• Haberler
  • Genel
  • Türkiye, çevre ile ilgili bazı konularda AB'den ileride

Türkiye, çevre ile ilgili bazı konularda AB'den ileride

Akarçay Havzası Koruma Eylem Planı ve Revizyon Projesi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda, çevre konusundaki bazı başlıklarda, Türkiye'nin Avrupa Birliği'nden daha ileride olduğu belirtildi Belediye Meclis salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, ilçe ve belde belediye başkanları ile ilgili kurum müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı [&hellip]

Türkiye, çevre ile ilgili bazı konularda AB’den ileride

Akarçay Havzası Koruma Eylem Planı ve Revizyon Projesi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda, çevre konusundaki bazı başlıklarda, Türkiye’nin Avrupa Birliği’nden daha ileride olduğu belirtildi

Belediye Meclis salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, ilçe ve belde belediye başkanları ile ilgili kurum müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Havza Yönetim Daire Başkanı Nermin Çiçek, “Sadece Akarçay havzası ile ilgili değil ülkedeki 25 havzayla birlikte ele alınıyor ve bunları takip ediyoruz. Afyonkarahisar için şunu söyleyebilirim; Türkiye’deki havzaların şöyle bir şansı var. Biz önemli yatırımları başlatmış durumdayız. Yapılması gereken acil yatırımları başlatmış durumdayız. Büyük yükleri önemli ölçüde gideriyoruz. Planlama süreçlerimizde devam ediyor. Ayrıca AB sürecimizde devam ediyor. Avrupa Birliği ülkeleri havza yönetim projelerini hazırladılar. Ama havza koruma eylem planları bunlara bir altlık teşkil edecek. Peki kaybımız var mı yok. AB ülkeleri planlama sürecini tamamladılar. Ama uygulamada tıkandılar. Maddi kaygıları ve ekonomik sıkıntıları yüzünden. Ama bizim ülkemizin farkı ve bize gıpta ile batkıları şu; biz hem planlıyoruz. Aynı zamanda uygulamaya da koyuyoruz. AB ülkeleri ile aramızda çok fark yok. Hatta bazı konularda biz ülke olarak daha da ilerideyiz” dedi.
YENİ BİR GENEL MÜDÜRLÜK
Çiçek, “Havzalarla ilgili daha önce toplantılar yaptık. Komisyonlarda değerlendirmeler yaptık. Planlama aşamasına geldik. Yapılan planlamalar ile ne kadar ilerleyebiliriz veya ne kadar katkı sağlayabiliriz su kaynaklarının iyileştirilmesinde. Hep birlikte bu planı en güzel şekilde nasıl uygularız. Bunları tartışmak üzere bir araya geldik. Havza bazında yönetim dediğimi de biz artık nitelik çözümlerin çok sonuç getirmediğini ve netice getirmediğini düşünüyoruz. Havza içerisinde bütün taraflar bir araya gelerek sonradan hep birlikte el basıp hep birlikte planlama sürecini başlattık. 2011 yılının sonunda kurulmuş yeni bir genel müdürlüğüz. Adı yeni ama işi eski olan bir genel müdürlüktür” dedi.
Toplantı da konuşan TÜBİTAK Uzmanı Elif Atasoy, Akarçay projesi ve havzalarla ilgili bir sunum yaparak, katılımcıların sorularını yanıtladı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme