Türkiye bu belayı da atlatacak!

AK Parti İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken haftalık olağan basın toplantısında siyasi gündemi değerlendirdiler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin köklü bir devlet geleneğine sahip olduğunu belirten Tutumlu, yaşanan terör olayları doğrultusunda Türkiye’nin bu belayı da atlatacak güçlü bir devlet olduğunu söyledi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda İl Başkan Yardımcıları Hüseyin [&hellip]

Türkiye bu belayı da atlatacak!

AK Parti İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken haftalık olağan basın toplantısında siyasi gündemi değerlendirdiler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin köklü bir devlet geleneğine sahip olduğunu belirten Tutumlu, yaşanan terör olayları doğrultusunda Türkiye’nin bu belayı da atlatacak güçlü bir devlet olduğunu söyledi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken tarafından haftalık olağan basın toplantısı düzenlendi.
TERÖRLE MÜCADELEDEN VAZGEÇİLMEYECEK
Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ötken, terör olayları nedeniyle her geçen gün yüreklerin yanmaya devam ettiğini söyledi. Hakkari’nin Dağlıca mevkiinde ki hain pusu sonucu 16 vatan evladının şehit düştüğünü belirten Ötken; “Tüm şehitlerimize öncelikle Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz. Iğdır’ın Dilucu ilçesinde sınırda görev yapan polislerimize yapılan bombalı saldırı da 15 polisimiz şehit düştü. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz. Terör örgütleri, PKK ülkemizin kanayan bir yarasıdır. Allah bunların bin türlü belasını versin. Ama devletimiz, ama ülkemiz, ama hükümetimiz PKK ile, terör örgütü ile olan mücadelesinden asla ve asla vazgeçmeyecektir. Basından takip ettiğimiz kadarıyla bir tane terörist kalmayıncaya kadar ülkenin her noktasında ki operasyonlar devam edecektir. Ne zaman terör örgütü PKK bitecek, ne zaman silahlar toprağa gömülecek ancak PKK ile olan mücadele o zaman sona erecektir” dedi.
SONUÇ ŞİMDİDEN
HAYIRLI OLSUN
1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak Milletvekili Genel Seçimleri başlangıcının verildiğini söyleyen AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ötken, 23 tane birbirinden değerli ismin milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulunduklarını belirtti. Başvuran isimlerin büyük çoğunluğunun 7 Haziran genel seçimleri nedeniyle tanınan kişiler olduklarını kaydeden Ötken; “18 Eylül 2015 Cuma günü partimizin genel merkezinde ilk beş adayın kararı verildikten sonra isimler Yüksek Seçim Kuruluna verilecek. Sonucun şimdiden memleketimize, ülkemize ve partimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
TÜRKİYE GÜÇLÜ
VE KÖKLÜ DEVLET
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, Türkiye’nin birliğine, dirliğine, ülkenin huzuruna, çocukların geleceğine hain terör örgütünce kast edildiğini vurguladı. Terör örgütünün kanlı eylemlere imza atmayı sürdürdüğünü belirten Tutumlu; “Tüm dünya da terörle mücadele özgür ve demokratik ülkelerin gündeminde birinci sırada olmasına rağmen PKK terör örgütü bu ülkelerin terör örgütleri listesinde yer almasına rağmen bazı ülkelerin himayesindedir. Bazı ülkeler açık veya örtülü biçimde destek vermektedir. Maalesef bazı sınır ülkelerin Türkiye içerisinde ki menfaatlerine hizmet etmesi hasabiyle desteklemesi, ülkenin terörle mücadelesini güçleştirmektedir. Ama biz biliyor ve inanıyoruz ki; köklü bir devlet geleneğine sahip olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti her türlü zorluğu bu tarz terör örgütlerinin üstesinden yine gelecektir” şeklinde konuştu.
ŞEHİTLERİN ACISINI
HERKES YAŞIYOR
Türkiye’nin doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi ile ülkede yaşayan herkesin terör örgütünü lanetlediğini söyleyen Hüseyin Tutumlu, milletin sahip olduğu birlik, beraberlik gücü, birarada yaşama iradesinin hain ve menfur emellere ulaşılmasına mani olacağını belirtti. Ateşin öncelikle düştüğü yeri yaktığını ifade eden Tutumlu şu ifadeleri kullandı: “Her şehit haberi bu ülkede ki herkesin yüreğini yakmaktadır. Her şehit haberi ülkede ki herkesin huzurunu kaçırmaktadır. Hepimiz mutlaka bu ülkede yaşayan herkes bu şehitlerimizin acısını yaşamaktadır. İnşallah bu zor günlerin de biteceğine, terör örgütünün de kökünün kazınacağına inancımız tamdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de bundan önceki veya benzer saldırıların hakkından nasıl geldiyse bunların da hakkından gelecektir. Şehitlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet, yakınlarına, milletimize başsağlığı diliyorum. Bugünkü hain saldırı inşallah son saldırı olur. Bu şehitlerimiz verdiğimiz son şehitler olur. Yine ülkemiz o huzurlu mutlu insanların yaşadığı bir barış adası haline gelir.”
GÜZEL GÜNLER YAKINDA
“Bu coğrafya da maalesef kan ve gözyaşı yüzyıllardır devam etmekte.” diyen Hüseyin Tutumlu, ülke gücü ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti iradesinin, vatanadaşların birarada yaşama iradelerinin coğrafyada ki kan gölüne rağmen her zaman bir barış yuvası olmaya devam edeceğini kaydetti. Tutumlu şöyle konuştu: “Konjektürel olarak zaman zaman 12 Eylül öncesi olduğu gibi, 1980-90’da olduğu üzere ülkemizin birlik ve beraberliğine kast eden hain terör örgütleri çıksa dahi bunların hepsi eninde ya da sonunda hakkettikleri cezayı bularak ülkemiz yeniden barış ortamına kavuşmuştur. Biz inanıyoruz ki o günler yakında gelecektir. Ülkemiz de bu acılar yaşanırken elbette siyaset konuşmak dahi üzerimizde, omuzlarımız da büyük bir yük gibi görünüyor. Siyaset konuşmak dahi içimizden gelmiyor. İnşallah önümüzde ki günlerde ülkemizin 7 Haziran sonrası içine düştüğü bu siyasi istikrarsızlık ve belirsizlik sona erecektir.”
İHTİMALDİR LİSTE DEĞİŞEBİLİR
Kocatepe Gazetesi muhabirinin listelerde isim değişikliği olabileceğine dair ön görünüz var mı? sorusunu cevaplandıran Hüseyin Tutumlu şunları söyledi: “7 Haziran da yaşadığımız seçim sürecinin bir benzerini yaşıyoruz. Yeniden aday adayları kabul ediliyor, çeşitli metotlarla inceleniyorlar. Tüm Türkiye’de olduğu gibi elbette ilimizde de listenin değişme ihtimali olduğu gibi değişmeme ihtimali de var. Belki ekmeleler olacak belki farklı isimler gelecek. Bu çerçeve de Afyonkarahisar merkez de dahil olmak üzere ilçe Belediye Başkanlarımız, İlçe Başkanlarımız ve İl Başkanlarımız Ankara’da mülakata tabi tutulacaklar. Zaten 7 Haziran seçiminden de başarılı çıkmıştık. Bu seçimle ilgili AK Partili daha da nasıl başarılı çıkar sorusunun cevabı aranacak. Afyonkarahisar’da ciddi bir oy oranımız var. Bunlarla ilgili görüşmeler ve istişarelerde bulunulacak. 7 Haziran seçimi için aday adaylığına başvuran isimlerin dosyaları mevcut olduğundan mülakata alınmayacaklar. İlk kez başvuranlar mülakata alınacaklar.”
POLEMİĞE
DÖNÜŞTÜRMEK ANLAMSIZ
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu’ya bir muhabir, “Sayın Cumhurbaşkanı 7 Haziran seçiminden 400 milletvekili çıksaydı daha farklı bir tablo olur” ifadesi hakkında ki görüşlerini sordu.
Tutumlu sözlerine şöyle devam etti: “Bu ifade yaşanan terör olayları ve verdiğimiz şehitler üzerinden bir polemik malzemesi haline dönüştürülürse ülke insanını ayrıştırmaya hizmet eder. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu sadece 7 Haziran tarihinden öncesi ve sonrasında yaşananlara istinaden bir analiz olarak söyler. Yoksa yaşanan olayların bir sebebi olarak söylemez. Herhangi birimizin herhangi bir yerde yaptığı konuşmanın bir dakikalık bir bölümünü alıp içerisinden tek bir cümleyi alıp manipule etmek, olduğundan farklı göstermek mümkündür. Hiçbir cümle bağlarından kopartılarak anlamlandırılamaz. O cümlenin de bağlamına baktığınız zaman Türkiye’de siyasi istikrarsızlığın bu tip terör veya ekonomik olarak olaylara mani olduğunu belirten bir cümledir. Benzer cümleleri bende çok defa kullandım. Benim kanaatim de 7 Haziran genel seçimi sonrası mecliste temsil edilen tüm partiler bu ülkede güçlü bir hükümet kurulması yönünde irade beyanında bulunsalardı ne terör örgütü ne de onun uzantılarından bazılarının şımarık açıklamalarını görmezdik.”
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme