• Haberler
  • Genel
  • “Türkeş’i rahmetle anıyoruz” – Kocatepe Gazetesi

“Türkeş’i rahmetle anıyoruz” – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, İl Başkanı Aziz Aslan, Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı ve Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Emre Burak Tağ, ülkücü hareketin kurucu lideri merhum Alparslan Türkeş’in 16. ölüm yıldönümü nedeniyle birer mesaj yayınladı. “Türkeş büyük bir devlet adamıydı” MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, partisinin ve ülkücü hareketin [&hellip]

"Türkeş'i rahmetle anıyoruz"

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, İl Başkanı Aziz Aslan, Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı ve Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Emre Burak Tağ, ülkücü hareketin kurucu lideri merhum Alparslan Türkeş’in 16. ölüm yıldönümü nedeniyle birer mesaj yayınladı.

“Türkeş büyük bir devlet adamıydı”

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, partisinin ve ülkücü hareketin kurucu lideri merhum Alparslan Türkeş’in 16. ölüm yıldönümü
nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yılmaz, Alparslan Türkeş’e Allah’tan rahmet dilerken onun büyük bir devlet adamı olduğunun altını çizdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Kemalettin Yılmaz, partisinin kurucusu, Türk Dünyası’nın tecrübeli ve bilgili lideri Başbuğ Alparslan Türkeş’i 16. ölüm yıl dönümünde sevgi, saygı ve rahmetle andığını ifade etti.
MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli siyaset ve devlet adamlarından birisi olduğunu vurguladığı merhum Alparslan Türkeş’in, Türkiye’nin bütünlüğü tehlikedeyken ağır buhranlara boğuştuğu ve kendi değerleri içinden bir umut aradığı dönemde ortaya çıkarak, muhteşem eserlere damgasını vurmuş gerçek bir dava adamı olduğunu belirtti. Yılmaz; “Liderliği, azmi, bilgisi, kararlılığı ve cesareti herkes tarafından takdirle karşılanmış olan Başbuğ Alparslan Türkeş, Türk-İslâm âleminde milyonlarca yüreğin saygısını ve sevgisini kazanmış, onun fikirlerine ve mücadelesine gösterilen hürmet ve takdir, her geçen gün daha çok artmıştır. Vatan ve millet sevgisini yüreğinde barındıran ve önemli bir kişiliğe sahip olan merhum liderimiz Alparslan Türkeş’in yetiştirdiği kadrolar ondan aldıkları ilham, güç ve iradeyle dün olduğu gibi bugün de ülkesi ve milleti için her türlü fedakârlığı yapmaya hazırdırlar. Bu vesile ile Başbuğ’umuz merhum Alparslan Türkeş’i vefatının 16. yıldönümü vesilesiyle bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor; Türk-İslâm âlemine, Türk milliyetçilerine ve Ülkücü Hareket’e baş sağlığı diliyorum. Merhum liderimizin Ruhu Şad mekânı cennet olsun.” dedi. (Kocatepe)

“Türkeş’i
rahmetle anıyoruz”

MHP İl Başkanı Aziz Aslan, merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in ahrete intikal edişinin 16. yıldönümünün
idrak edildiğini belirtti. Aslan, Türkeş’i rahmet ve
saygıyla andıklarını ifade etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Aziz Aslan; Alparslan Türkeş’in ölüm yıldönümünün idraki ile birlikte; Türkiye’nin, vatanı, milleti, devleti, kültürü ve değerleri ile oynandığı, vatanın bölünme sürecine sokulduğu, milletin 36 etnik parçasının ağızlara sakız edildiği, devletin ebed-müddet idealinden uzaklaştırılarak, otokratik beyliğe dönüştürülmeye çalışıldığını kaydetti. Aslan; “Merhum Alparslan Türkeş, hayatta iken aziz Türk Milleti üzerinde oynanan oyunları 44 yıl önce tespit etmiş ve bütün tespitleri doğru çıkmıştır. Özellikle AKP iktidarının son yıllarında alenen ortaya çıkmıştır. Türkiye, Ortadoğu ve Dünya siyaseti hakkında ne söylediyse tarih onu hep haklı çıkarmıştır. Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in hayatta iken belki de yeterince anlaşılamayan fikirleri ve haklılığı şimdi necip milletimiz tarafından daha iyi anlaşılmaktadır. Onun fikir ve idealleri dünya durdukça yaşayacaktır. Onu rahmet ve saygıyla anıyoruz. Mekânı cennet olsun.” dedi. (Kocatepe)

MHP
Türkeş
için mevlüt okutacak

MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, merhum Alparslan Türkeş’i, ülkü
şehitleri rahmetle yâd ettiğini, teşkilat olarak Türkeş’in vefatının 16. yıldönümü nedeniyle bugün yatsı namazına müteakip İmaret Camii’nde Mevlid-i Şerif okutulacağını açıkladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, 04 Nisan 1997 günü vefat eden Başbuğ Alparslan Türkeş’e aradan geçen 16 yıla rağmen sevgilerinin hiç bir zaman azalmadığını, siyasal olayların onu hep haklı çıkartmış olması, hayatta iken ortaya koyduğu vizyonun doğruluğuna kendilerinin daha da inandırdığını belirtti.
MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, merhum Alparslan Türkeş’in hiçbir zorluğa teslim olmadan, inanç ve azimle yürütülen bir mücadele sonunda, 1969 yılında Adana’da yapılan kurultay ile üç hilalli sembolüne ve bugünkü adına kavuşan MHP’nin onun liderliği ve kılavuzluğu ile yılları aşarak bugünlere gelebildiğini kaydetti. Yağcı; “Yüreği millet sevgisi ile çarpan cesur aydınlardan oluşan bir avuç mücadele adamının O’nun öncülüğünde başlattığı bu uzun yolculuk aşama aşama köklenerek bugün vazgeçilmez bir siyasal hareket haline gelmiştir. Bugün, karşımızdaki ağır ve tahrik edici, tahammülü çok zor olan milli sorunlar karşısında dahi Türk Milliyetçileri ve ülkücü gençlik sağduyulu, gerçekçi ve dengeli davranabiliyorsa, bu hasletlerin yerleşmesinde şüphe yok ki merhum liderimizin etkisi çok büyüktür. Merhum Genel Başkanımız Alparslan Türkeş Bey’in kaybından bu yana geçen 16 yıldan sonra da, hiç değişmeyecek olan Başbuğ’umuz Merhum Alparslan Türkeş Bey’i ve aziz ülkü şehitlerini saygı, sevgi minnet ve rahmetle yâd ediyorum. Merkez ilçe Başkanlığı olarak Merhum Alparslan Türkeş’in vefatının 16. yıldönümü münasebetiyle bugün yatsı namazına müteakip İmaret Camii’nde Mevlid-i Şerif okutulacaktır. Tüm halkımız davetlidir.” dedi. (Kocatepe)

“Başbuğum hakkını helal et bize”

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı
İl Başkanı Emre Burak Tağ, manevi huzurlarında merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’e ve bugün hayatta olmayan bütün dava arkadaşlarına, tüm şehitlere bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet dileyerek Başbuğ’dan helallik diledi

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Afyonkarahisar İl Başkanı Emre Burak Tağ açıklamasında, merhum Türk Dünyasının Son Başbuğu Alparslan Türkeş’in vefatının 16’ncı yıldönümünü idrak ettiklerini kaydetti.
İl Ocak Başkanı Emre Burak Tağ, Alparslan Türkeş’in, bin bir emekle inşa ettiği ve ilkelerini belirlediği milli davalarında, ülkücüler olarak bugünde büyük bir şevk ve inançla yoldan asla ve asla vazgeçmeden aynı iradeyle hedef doğrultusunda ilerlediklerini belirtti. Tağ; “Başbuğumuz Alparslan Türkeş, Türklüğün itibarını, haysiyetini ve varlığını korumak için insanüstü bir çaba göstermiştir. Yüce dinimizin buyruklarından hiçbir zaman ödün vermemiş, zorlukları Cenab-ı Allah’a sığınarak ve milletimize güvenerek aşmaya çalışmıştır. Türk siyasetine seviye getiren üslubu, fikir mücadelesine derinlik kazandıran tarzı ve müdahalesi, aynı zamanda çağı ve insanlığı Türkçe okuma ve anlama kaygısı her zaman takdir edilmesi gereken özelliklerindendir. Merhum Başbuğumuzun açtığı yolda ve gösterdiği ufukta, onun sergilemiş olduğu seviyeli, ilkeli, tutarlı siyaset, bugün de bizi O’nun bizlere büyük bir özveriyle miras bıraktığı Dokuz Işık da; dün, bugün ve yarın arasındaki tüm karanlıkları aydınlatmış, kendisini vatanına ve milletine adayan ülkücülere asla eskimeyecek bir rehber olmuştur. Bu duygularla, onun manevi huzurunda Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’e ve bugün hayatta olmayan bütün dava arkadaşlarına, tüm şehitlerimize bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Hepsini, minnet ve şükran duygularımla anıyorum. Ruhları şad, kabirleri nur, mekânları cennet olsun.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme