıldır Türkiye’de yaşadığını, Japonya’da Türkoloji bölümünden mezun olduğunu söyledi. Obata, ülkesinin Ankara Büyükelçiliği’nde yürüttüğü başkatiplik görevi kapsamında insan kaynakları ve politika konularında çalışmalar yürüttüğünü belirterek, “Uzun yıllardır Türkiye’de olan biri olarak kendimi artık yarı Türk olarak hissetmemin yanında Türkiye’yi de 2’nci vatanım olarak görüyorum” dedi. Obata, Türkiye’nin 2001 yılından bu yana siyasi ve iktisadi olarak istikrarlı bir yolda ilerlediğini kaydederek, “Bu durum uzun yıllardır Türkiye’de yaşayan ve ülkenizi tanıyan bir Japon olarak beni sevindirmekte” diye konuştu. Özellikle “barış süreci” konusunda yaşanan gelişmeleri çok olumlu bulduğunu ifade eden Obata, “Türkiye’nin en büyük sorunlarından olan bu konunun son yıllarda yürütülen politikalarla çözüme doğru ilerlemesi de son derece önemli. Bu noktada hükümetinizin politikalarını olumlu bulduğumu da belirtmek isterim” diye konuştu.
“EGEMENLİK KAYITSIZ
ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”
Görüşmede Obata’yla Gezi parkı olayları, anayasa değişikliği, başkanlık sistemi gibi konularda görüşlerini paylaşan Zeybek, Türkiye’nin son yılda demokratikleşme adına çok önemli adımlar attığını kaydetti. Millet iradesinin tecelli ettiği en önemli yerin sandık olduğunu ifade eden Zeybek, “Halkının sesine kulak veren Genel Başkanımız Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye’de artık egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu bir demokrasi söz konusudur” dedi.
“AK PARTİ, İLKLERİN PARTİSİDİR”
AK Parti’nin iktidara geldiğinden bu yana ilklerin partisi olduğunu ifade eden Zeybek, “Dünyada siyasi partilerin kazandıkları bir seçimin ardından girdikleri ilk seçimde oy kaybettikleri ezberi AK Parti’nin Türkiye’de siyasete başlaması ile bozulmuştur. AK Parti halkın sesine kulak veren, onları dinleyen bir siyasi hareket olarak girdiği her seçimde oy oranlarını artıracak bir biçimde halkın teveccühünü kazanmıştır” diye konuştu
Halkın iradesinin sandıkta belli olduğunu ifade eden Zeybek, “Bu anlamda sandığa gömülen bazı kesimler sandık dışında ne yapabiliriz düşüncesi ile Gezi parkı bahanesiyle bir şeyler yapmayı denemiş fakat sağduyulu halkımız bunlara fırsat vermeyerek engel olmuştur” ifadelerini kullandı.
AK Parti İl Binasında gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren görüşmeye Zeybek’in yanı sıra İl Başkan Yardımcıları Tanıtım ve Medya Başkanı Mehmet Emin Özbayat, Seçim İşleri Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Dış İlişkiler Başkanı Mustafa Özer, Sosyal İşler Başkanı İbrahim Bağçıvandemir, Mali ve İdari İşler Başkanı Semai Kaya katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme