'TÜRKİYE değişime hazır' – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, bir dizi temaslarda bulunmak için geldiği Afyonkarahisar'da ilek olarak CHP il Başkanlığı'nı ziyaret etti. Tezcan burada partilerle sohbet etti.AFYON'DAKİ HAVA BİZİ MUTLU ETTİBasın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, parti binasında hazır bulunan CHP'lilerden sessiz olmalarını istedi.Milletvekili Burcu Köksal, İl [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, bir dizi temaslarda bulunmak için geldiği Afyonkarahisar’da ilek olarak CHP il Başkanlığı’nı ziyaret etti. Tezcan burada partilerle sohbet etti.
AFYON’DAKİ HAVA BİZİ MUTLU ETTİ
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, parti binasında hazır bulunan CHP’lilerden sessiz olmalarını istedi.
Milletvekili Burcu Köksal, İl Başkanı Savaş Erdoğan ve milletvekili adayları Hakan Uyan, İsmihan Nergiz, Ramazan Akgöz, Ertuğrul Yılmaz ve Hatice Gökoğlu’nu yanına alarak açıklamalarda bulunan Tezcan, “Bugün Afyon’da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Afyon’da çok güçlü bir kadromuz var, il başkanlığımız, milletvekilimiz, milletvekili adaylarımız, ilçe başkanlarımızla bu dönem Afyon’dan daha fazla milletvekili istiyoruz. Gördüğümüz hava daha adımızı attığımız ilk andan bizi mutlu etti. Bu kez Burcu vekilimiz Ankara’da tek başına çalışmayacak ve yanına bir tane demiyorum daha fazla arkadaşımızla çalışmalarına devam edecek” dedi.
Fenerbahçe’nin Başkanlık görevine gelen Ali Koç’u tebrik eden Tezcan, “Afyon’a geldik tebrik etmek gerekiyor, Afyonspor özellikle Spor Toto 1. Lige çıktı. Bu konuda bütün Afyonluları, Afyonspor’u tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Yine sporda Afyon’da bir başka önemli başarı Afyon Belediyespor’un basketbol takımının Tahincioğlu Basketbol Süper Lige çıkmış olması, basketbol takımını da tebrik ediyorum. Afyonlulara da hayırlı uğurlu olsun diyorum, bu başarıların devam etmesini istiyorum” dedi.
Tezcan, “Bu güzel haberlerden sonra bir başka güzel haberi daha vereceğiz inşallah. 24 Haziran’da Türkiye’ye statükoyu terk edecek. CHP’nin 24 Haziran’da TBMM’de birinci parti olacak,  cumhurbaşkanlığı seçimini de Muharrem İnce’nin kazanacağını savunarak, TBMM’de Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde, Türkiye’yi statükodan kurtaracağız. Değişime hazır hale geldi ülke. Gittiğimiz her yerde bunu görüyoruz ki Türkiye artık bir değişim istiyor” diye konuştu.
STATÜKO NE DEMEK
Statüko’nun ne demek olduğunu açıklayan Tezcan, “Statüko, 6 milyon işsiz, 16 milyon yoksul demek. Statüko emeklinin geçim sıkıntısı içerisinde hayatını devam ettirmek zorunda kalması demek. Statüko şeker fabrikalarının satılması demek. Statüko işsizliğin devam etmesi, üreticinin patatesinin tarlada ya da depolarda çürümesi demek. Statüko kiraz üreticisinin, çiftçinin memnun olmaması, mazota para yetiştirememesi, ipotekten traktörünü tarlasını kurtaramaması demek. Üreticinin sanayicinin milletin alın teriyle üreten kesimlerin memnun olmaması demek. İnşallah bunlar değişecek. 24 Haziran’da bunları değiştireceğiz” ifadesine yer verdi.  
Afyon’un önemli bir bölge olduğunu söyleyen Tezcan, “Afyon aslında çok önemli bir bölge turizmden ticarete, tarımdan hayvancılığa her alanda üretim yapılabilmesi mümkün bir bölge Afyon. Ama bu hükümetin politikaları Afyon’da para kazanmak isteyen, Afyon’da refah içinde yaşamak isteyenlere müsaade etmiyor. Türkiye bu iktidar döneminde çiftçiyi ithalat lobisine teslim etti. Milleti faiz lobisine teslim etti. Kendi topraklarımızda üretebileceğimiz her şeyi ithal ediyoruz. Hollanda Konya büyüklüğünde bir yer ama Hollanda’nın tarımsal ihracatı, Türkiye’nin çok üzerinde. İki Trakya büyüklüğündeki araziyi ekemiyoruz. Niye çifti yoksul ekecek hali yok” şeklinde konuştu.
OHAL kalkmadan Türkiye’ye yabancı yatırımcının gelmeyeceğini belirten Tezcan, hukukun üstünlüğünü kurmadan yabancı sermayenin Türkiye’ye gelmeyeceğini ifade etti.
“ALKIŞLARSAN O ÜNİFORMA SANA HARAMDIR”
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, Korgeneral İsmail Metin Temel hakkındaki açıklamalarına da değinen Tezcan,“Malatya’da 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olarak konuştuğu sırada bizim cumhurbaşkanı adayımızı eleştiriyor. Dalga geçiyor bir de. Bu milletin kendisine giydirdiği üniformayla gülerek, alaycı bir ifadeyle onu alkışlıyor. Alkışlayamazsın kardeşim. Alkışlarsan o üniforma sana haramdır. O apoletler de sana haramdır. Bu millet ordusunu sever. Biz ordumuzu severiz. Peygamber ocağıdır ordu. Evlatlarımızı kına yakar askere göndeririz. Ama ordunun başı da o üniformayı giyen de, o üniformanın hakkını verecek. Hakkını veremezse, hesabını verecek. Kıyametler koparmışlar. ‘Vay apoletlerini sökerim demiş.’ Apoleti taşımayı hak etmiyorsan, apoletini bırakırsın. Hak eden taşır o apoleti. Milletin taktığı apolettir o. Milletin cumhurbaşkanı olmaya talip olmuş biriyle alay etmek üzere giyemezsin onu. Suçtur yaptığı iş. Askeri Ceza Kanunu’nun 148. maddesindeki suçu oluşturur. Genelkurmay Başkanını ve savcıları göreve çağırıyorum. İsmail Metin Temel ile ilgili savcılar ve Genelkurmay Başkanı derhal işlem başlatmalıdır. Böyle bir şey yapmaya hakkı yoktur” ifadesini kullandı.
“DEKANI GÖREVDEN ALDILAR AMA EROĞLU HERGÜN ÜNİVERSİTEDE PROPAPAGANDA YAPIYOR”
İnce’nin Cerrahpaşa Üniversitesi’nin Dekanını ziyarete gittiğini ve dekanın görev alındığını vurgulayan Tezcan, “Peki Veysel Eroğlu her gün burada Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde. Propaganda yapıyor, Rektör taltif ediyor, nereden geldiği, ilişkilerinin ne olduğu da ayrı bir tartışma konusu. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı nezaketen dekanı ziyaret ederse dekan görevden alınır, bu hükümetin bakanı üniversiteyi her gün propaganda alanı haline getirir, rektör taltif edilir. Peki bunları kim görevden alacak. İşte bunları da millet görevden alacak” dedi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Köksal görevini layıkıyla yerine getirdi

İYİ Parti’ye geçerek 15 Milletvekili arasında yer alan Milletvekili Burcu Köksal’ın görevini yerine getirdiğini söyleyen Tezcan, “Burcu kardeşimiz, TBMM’de o şerefli görevi yapan 15 milletvekili kardeşimizden biriydi. Demokrasinin önündeki tuzağı kaldıran, görevlendirip gönderdiğimiz 15 milletvekilimizden biriydi. Biz görevlendirdik demokrasi önünde bir tuzak vardır, o tuzağı yıkmak sizin görevinizdir dedik ve 15 arkadaşımız görevini layıkıyla yerine getirdi. Şimdi TBMM’de tek başına olmaktan, yorulmaktan korkmuyor ama Allah’ın izni milletin desteği Afyonluların vizesi ile inşallah daha fazla milletvekili ile beraber çalışma imkanı bulacağız” dedi.

Bakmadan Geçme