Türkiye'de İlk Kez Afyon'da…

Afyonkarahisar, sporun farklı branşlarında ilklere imza atmaya devam ediyor. Bir 'ilk' haberi de Pickleball branşından geldi

Türkiye'de ilk kez Afyonkarahisar Açık Cezaevi’ndeki hükümlülere verilen iki aylık Pickleball eğitimlerin sonunda geçtiğimiz günlerde önce çift erkekler maçları yapılmıştı. Hükümlülerin pickleball maçlarında gösterdikleri performans herkesi sevindirdi. Pickleball sporunun Türkiye’deki merkezi olan Afyonkarahisar’da bu sporun Türkiye’ye yayılmasını sağlayan IPF Türkiye Pickleball Temsilcisi Mustafa Türk’ün gayretleri ile başlayan Pickleball artık her yerde oynanmaya başladı. 
Açık Cezaevi’nde verilen Pickleball eğitimleri sonunda bu kez tek erkekler maçları başlamıştı.  Toplamda 24 hükümlünün yer aldığı tekler maçları hafta içerisinde yapılan karşılaşmalarla önce ilk tur maçları sonra ikinci tur maçları yapıldı. Perşembe günü yapılan yarı final maçları sonunda iki sporcu final oynamaya hak kazandı. Özellikle ilk yarı final maçında karşı karşıya gelen K.D ve S. Yarı final maçı izleyenleri adeta büyüledi. 

Türkiye'de İlk Kez Afyon'da…
Bu hükümlü pickleball sporcularının sivil hayata geçtiklerinde yapılan bu tür karşılaşmalarda çok başarılı sonuçlar alacaklarını göstermeleri Afyon Açık Cezaevi Müdürü Mehmet Olcar’ı çok mutlu etti. 
Pickleball tek erkekler final maçı ile karşılaşmalar sona erdi ve dereceye giren sporcular belli oldu.  K.D 1. Olurken A.Ç 2. Oldu. Oldukça keyifli geçen maçlarda hükümlü arkadaşların destekleri görülmeye değerdi. Final maçı öncesi müsabakaların ilk vuruşunu Açık Cezaevi Müdürü Mehmet Olcar yaptı. Müsabakalar sonunda dereceye girenlere ödüllerini Afyonkarahisar Açık Cezaevi 2. Müdürü Hatemi Sevinç ve Uluslararası Pickleball Federasyonu Türkiye Temsilcisi Mustafa Türk verdi. Ülkemizde Pickleball Sporunu ilk başlatan Mustafa Türk konuşmasında eğitimlerinin devam edeceğinin müjdesini vermesi ile hükümlülerin sevinçleri görülmeye değerdi.

Türkiye'de İlk Kez Afyon'da…

Bakmadan Geçme