• Haberler
  • Genel
  • Türkiye Birincisi'nden Öğretmen Lisesi'ne destek

Türkiye Birincisi'nden Öğretmen Lisesi'ne destek

Kız İmam-Hatip Lisesi'ne dönüştürülen Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesi'nin 2014 Lisans Yerleştirme Sınavı'nda Türkiye Birincisi olan mezunu Mehmet Selim Ortak, okulun İmam-Hatip Lisesi'ne dönüştürülmemesi için eylem yapan öğrenci arkadaşlarına destek verdi. Ortak, 'Arkadaşlarımıza elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz' dedi. Ortak, sınavda birinci olduğu halde Valilik ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden kimsenin kendisini kutlamadığını aktardı Afyonkarahisar'da [&hellip]

Türkiye Birincisi’nden Öğretmen Lisesi’ne destek

Kız İmam-Hatip Lisesi’ne dönüştürülen Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesi’nin 2014 Lisans Yerleştirme Sınavı’nda Türkiye Birincisi olan mezunu Mehmet Selim Ortak, okulun İmam-Hatip Lisesi’ne dönüştürülmemesi için eylem yapan öğrenci arkadaşlarına destek verdi. Ortak, “Arkadaşlarımıza elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz” dedi. Ortak, sınavda birinci olduğu halde Valilik ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden kimsenin kendisini kutlamadığını aktardı

Afyonkarahisar’da Kız İmam-Hatip Lisesi’ne dönüştürülen Anadolu Öğretmen Lisesi’nin müdürü Abdullah Avcı, Okul-Aile Birliği Başkanı Sena Tanyel ile Lisans Yerleştirme Sınavı’nda Türkçe Sosyal-1 ve Türkçe Sosyal-2 Ek Puan türlerinde Türkiye birincisi olan Türkiye Birincisi Mehmet Selim Ortak, Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu’yu ziyaret etti.
FEN LİSESİ’Nİ TERCİH ETMEDİM
Ziyarette konuşan Türkiye Birincisi ve Anadolu Öğretmen Lisesi mezunu Mehmet Selim Ortak, kurumsallaşan bir yapının dönüştürülmesine anlam veremediğini aktardı. Ortak, “Siz kurum kültürü yerleşmiş bir okulu, ismini değiştiriyorsunuz; öğretim kadrosunu dağıtacaksınız. Bundan sonra bu ilden başarı bekleyeceksiniz. Bu beyhude bir durumdur. Bizim okulumuz, Türkçe-Sosyal ağırlıklı bir eğitim veren okullar arasında başarılı bir okul. Ben sekizinci sınıfta, Fen Lisesi’ne yerleşecek puanı almıştım; ama Öğretmen Lisesi’ni tercih ettim. Benimle aynı kanaate sahip olan öğrenci arkadaşlarımızın önünü kesmiş oluyorsunuz” dedi.
BU OKULUN MEZUNUYUM
Okullarının Kız İmam-Hatip Lisesi olmasını istemeyen öğrenci arkadaşlarının Anıtpark’ta sessiz-sedasız bir eylem yaptığını hatırlatan Ortak, “Ben Anadolu Öğretmen Lisesi mezunuyum. TS-1, TS-2 puan türünde ek puanla birlikte 563 puan aldım. Arkadaşlarımıza elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
VALİLİK DE
MİLLİ EĞİTİM DE KUTLAMADI
Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü tercih edeceğini söyleyen Türkiye Birincisi Mehmet Selim Ortak, kendisini yöneticilerin kutlamak için arayıp aramadığı sorusuna ise şöyle yanıt verdi:
“Milli Eğitim Müdürlüğü ya da Valilik’ten beni kutlamak için arayan olmadı. Bir telefon bile gelmedi. O kurumlarda çalışan aile yakınlarımızdan telefon geldi, ama kurum olarak herhangi bir tebrik gelmedi. Sınav açıklanalı 3 haftayı geçti.”
AFYON’UN BAŞARISI DÜŞER
Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu ise, bu kararın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Uslu, “Ben aynı zamanda Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Danışma Kurulu’nda yer aldım. Orada Afyon’un eğitimdeki başarı durumları konuşulur. Çoğu kez başarısızlık gündeme gelir. Öğretmen Lisesi, Afyon’un başarısını artıran okullarımız arasındadır. Başarılı okullarımızın İmam-Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesi, başarıya olumsuz etki yapacaktır. İlimiz İmam-Hatip Lisesi’ne karşı çıkacak illerin sonuncusudur. İmam-Hatip ile ilgili sorun yoktur. Ama Öğretmen Lisesi yerine başka bir lise dönüştürülmüş olsaydı, bunun sözü bile olmazdı” ifadelerini kullandı. Uslu, kararın il yöneticileri değil, hükümet üyeleri tarafından alınmış olabileceğine dikkat çekti.
Murat ARISOY

Bakmadan Geçme