Türkiye'de Gastronomi Şehri Hangisi?

Anadolu'nun kadim kültürü, Türkiye'nin 81 ilinde de kendini gösterir. Her yörenin kendine has yöresel yemekleri bulunur. Bununla birlikte UNESCO, Türkiye'de 3 şehri yöresel yemek zenginliği dolayısıyla gastronomi dalında listeye almıştır.

Türkiye’nin 81 ilinin kendine has yemekleri, yemeklerle birlikte geliştirdikleri ve yaşattıkları kültür bulunuyor. İmparatorluk mirasını Cumhuriyet değerleri ile harmanlayan Türkiye’nin tüm yörelerinde hazırlanan yemekler hem göze hem de mideye hitap ediyor. 

Türkiye'de Gastronomi Şehri Hangisi?

Zengin bir yemek kültürüne sahip olan Türkiye’nin gastronomi dalında 3 şehri bulunuyor. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nda Türkiye’den Gaziantep, Hatay ve Afyonkarahisar bulunuyor. Gaziantep ve Hatay’daki et ağırlıklı güzel yemeklere Afyonkarahisar’ın 600’ü aşkın yöresel yemeği eşlik ediyor. 

Afyonkarahisar, bu bağlamda şanslı ve başarılı bir il. Çünkü güçlü birçok rakibi arasından Yaratıcı Şehirler Ağı’na girmeyi başardı. Afyonkarahisar’da bu bağlamda, her yıl Gastrofest yapılıyor. Böylece Afyonkarahisar’ın yöresel ve vazgeçilmez lezzetleri dünyaya tanıtılıyor.

Bakmadan Geçme