• Haberler
  • Genel
  • Türkçe’nin çocuklarından Başkan Çoban’a ziyaret

Türkçe’nin çocuklarından Başkan Çoban’a ziyaret

Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları finalinin ardından, Türkçe’nin çocuklarından 55’i Afyonkarahisar’a geldi. Türkçe Olimpiyatları’nın Afyonkarahisar şölenine katılmak üzere ilimize gelen öğrencileri Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ‘ı makamında kabul etti Türkçe Şarkılar söyledilerBu yıl ‘Gelin Tanış Olalım’ olalım sloganıyla dokuzuncusu yapılan Türkçe Olimpiyatları’nın, Afyonkarahisar Şöleni’nde Belediye Başkanı Burhanettin Coban’ın kendilerine [&hellip]

Türkçe'nin çocuklarından Başkan Çoban'a ziyaret

Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları finalinin ardından, Türkçe’nin çocuklarından 55’i Afyonkarahisar’a geldi. Türkçe Olimpiyatları’nın Afyonkarahisar şölenine katılmak üzere ilimize gelen öğrencileri Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ‘ı makamında kabul etti

Türkçe Şarkılar söylediler
Bu yıl ‘Gelin Tanış Olalım’ olalım sloganıyla dokuzuncusu yapılan Türkçe Olimpiyatları’nın, Afyonkarahisar Şöleni’nde Belediye Başkanı Burhanettin Coban’ın kendilerine gösterdiği ilgiden oldukça memnun olan öğrenciler ziyarette Başkan Çoban’a Türkçe şarkılar söyledi. Ziyarette aralarında Azerbaycan, Moldova, Bangladeş, Mozambik, Endonezya ve Irak ülkelerinden gelen öğrenciler Afyonkarahisar ve Türkiye’den unutulmaz hatıralarla ülkelerine döndüklerini iletiler. Öğrenciler, ilimizi çok beğendiklerini belirterek Afyonkarahisarlıların çok yakın ilgisiyle karşılaştıklarını ifade ettiler.
Afyonkarahisar hakında bilgi verdi
Konukları şehrimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Burhanettin Çoban; ziyarette ilimizin tarihi geçmişi hakkında bilgiler verdi. Afyonkarahisar’ın çeşitli uygarlıklara ev sahibi yaptığını ifade eden Başkan Çoban; “Afyonkarahisar çok tarihi bir şehir, M.Ö. 5 bin yıl öncesine kadar varan bir tarihe sahip, Çeşitli uygularlıklara ev sahipliği yapmış bir şehir. Afyonkarahisar Roma İmparatorluğu’nun mermer şehri. İlimiz toprakları Roma imparatorluğundan sonra Bizans İmparatorluğuna ev sahipliği yapmıştır” dedi. İlimiz topraklarının 14 bin km2 civarında olduğunu aktaran Başkan Çoban; “Afyonkarahisar’ın toplam il nüfusu 700 bin. 18 ilçesi var, 290 tane köyü, 89 tane kasabası var. Topraklarımızın büyüklüğü 14 bin km2 civarında”dedi.
Hatıra fotoğrafı çektirdi
Kentimizin öne çıkan sektörlerinden de bahseden Başkan Burhanettin Çoban; “Afyonkarahisar bir termal şehri, ilimizin birçok yerinde kaplıcalarımız var. İlimizdeki 10 bin konut kışın bu jeotermal su ile ısıtılıyor. Jeotermale bağlı çok güzel otellerimiz var. Otellerimiz aynı zamanda sağlık merkezi haline geldi. Bunun yanında Afyonkarahisar bir gıda şehri ve hayvancılılık çok önemli bir yer teşkil ediyor. Bunun yanı sıra ilimizde 400’e yakın irili ufaklı mermer fabrikamız var. Bu şehir, hem sanayi, hem turizm hemde tarım şehri” diye konuştu. Ziyaret sonunda konuklarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Çoban daha sonra çeşitli hediyeler verdi.

Bakmadan Geçme