• Haberler
  • Genel
  • “Türkiye çatışma ve ayrışma noktasına geldi”

“Türkiye çatışma ve ayrışma noktasına geldi”

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek istemek için başlattığı Ege turuna Muğla ve ilçelerini ziyaret ederek devam etti. Uysal, Türkiye’nin ayrışma ve çatışma noktasına geldiğini belirtti Muğla’nın Yatağan ilçesinden başlayarak seçim otobüsü Kırat’la dolaşan Uysal, ” Terör örgütleriyle komşu olduk. AKP hükümeti zamanında Türkiye’nin sınır komşuları değişti. Eskiden Irak, İran ve [&hellip]

"Türkiye çatışma ve ayrışma noktasına geldi"

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin
Uysal, Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek istemek için başlattığı Ege turuna Muğla ve ilçelerini ziyaret ederek devam etti. Uysal, Türkiye’nin ayrışma ve çatışma noktasına geldiğini belirtti

Muğla’nın Yatağan ilçesinden başlayarak seçim otobüsü Kırat’la dolaşan Uysal, ” Terör örgütleriyle komşu olduk. AKP hükümeti zamanında Türkiye’nin sınır komşuları değişti. Eskiden Irak, İran ve Suriye sınır komşumuzdu. Şimdiki sınır komşularımız PKK, IŞİD ve PYD oldu.” dedi.Uysal Muğla ve ilçelerindeki destek turuna CHP’li Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık’ı ve başta ziraat odası başkanı olmak üzere oda ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek başladı..
Demokrat Parti olarak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için net bir irade ortaya koyduklarını ifade eden Gültekin Uysal, ziyaretler sırasında şunları söyledi:
“Yapılan yanlışlar, Türkiye’yi kaosun merkezine doğru çekiyor. 10 Ağustos günü sandıkta neticeye yansıtılmasının önünü açabilmek adına bütün Anadolu’da olduğu gibi özellikle geçmişten günümüze önemli siyasetçileri partimiz bünyesinde barındırdığımız, önemli hizmetleri olan Ege Bölgemizde bulunmayı önemsedik, o nedenle buralardayız. İnşallah bu gayretlerimiz sadece bizim değil ama topyekun bu şuurda olan bütün siyasi aktörlerin Türkiye’yi lokomotifin belki raydan çıktığı ama vagonların iyi kötü rayda durduğu bir zeminde raydan çıkmaması adına mücadele verdiğimizden, bizler de gayret göstermeye çalışıyoruz. Türkiye’nin İnşallah bu seçim süreci ile beraber tarihsel meselelerin de çözülerek başta din gibi ortak paydamız en önemli meselemiz olan bir meseleyi siyasi alanda artık bir tartışma ve rekabet unsuru olmaktan beraberinde çıkaracağımız inanıyorum. Cumhurbaşkanı seçiminin Türkiye için en önemli konu olduğunu belirten Uysal, şunları söyledi:
“Türkiye, çatışma ve ayrışma noktasına geldi. AKP hükümeti zamanında Türkiye’nin sınır komşuları değişti. Eskiden Irak, İran ve Suriye sınır komşumuzdu. Şimdiki sınır komşularımız PKK, IŞİD ve PYD oldu. Sınırlarımızın yanında ve içerisinde teröristlerin bayrakları asılı.Sınırlar sıfırlandı. Terör örgütleriyle komşu olduk.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme