• Haberler
  • Genel
  • Türkçemizi doğru kullanalım – Kocatepe Gazetesi

Türkçemizi doğru kullanalım – Kocatepe Gazetesi

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türk Milleti'nin Türk Dil Bayramını kutlarken herkesi Türkçemizi doğru kullanmaya, dil bilincine sahip bireyler yetiştirmeye davet etti Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Kemalettin Yılmaz, Türk Dili’nin, geçmişten kopmadan, ondan ilham ve güç alarak, geleceğe doğru birlik ve beraberlik içinde, büyük Atatürk’ün açtığı ve aydınlattığı yolda mesafe alınmasına hizmet eden en büyük [&hellip]

Türkçemizi doğru kullanalım

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türk Milleti’nin Türk Dil Bayramını kutlarken herkesi Türkçemizi doğru kullanmaya, dil bilincine sahip bireyler yetiştirmeye davet etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Kemalettin Yılmaz, Türk Dili’nin, geçmişten kopmadan, ondan ilham ve güç alarak, geleceğe doğru birlik ve beraberlik içinde, büyük Atatürk’ün açtığı ve aydınlattığı yolda mesafe alınmasına hizmet eden en büyük vasıta ve ülkenin en önemli güç kaynağı olduğunu söyledi.
Ulusal bilinçten ödün verilmemeli
Türk Dili’nin, millet olabilmenin en önemli dayanaklarından biri olup kültürel değerlerin ve milli hafızamızın nesilden nesile taşınmasında vazgeçilmez bir işleve sahip olduğuna dikkat çeken MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz; “Türkçemiz atalarımızdan bize kalan, geleceğe taşımakla zorunlu olduğumuz en güzel mirasımızdır. İnsan topluluklarını millet yapan ona etken olan dil, milletin birlik ve beraberliğini sağlayan en büyük unsurdur. Bizim dilimiz olan Türkçemiz de birlik ve bütünlüğümüz açısından büyük bir önem taşımaktadır. Türkçemiz geçmişle gelecek arasında büyük bir zenginliktir. Dünya üzerinde Türk tarihinin ve kültürünün izlerini taşıyan birçok yerde bugün ortak olan dilimiz, Türkçemizi konuşuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin mazisi bu kadar derin bir temel üzerine kurulmuş olması Türk Ulusu’nun tüm değerlerine olduğu gibi diline de sahip çıkacağının teminatıdır. Yeter ki sahip olduğumuz cumhuriyetin bekası ve gelişmesi için birlik beraberlik duygumuzu kaybetmeyelim, yeter ki ulusal bilincimizden ödün vermeyelim.” dedi.
Tek dil ilkelerden biri
“Bilinmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi dili Türkçedir.” diyen MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, ardı arkasının kesilmediğini vurguladığı bölücü talepleri hoş görmenin, bunun demokratik bir hak olduğunu iddia etmenin art niyetin, bölücülüğün ve ihanetin ispatı olduğunu savundu. Milletvekili Yılmaz; “Bu konuda gösterilecek en ufak bir taviz, bu ülkenin birliğinin bozulmasına çanak tutmak anlamına gelir. ‘Tek dil, tek millet, tek vatan, tek bayrak’ anlayışı, Türk milleti ve vatanını ilelebet yaşatacak ilkemizdir. Bu ülkede üniter yapıyı, tek dil ve tek millet anlayışını değiştirmeye yönelik hiçbir proje milletimizden onay alamaz.” ifadelerini kullandı.
Dil bilinci olan bireyler yetiştirilmeli
Türk Milletini bir arada tutarak ortak değerler etrafında bütünleşmemizi sağlayan unsurun Türk dili olduğuna temas eden MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: “Dilimizi geliştirerek muhafaza etmek, millet olarak geleceğimizi de muhafaza etmektir. Unutmamalıyız ki hızla gelişen iletişim teknolojisinin yol açtığı sosyal değişim ve dönüşüm karşısında Türkçemizi geliştirmemiz; bilim, sanat, edebiyat ve hayatın tüm alanlarında gelişme kaydetmemiz demektir. Bu zengin birikimi oluşturmada emeği geçen Karamanoğlu Mehmet Bey gibi devlet adamlarını, Yunus Emre gibi Türk dilini yücelten şairleri, Mustafa Kemal Atatürk gibi Türkçe’nin güzelliğini ve zenginliğini ortaya çıkaran önderleri saygıyla anıyor; herkesi Türkçemizi doğru kullanmaya, dil bilincine sahip bireyler yetiştirmeye davet ediyorum. Bu düşüncelerle Türk Dil Bayramını kutluyorum.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme