• Haberler
  • Genel
  • Türkiye birincisi Körfez’den çıktı – Kocatepe Gazetesi

Türkiye birincisi Körfez’den çıktı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Körfez Dershanesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Mehmet Selim Ortak Y-TS-1 ve YTS-2 puan türlerinde Türkiye birincisi oldu Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) 2014 yılı sonuçları açıklandı. Afyonkarahisar Körfez Dershanesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Mehmet Selim Ortak Y-TS-1 ve YTS-2 puan türlerinde Türkiye birincisi oldu.KÖRFEZ TERCİHLERDE YARDIMCI OLACAK Körfez Dershaneleri Genel Müdürü Mustafa Şahin [&hellip]

Türkiye birincisi Körfez'den çıktı

Afyonkarahisar Körfez Dershanesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Mehmet Selim Ortak Y-TS-1 ve YTS-2 puan türlerinde Türkiye birincisi oldu

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) 2014 yılı sonuçları açıklandı. Afyonkarahisar Körfez Dershanesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Mehmet Selim Ortak Y-TS-1 ve YTS-2 puan türlerinde Türkiye birincisi oldu.
KÖRFEZ TERCİHLERDE YARDIMCI OLACAK
Körfez Dershaneleri Genel Müdürü Mustafa Şahin 28 Haziran Cumartesi günü dershanede basın toplantısı düzenledi. Afyonkarahisar Körfez Dershanesi ve Zafer Koleji öğrencisi Narin Civan’ın TM1 puan türünde Türkiye 38’ncisi olduğunu söyleyen Şahin, öğrencinin Umre’de olması nedeniyle toplantıya katılamadığını kaydetti. Mustafa Şahin, öğrencilerin elde ettiği başarıların Afyonkarahisar için sevindirici olduğunu belirterek sonuçların hayırlı olmasını diledi. Tercih döneminin başlayacağını söyleyen Şahin, bu dönemde şehirde ki tüm öğrencilere yardımcı olmaya hazır olduklarını açıkladı. Şahin; “YGS’de ilk 500’e giren öğrencilerin tamamı Körfez Dershanesi öğrencisi idi. Bunları medya aracılığıyla Afyonkarahisar kamuoyu ile paylaşmak istedik. Temmuz ayının ikinci haftasında tercih dönemi başlayacak. Afyon’daki tüm öğrencilerimize tercihleri konusunda yardımcı olacağız. Öğrenci ve velilerimize ücretsiz tercih yaptırabileceğimizi duyuruyoruz. Dershanemize gelebilirler ya da telefonla bilgi alabilirler.” dedi.
“DERSİ DERSTE
HALLETTİM”
Körfez Dershanesi Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Türkiye birincisi olan Mehmet Selim Ortak başarıya ulaşmada izlediği yolu anlattı. Kendisinin çok çalışmak yerine düzenli ve sık çalışmayı benimsediğini aktaran Ortak; “Klişe olmuş bir laftır çok değil düzenli çalışmayı benimsedim. Dersi derste halletmeyi bir alışkanlık haline getirdim. Hiçbir zaman sabahlara kadar ders çalışmak gibi bir derdim olmadı. Dersi derste hallettikten sonra evde de ders tekrarı yapmakla yetindim. Elde ettiğim başarıda dershanenin çok büyük bir rolü olduğunu söyleyebilirim. Kısmet olursa hedefim de siyaset bilimi ya da hukuk okumayı düşünüyorum.” diye konuştu.
BAŞKASIYLA MUKAYESE DOĞRU DEĞİL
AKÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şaban Ortak, bir baba ve eğitimci olarak evladının başarısının kendilerini oldukça sevindirdiğini söyledi. Ramazan ayı başlangıcında bayrama kavuşmadan bayram sevinci yaşadıklarını kaydeden Ortak; “Başarının temelinde çocuğumuzun kendi gayreti var. Ama Anadolu Öğretmen Lisesi ve dershane öğretmenlerinin ciddi katkıları bulunuyor. Bu noktada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz çocuğumuza illa şu olacaksın diye bir baskı yapmadık. Hem okulda hem de dershanede yarıştığı grup çok teşvik edici oldu. Ben hem bir ebeveyn hem de bir eğitimciyim. Hayatım boyunca gözlemlediğim mukayeseden kaçınılmasıdır. Her birey her çocuk farklıdır. Herkes aynı başarıyı gösteremez. Herkes belli meslek gruplarına dahil olacak diye bir kuralda yok. Gerçekçi olup çocuğun yetenek ve kapasitesinin göz önünde bulundurulması şart. Her okulumuzun imkanı, her öğretmenimizin performansı, her öğrencimizin de performansı bir değil. Nihayetinde bir yarış varsa ve bu yarışta standartın üstüne çıkanlar ön plana çıkacaksa bu tür kurumların gerçekliğini kabul etmek gerekiyor.” şeklinde konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme