Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkeli’de “vefa”lı devir-teslim

Afyonkarahisar’ın en eski yerel

Afyonkarahisar’ın en eski yerel gazetelerinden Türkeli Gazetesi’nin yeni sahibi M. Önder Artuk, örnek bir vefa gecesine imza atarak Türkeli’nin yayınını 32 yıldır başarıyla sürdüren H. Hakkı Özsoy’u onurlandırdı

Afyon Türkeli Gazetesi’nin kuruluşunun 69. Yılı ve Vefa Gecesi geniş bir katılımla gerçekleşti. Duygu yüklü anların yaşandığı gecede; gazetenin yeni sahibi Önder Artuk’un 32 yıl boyunca gazeteyi, gazetecilik ilkesinden biran olsun sapmadan bu günlere taşıyan Hacı Hakkı Özsoy’a göstermiş olduğu “vefa” duygusu takdirle karşılandı.
Türkeli Gazetesi 69. Yılı ve Vefa Gecesi’ne; Vali Mustafa Tutulmaz, Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Belediye Başkan Vekili Murat Öner, İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser, Devlet Demir Yolları (TCDD) 7. Bölge Müdür Adem Sivri, Afyonkarahisar Basın Yayın Birliği Başkanı Sezer Küçükkurt, Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Abdioğulları, Mega Birlik Temsilcisi Mehmet Emin Güzbey, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, ulusal ve yerel basın yayın kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.
Davetlileri; Türkeli Gazetesi eski sahibi Hacı Hakkı Özsoy ile yeni sahibi Önder Artuk kapıda karşıladı. Programda ilk olarak Hacı Hakkı Özsoy’a sürpriz olarak hazırlanan hayatının anlatıldığı belgesel filmi sunuldu.
“TÜRKELİ GAZETESİ BAYRAĞINI İLERİ SEVİYELERE TAŞIYACAĞIZ”
Türkeli Gazetesi’nin 69. kuruluş yıl dönümü ve Hakkı Özsoy’a Vefa Gecesi’ne katılan herkese minnet duyduğunu ifade ederek açılış konuşması yapan Türkeli Gazetesi sahibi Önder Artuk, “Yedi sektörde faaliyet gösteren işletmelerin yönetim kurulu başkanıyım. Asıl mesleğim olan öğretmenlik nedeniyle yazmaya ayrı bir ilgim var. Uzun zamandır medya sektörü ile ilgili aklımda fikirler vardı. Türkeli Gazetesi bayrağını devir alma süreci başladığında ne kadar zor bir görevi üstendiğimi fark ettim. Bu sorumluluk bilinci ile yolumuza devam edeceğiz. Hakkı Özsoy’a 32 yıllık gazetemize verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ederim. Devir aldığımız Türkeli Bayrağını en iyi şekilde taşımaya devam edeceğiz.” dedi.
“TÜRKELİ GAZETESİ MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE ÖNEM VERMİŞTİR”
İsmine düzenlenen vefa gecesinde kürsüde duygularını dile getiren Hacı Hakkı Özsoy, Türkeli Gazetesi’nin her zaman milli ve manevi değerlere büyük önem verdiğini yayın çizgisini hiçbir zaman bozmadığını ifade ederek Türkiye’nin ihracatta büyük hamleler yaptığını artık eski Türkiye’nin olmadığını söyledi. Özsoy, “Türkeli Gazetesi’nin güvenilirliği ortada. Hiçbir zaman kişisel çıkarlarımız adına gazetemizi kullanmadık. Hedefimiz ve tek amacımız devletin ve milletin hizmetinde her zaman manevi ve milli değerlerimize bağlı olarak hizmet etmekti. Bundan sonrada aynı çizgide gideceğinden hiç şüphem yoktur. Başarılı eğitimci ve iş insanı Önder Artuk bayrağı bizden devir aldıktan sonra kısa zamanda başarılı işlere imza attı ve atmaya devam edecektir. Sonuna kadar inancımız ve güvenimiz tamdır. Gelecek nesillerimizin daha gelişmiş bir Türkiye’de yaşaması için hep birlikte çok çalışmalıyız. Artık ülkemiz çok gelişti milyarlarca dolar ihracat yapıyoruz. Ülke olarak daha da ilerlememiz için gençlerimize büyük sorumluluklar düşüyor. Gençlerimiz çok çalışmalı ve çok okumalılar. Bu geceyi düzenleyen başta Önder Artuk ve ekibine geceye katılan tüm katılımcılara teşekkür ederim” diye konuştu.
“YEREL GAZETECİLİK ÇOK ZOR BİR İŞ”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya ise yerel gazeteciliğin çok zor bir iş olduğunu belirterek, “İnsanlar kolay yetişmiyor. İnsanların çizgisi yaptıkları hizmetler, attığı adımlar, olaylar karşısında aldığı tavırlar, zor günlerde gösterdiği tercihler onunla ilgili bütün toplumun bir kanaat oluşturmasını, bir not vermesine vesile oluyor. Yerel gazetecilik çok zor bir iş. Gazetecilik genel olarak zor bir iş, ama yerel gazetecilik daha da zor bir iş.” şeklinde konuştu.
“69 YILLIK BİR GELENEĞİ
HAFIZASIYLA BERABER DEVRALIYOR”
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, “Bir yanda Türkeli Gazetemizin kuruluş yıl dönümü, diğer tarafta da bir vefa gecesi.” diyerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Cemiyet adamı olmak, mesuliyet taşımak, doğduğu topraklara karşı bu mesuliyeti ifa etmek elbette bir tercih meselesi. Hele hele yayıncılık başta olmak üzere, gazetecilik başta olmak üzere toplumsal, kültürel pek çok sahada hem merakıyla hem de memleketine tutkusuyla bu vazifesini büyük bir sorumluluk duygusunda ifa etmiş bir büyüğümüzü burada bu şehrin insanları olarak bizlerde bu vefa gecesinde sözlerin kifayet etmediği bir hal var. Toplumların hafızası önemli, bu hafızayı yarınlara taşımak adına iki ayağı havada bir değişim değil ama bu temel değerlere bir ayağımızı basarak, diğer ayağımızı da daha güzelini, daha iyisini aramamıza umarım bu faaliyetlere vesile olur.”
“69 YIL ÜLKEMİZ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR YIL”
Türkeli Gazetesi gibi 69 yıllık örneklere ender rastlandığının altını çizen Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, 69 yılın ülkemiz açısından önemli bir yıl olduğuna dikkat çekerek, “Basın sektöründe 69 yıl hem ülkemiz hem de ilimiz açısından önemli bir yıl bu kadar uzun soluklu örnekleri ender görüyoruz. Genelde ülkemizde şirketlerde kurumsallaşma zayıftır. Şirketler bir nesilden diğer nesile genelde aktarılamıyor. Hakkı Özsoy Doktor Saadettin Aygen’den aldığı bayrağı toplumda saygısını ve sevgisini koruyarak 32 yıl taşıdı. Bayrağı şimdi ilimizde eğitim alanında başarısını ispatlamış Önder Artuk’a verdi. Zaman içinde göreceğiz Artuk’un da sektördeki başarılarını hep beraber. Bundan sonrada aynı değerlerin korunması önemlidir.” ifadelerini kullandı.
“BU GECE VEFALI İNSANLARIN VAR OLDUĞUNU GÖSTERDİ”
Programda son olarak konuşan yapan Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, vefalı insanların var olduğunun gösterilmesi açısından bu gecenin çok önemli olduğunu kaydederek, “Bugün gerçekten güzel bir gün. Türkeli Gazetesi ben lisedeyken çok iyi hatırlıyorum Afyonkarahisar için bir marka idi, bir markadır, ciddi bir gazetedir. Gerçekten muteber bir gazete olarak adı daima anılmıştır. Türkiye’de aile şirketleri olsun diğer şirketler olsun, kurumlaşamadığı için yanıp sönüyor. Ama Türkeli için bu istisna gerçekten. O bakımdan şuana kadar Türkeli Gazetesini, kuranlara, yaşatanlara devraldıktan sonra bayrağı bu günlere kadar getirerek yeni sahiplerine; Önder Beye devreden Hacı Hakkı ağabeyimize gönülden şükranlarımı sunuyorum. İkinci bir husus da; vefa çoğu kez unutuluyor artık. Bazı kelimeleri unutuyoruz, bunlardan birisi de vefa kelimesi. İstanbul’da bir semtin adı olarak kaldı. Özellikle bugün burada aynı zamanda Hacı Hakkı ağabeyimize bir ‘Vefa Gecesi’ düzenlenmesi de gerçekten vefalı insanların var olduğunu göstermesi açısından çok önemli gece. Ben bu geceyi tertip edenlere, katılanlara gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkeli Gazetesi yeni sahibi Önder Artuk ile birlikte Hacı Hakkı Özsoy’a bu güne kadar vermiş oldukları büyük fedakarlıklardan dolayı çiçek ve plaket takdim etti. Program; İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun duası ve toplu fotoğraf çekimin ardından son buldu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti