Türkiye, 2015'te 'özür'e mi zorlanacak?

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Türkiye'nin Ermeniler hakkında 'soykırım' iddiaları nedeniyle özre zorlanabileceğini söyledi Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, 'İsrail'in özrünün ardından hedeflenen Ermeni özrü mü? ABD Başkanı Barack Obama, Sarkisyan'ın eline telefonu verip de Türkiye'den özür dilemesi için aratır mı? Aratıyorsa bunun altında yatan gerçekler nelerdir?Nisan, mayıs aylarında Ermeni Soykırımı tartışmaları yeniden [&hellip]

Türkiye, 2015’te “özür”e mi zorlanacak?

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Türkiye’nin Ermeniler hakkında “soykırım” iddiaları nedeniyle özre zorlanabileceğini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, “İsrail’in özrünün ardından hedeflenen Ermeni özrü mü? ABD Başkanı Barack Obama, Sarkisyan’ın eline telefonu verip de Türkiye’den özür dilemesi için aratır mı? Aratıyorsa bunun altında yatan gerçekler nelerdir?
Nisan, mayıs aylarında Ermeni Soykırımı tartışmaları yeniden gündeme gelecek. ABD Başkanı Obama’nın dört yıllık ikinci görev döneminde bu konuda Türkiye üzerinde baskı kurma ve soykırım iddialarını yüzüncü yıldönümünde (1915) bunu da siyasi hanesine bir olumlu not olarak yazdırma planlarından söz ediliyor” dedi.
İSRAİL’İN ÖZRÜNÜN KARŞILIĞI MI?
Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı John Kerry’nin de bu konuda görevlendirilebileceğine dikkat çeken Görgöz, “Daha önce Başkan adayı olan ancak kaybeden Kerry, seçim kampanyası boyunca Ermeni Soykırımı’nın ABD tarafından tanınması, Türkiye’nin Ermeni Soykırımını kabul etmesi ve Ermenilere tazminat ödemesi gibi tezleri gündeme getirmişti. Obama’nın İsrail Başbakanı’nı Mavi Marmara için özre ikna etmesinin bölgedeki siyasi sonuçlarını yakında göreceğiz. Suriye, Irak, İran ve Lübnan’da olacak gelişmelerin altyapısını hazırlamak için özür senaryosunun hazırlandığı gün gibi ortada. Ancak bence asıl önemlisi, bu özür senaryosunu yazanların uzun vadeli hedefi, 2015 Ermeni Soykırımı özrünün ve tazminatlarının kapısını aralamaktır. ABD’nin bu konuda Türkiye ve hükümet üzerindeki baskılarını arttırmaya başlayacağını bugünden söylemek isterim. Bu özür olayının, şu meşhur One minute (van minut) olayından farkı var mı?” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme