• Haberler
  • Siyaset
  • 'Türkiye'de 10 bin 200 tesis açtık, Afyon'da 1501 köprü yaptık'

'Türkiye'de 10 bin 200 tesis açtık, Afyon'da 1501 köprü yaptık'

Türkiye'de yakın zamanın en uzun dönem Bakanlık görevini üstlenen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Gazeteniz Kocatepe'yi ziyaret etti. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kocatepe Gazetesi sahibi Sezer Küçükkurt'a 'Su ve Medeniyet Mühendislik Destanı: Hatıralarım-2' isimli kitabını hediye etti.

60’ncı Hükümet Çevre ve Orman Bakanı; 61’inci, 62’nci, 63’üncü 64’üncü ve 65’inci Hükümet Orman ve Su İşleri Bakanı, 25’inci Dönem İzmir; 23’üncü, 24’üncü, 26’ncı ve 27’nci Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı İbrahim Eroğlu ve iş insanı Hüseyin Ceylan Uluçay ile birlikte Gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Kocatepe Gazetesi sahibi Sezer Küçükkurt tarafından ağırlanan Bakan Eroğlu yeni Kocatepe Gazetesi, ‘Su ve Medeniyet Mühendislik Destanı: Hatıralarım-2’ kitabı ve yaptığı hizmetler hakkında düşüncelerini açıkladı.

'Türkiye'de 10 bin 200 tesis açtık, Afyon'da 1501 köprü yaptık'

“RAHMETLİ İBRAHİM KÜÇÜKKURT BİZE DESTEK VERDİ”

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Ben Lise son sınıftaydım. Dedik ki Kıbrıs'ta oradaki kardeşlerimizi katlediyorlar. Biz niye sessiz duralım dedik. Ben komite heyet başkanıyım, miting heyet başkanı. Arkadaşlarla beraber. Kocatepe Gazetesi’ne gittik. O zaman yeriniz Alaca Hamam tarafındaydı. Rahmetli İbrahim Küçükkurt Amca bizlere destek verdi.  Ve o zaman yaptığımız miting var ya Afyon'da, bütün Afyon inledi. On binlerce kişi vardı. ‘Kıbrıs bizim canımız, feda olsun kanımız’ slogan buydu. Bütün Afyon inliyor. Allah sonradan nasip etti. Kıbrıs'a su götürmek nasip oldu. Bu asrın projesidir. Akdeniz'in içinden Kıbrıs’a su götürüldü, düşünebiliyor musunuz? Kıbrıs'taki vatandaşlarımızın da bakışı değişti. Dolayısıyla benim Kocaetepe'ye ayrı bir sevgim var. Allah razı olsun. Tabii Sezer Bey de gerçekten güzel takip ediyor. Neyse onu yazıyor. Allah razı olsun. Yanlışlıklar oluyor. O yanlışlıkları yazmaktan çekinmiyorsunuz, çekinmeyin” dedi. 

'Türkiye'de 10 bin 200 tesis açtık, Afyon'da 1501 köprü yaptık'

“HEDEFİMİZ DAHA MÜREFFEH BİR TÜRKİYE”

Türkiye’nin her noktasına hizmet ettiğini hatırlatan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Hedefimiz daha müreffeh, büyük, güçlü bir Türkiye. Ben onun için çalışıyorum. Her gün ben faaliyet yapıyorum. Dün İstanbul Teknik Üniversitesi’nde çok önemli bir meseleyi gündeme getirdik. Türkiye'nin en büyük meselesi yazılımdır. Onun için milli bir yazılım için mührü vurduk orada Yeni kitabım da dün çıktı. Daha önce yayınlandı aslında internette. Daha önce ‘Suya Atılan İmza’ ismiyle kitabımızı yazmıştık. Afyon Lisesi'ne çıkıp da İSKİ'deki yaptığımız 600 tesislere kadar üniversite hayatıyla ilgili hatıraları orada anlattım. Ama Ankara'ya gidince bunlar az kaldı. 10 bin 200 küsur tesis açmışım suyla ilgili. Şimdi 3’üncü cildi yazıyorum. Çevre, İklim Değişikliği, Orman, Tabiat, Milli Partiler vesaire…Oradaki hizmetler… Deprem orada da konuşulacak. Üçüncüsü de böyle” diye konuştu. 

'Türkiye'de 10 bin 200 tesis açtık, Afyon'da 1501 köprü yaptık'

“10 İLE BAŞLADIK 1501’E VARDIK”

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, değerlendirmesine şöyle devam etti:

“Burada dikkat çekmesin diye Afyon'a yaptıklarını fazla yazmadım. Sırf 1500 köprüyü. Hatta onun kitabını 1501 köprü yapmışız Afyon'a. Önceki İl Genel Meclisi Başkanımız Salih Sel beni aradı. ‘O kadar çok köprü yapılacak ki. Fakat bizim paramız yok. Bu köprüleri siz yapar mısınız?’ dedi. ‘Kaç tane’ dedim. ‘On beş tane’ dedi. Yaparız dedik. Aslında köprü bizim değil. Köprü bir yapım şöyle. Karayolu üzerindeki köprüleri Karayolları Genel Müdürlüğü yapıyor. Belediye sahasında belediye, köylerde de Özel İdare yapıyor. Dedim tamam yapalım ama sonradan 20, 30, 40, 100, 200 derken 1500 bir köprü çıktı. Hatta bunları da benim bir yardımcı dedim ki efendim bu köprüleri 1500 bir köprü olduğunu kimse bilmez. Ben bunu da hazırlayayım. 1501 köprü, onu basmıyoruz şimdi yanlış anlaşılıyor diye.

'Türkiye'de 10 bin 200 tesis açtık, Afyon'da 1501 köprü yaptık'

“İKİNCİ ÜNİVERSİTE İÇİN ISRARCI OLDUM”

Afyonkarahisar’da ikinci üniversite kurulmasına çok önem verdiğini hatırlatan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Biz, üniversiteye çok önem verdik. Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden ikinci üniversite çıktı. Hakikaten çok ileri noktaya taşıdık. Biliyorsunuz bir ikinci üniversite kuracağız diye ağzından bir laf çıkmıştı. Sonra bir tarihte baktım yeni üniversiteler kuruluyor, Afyon yoktu. Hemen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı aradım, Miraç Gecesi. Miraç Geceniz hayırlı olsun Sayın Cumhurbaşkanım, dedikten sonra efendim bir de talebim var, söz verdim. Afyon'a ikinci üniversite istiyoruz. Yani kanun teklifi geldi ama Genel Kurul’a baktım bir Afyon yok dedim. Sonra Cumhurbaşkanımız talimat verdi ben çok ısrar edince. Genel Kurul’da, kanun değiştiği çok zordur. Genel Kurul’da da oy birliği olursa kanunda değişiklik geçiyor. Bütün partilerin oybirliğiyle Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi kuruldu. Oy birliği olmasa kalıyor yine. İkinci üniversitede çok iyi noktaya geldi” ifadelerini kullandı. 

'Türkiye'de 10 bin 200 tesis açtık, Afyon'da 1501 köprü yaptık'

DÜNYACA TANINAN BİR İSİM: VEYSEL EROĞLU

Bakan Eroğlu, Türkiye’nin her noktasında projelere imza attığını belirterek değerlendirmesine şöyle devam etti:
“Türkiye'de hizmet etmediğim nokta yok. Her şehrin Bakanlığımızla ilgili sorunlarını çözdük.

Bir de bizim sadece Türkiye'de değil, şu anda dünyada bir ismimiz var. Burada, Çobanlar’da bir teknoloji seri kurdu Haydar Kurt. Onu nasıl kurdu biliyor musunuz? Ben Antalya'ya gitmiştim. Seraları inceledim. Türkiye'de en önemli, en faydalı, en verimli sera yeri neresi biliyor musunuz? Afyonkarahisar. Termal de olduğu için Afyonkarahisarlılara teknolojik sera kurmalarını teklif ettim. Haydar Kurt’un kızı benim talebemdi. İngiltere'de yüksek lisans ya da doktora yapmaya gitmiş. Orada müracaat yaparken profesör demiş ki sen beş tane hocadan referans mektubu geçeceksin. Beş profesör. Sonra, senin hocan kimdi deyince, benim hocam Veysel Eroğlu'ydu cevabını vermiş. ‘Sen Veysel Hoca’nın talebesi miydin? Demiş İngiliz profesör. ‘Veysel Eroğlu’ndan bir pusula getir, tamam demiş’ İngiliz Hoca. Böyle olunca babası Haydar Kurt da ‘Sayın Bakanım siz ne yapalım’ dedi. Biz de Haydar Bey’i Çobanlar’da teknolojik sera kurulmasına yönlendirdik.”

Kocatepe Gazetesi İdari İşler Müdürü Ş. Cüneyt Bursalıoğlu ve muhabir Murat Arısoy’un da hazır bulunduğu ziyaret, fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. 

Bakmadan Geçme