• Haberler
  • Genel
  • Türkiye Diyanet Vakfı hayırseverlerin ortak adresi

Türkiye Diyanet Vakfı hayırseverlerin ortak adresi

Türkiye Diyanet Vakfı’nın iftar programında konuşan Vali Hakan Yusuf Güner, Afyon’da hayır ve hasenat yapmak isteyen herkesi Türkiye Diyanet Vakfı ortak paydasında buluşup başka paydalarla zaman geçirmemeye davat etti Türkiye Diyanet Vakfı Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’nca 11 Temmuz Cuma akşamı iftar yemeği verildi. VAKIF HİZMETLERİ DÜNYAYI KAPSIYOR Afyonkarahisar Müftüsü Türkiye Diyanet Vakfı Şube Başkanı Burhan İşliyen [&hellip]

Türkiye Diyanet Vakfı hayırseverlerin ortak adresi

Türkiye Diyanet Vakfı’nın iftar programında konuşan Vali Hakan Yusuf Güner, Afyon’da hayır ve hasenat yapmak isteyen herkesi Türkiye Diyanet Vakfı ortak paydasında buluşup başka paydalarla zaman geçirmemeye davat etti

Türkiye Diyanet Vakfı Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’nca 11 Temmuz Cuma akşamı iftar yemeği verildi.
VAKIF HİZMETLERİ
DÜNYAYI KAPSIYOR
Afyonkarahisar Müftüsü Türkiye Diyanet Vakfı Şube Başkanı Burhan İşliyen konuşmasına, mübarek Ramazan’ı Şerifin ilahi rahmet ve berekinden yararlanılmasını dileğiyle başladı. Türkiye Diyanet Vakfı Şubesi adına iftar katılımcılarını biraraya getiren hayırseevrlere teşekkür eden İşliyen; “Türkiye Diyanet Vakfımız sadece Türkiye’de değil dünya da isminin telaffuzunda dahi zorlanılan bir çok köşesinde her gün artan hizmet aşkı ile güzel hizmetler üretiyor. Türkiye’de binlerce camii, Kuran Kursu hizmet binalarının yanında; yurt dışında Orta Asya’da, Kırgızistan’da, Kazakistan’da, Türkmenistan’da, Özbekistan’da, Balkanlar’da, Romanya’da, Balkanlar’da, Arnavutluk’da, Bosna Hersek’te yerinde yapmış olduğu din hizmeti, dil eğitimi merkezli çalışmaları vardır. Türkiye’de oluşturmuş olduğu merkezlerle dünyanın dört bir köşesinden konuk olarak ülkemize getirdiği öğrencilerle binlerce öğrenciyi yetiştirip kendi ülkelerine göndermektir. Vakfımız Somali’den, Sudan’dan tutun ötelere Haiti’ye, Tüfe’ye kadar din ve Kuran hizmetine ihtiyaç duyulan her yerde var olmaya çalışan bir vakıftır. Rabbimize sonsuz hamd ediyoruz.” dedi.
ALLAH’IN ADI VE
EZAN OKUTULUYOR
İl Müftüsü Burhan İşliyen, Türkiye’nin geçen yıl ki rakamlara göre dünya da en çok yardım yapan ülkeler sıralamasında ikinci sıraya geldiğini belirtti. Burhan İşliyen, bu durumu Türk Milleti adına gururla ifade ettiğini söyledi. Türkiye’nin yurt dışına yapmış olduğu toplam yardımların yüzde 43’nün hayırseverlerin katkıları ve Türkiye Diyanet Vakfı marifetiyle gerçekleştiğini anlatan İşliyen; “Nerede bir kimsesiz varsa, nerede bir dertli varsa ona hem derman olmaya hem de kimsesizlerin kimsesi olmaya çaba gösterilmektedir. Yine gururla söylüyoruz ki; Bugün Bulgaristan’da kapatılıp bir kısmı ahır haline getirilen camiilerden 920 tanesinde ezan okunuyorsa bu milletin katkıları ile okunuyor. Bu milletin destekleriyle okunuyor. Allah’ın adının duyulmadığı beldeler ve bölgelerde hayırseverlerin, insanlarımızın katkıları ve dualarıyla Rabbimizin adı ve ezan okunmaya devam ediyor.” diye konuştu.
HİZMETLER DESTEK
VE DUALARLA YAPILIYOR
Burhan İşliyen, Kayseri’de, Bursa’da, Konya’da, İstanbul’da gerek uluslararası İmam Hatip Liseleri programı çerçevesinde gerekse uluslararası ilahiyat programları çerçevesinde hizmetler üretildiğini söyledi. İşliyen, gerek lise, gerek lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde binlerce öğrenciye verilen destekler yapılan dualarla hizmet verildiğini kaydetti. Bu hizmetin Cenab-ı Hakk katında makbul olup daim olmasını niyaz eden Burhan İşleyen emek sahiplerine teşekkür etti. İşliyen; “Cenab-ı Hakk bu millete derdi olanın dermanı olmaya, kimsesi olmayanın kimsesi olma gayretinin artmasını nasip etsin inşallah. Hamd olsun bizlerin içinde var. Ramazan ayında diğer gamlığımız zirveye çıkıyor.” şeklinde konuştu.
HAYIRSEVERLERİ ALLAH
RAHMETİYLE KUŞATACAK
Ramazan ayında yetimin, yoksulun elinden tutma çaba ve gayretinin zirveye çıktığından söz ede İşliyen şöyle konuştu: “Biliyorum ki akşama kadar zekat verecek kapı aramaktan dolayı ayakları şişen hanımefendiler, beyefendiler var. Bu devam ederek artacak inşallah. Daha güzel şekilde halka yayılacak ve Peygamberi Efendimizin ‘Siz merhamet edin ki Allah’ta size merhamet etsin.’ ifadesince biz kardeşimize, muhtaca, ihtiyaç sahibine, dertliye, hastaya onların ihtiyaçlarına görmek için koşturdukça Allah bizleri rahmeti ile kuşatacak, bizi cennetine alıp cemalini lütfedecek inşallah. Davetimize katılan herkese teşekkür ederek, Ramazan ayı sonunda günahlarımızdan arınmış olarak bayrama erişmeyi diliyorum.”
ZENGİNLİK GÖNÜL
ZENGİNLİĞİ
Vali Hakan Yusuf Güner iftar programının son konuşmasını yaptı. Vali Güner, hayırlı bir ay olan Ramazan ayında hayırlı bir iş için biraraya gelindiğini kaydetti. Sadece bir Ramazan iftarı için değil birlik, beraberliğin bir nişanesini olarak biraraya gelindiğini söyleyen Vali Güner; “Herkesin bildiği üzere Cenab-ı Hakk Rabbül Alemin’dir. Rabbimiz tüm Alemlerin Rabbi’dir. Bu çerçevede bizler Müslümanlar olarak Cenab-ı Hakkın nişanesinin bir varlığı olarak her daim halimizle, duruşumuzla O’na olan sadakatımızı göstermek mecburiyetindeyiz. Allah’a gösterilecek olan sadakat iki kuruşu olanın gerektiğinde bir kuruşu paylaşabilmesi, bir kuruşu olanında gerektiğinde o bir kuruşunu paylaşabilmesinden geçer. Çünkü bizim anlayışımız ve inancımıza göre zenginlik maddi değil gönül zenginliğidir.” dedi.
VAKIF ŞAİBEDEN UZAK
Vali Hakan Yusuf Güner, göreve başlaması üzerinden çok kısa zaman geçmesine rağmen Afyonkara-hisar’da hayır, hasenat konusunda insanların çok iyi niyetli ve fedakarca yarıştıkları gözlemini aktardı. Söz konusu yarışın çok ciddi yürütüldüğünü belirten Güner sözlerine şöyle devam etti: “Zaman zaman işadamlarımız ve hayırseverlerimiz en iyi ve doğru hayır hasenat yapma konusunda birbirleriyle istişare ediyorlar. Hayır ve vakıf ruhunun çok ciddi ve titiz bir emanet gibi muhafaza edilip Aziz Milletimizin çocuklarına, yetimlerine, öksüzlerine sarf edilmesinin çok büyük ehemmiyet ve çok büyük önem arz ediyor. Yaklaşık 27 yıllık devlet hayatımda şu ana kadar 11 farklı ilde görev yaptım. Çalıştığım yerlerde Türkiye Diyanet Vakfı Şubesi’nin her türlü suistimalden, şaibeden uzak ve sürekli kontrol edilen ve devletimizin bir nişasenisi olarak çalışmalarını sürdüren bir vakıf olarak müşahade ettim.”
DİB HERKESE
KUCAK AÇIYOR
Türkiye Diyanet Vakfı’nın kendisine göre Afyonkarahisar’daki hayırseverlerin ortak adresi olduğunu belirten Vali Güner: “İlimizde hayır ve hasenat yapmak isteyen herkesi bu ortak payda da buluşup başka paydalarla zaman geçirmemeye davat ediyorum. İnşallah bundan sonra ki dönemlerde hep beraber el ele, gönül gönüle hayır işlerini doğru, düzenli, disiplinli, şeffaf ve hesap verilebilir şekilde yürütülmesinin bizaati takipçisi olacağım. Türkiye Diyanet Vakfı yetkililerinin hassasiyet, disiplin ve emniyet telkin etmelerine yürekten inanıyor ve güveniyoruz. Son dönemlerde ülkemiz de Diyanet İşleri Başkanlığımızın herkese kucak açacak bir anlayış ve ruhla gerek ilmi eserlerini gerekse fiziki eserlerini milletimizin hizmetine sunduğunu ciddi şekilde bu işleri takip ettiğini görüyorum. Bizim sarsılmaz kalemiz yıkılmaz direğimiz Türkiye Diyanet Vakfı’dır. Diğer hayır hasenat işleri yapan dernek ve sivil toplum kuruluşlarına kendi çatısı altında ağabeylik yapacaktır.” ifadelerini kullandı.
DUALAR ZULÜM GÖREN MÜSLÜMANLARA
Vali Hakan Yusuf Güner, pek çok Müslüman’ın bombalar ve silahlar altında kalmasından büyük üzüntü duyulduğunu söyledi. Güner şöyle konuştu: “Cenab-ı Hakk’ın bu kardeşlerimize rahmet ve sabır kapılarını genişletmesini, zalimler içinde Cenab-ı Allah’ın Kahhar sıfatı ile zalimlere fırsat vermemesini dualarımızda hep beraber niyaz edelim. Eğer elimizde paramızla birşey yapamıyorsak, gönlümüzde dualarımızla bu niyazla Hakk’a yönelelim. İki, üç aylık Müslüman evlatlarımızı şehit edenlere bedduamızı ve bu yağmur gibi yağan bombalar ve mermilere rağmen hem imanlarını hem inançlarını muhafaza etmeye çalışan Müslüman kardeşlerimize sabır dualarımızı göndermeyi unutmayalım diyorum. Devletimizle, hükümetimizle ne kadar ferasetli yönettiğimiz ve onları himayete etmeye çalıştığımızı da birkez daha ifade etmek istiyorum. Bu anlamda bu kervanda bir fert ve hizmetkar olarak görev almaktan son derece bahtiyar olduğumu düşünüyorum. Cenab-ı Allah devletimize, hükümetimize zeval vermesin. Allah insanlara ferasetlerini doğru şekilde kullanmayı nasip etsin.”
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme