Türkçe şöleni bugün – Kocatepe Gazetesi

Bu yıl 9.'su gerçekleştirilen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın bir ayağı da Afyonkarahisar'da yapılacak. Yarışma kapsamında 18 ülkeden 55 öğrenci Afyonkarahisar'a gelecek. Misafirler, saat 11.00’da AFİUM önünde karşılanacak. Akşam da muhteşem bir Türkçe şöleni yaşanacak 2003 yılında 17 ülkenin katılımıyla başlayan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, bu yıl 130 ülkeden bine yakın yabancı öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Olimpiyatlar’ın bir [&hellip]

Türkçe şöleni bugün

Bu yıl 9.’su gerçekleştirilen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın bir ayağı da Afyonkarahisar’da yapılacak. Yarışma kapsamında 18 ülkeden 55 öğrenci Afyonkarahisar’a gelecek. Misafirler, saat 11.00’da AFİUM önünde karşılanacak. Akşam da muhteşem bir Türkçe şöleni yaşanacak

2003 yılında 17 ülkenin katılımıyla başlayan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, bu yıl 130 ülkeden bine yakın yabancı öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Olimpiyatlar’ın bir bölümü de bugün Afyonkarahisar’da düzenlenecek. Farklı ülkelerden 55 öğrencinin sahne alacağı Türkçe Olimpiyatları Afyonkarahisar Etkinliği’nde halk oyunları, şiir, şarkı ile özel beceri başlıklarında hünerlerini gösterecekler. Afyonkarahisar Atatürk Stadı’nda bugün saat 20.30’da başla-yacak etkinliklerde, Türkiye genelindeki yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin sahneye çıkmaları bekleniyor. Afyonkarahisar’daki Türkçe şölenine Endonezya, Hindistan, Mozambik, Irak, Pakistan, Nepal, Kazakistan, Tacikistan, Kırgızistan, Afganistan, Bangladeş, Arnavutluk, Kenya, Azerbaycan, Norveç, Tayland gibi ülkelerden gelecek öğrenciler gelecek.
Afyonkarahisar’a şöleni yaşatacak etkinlikler için ise davetiyeler, birkaç gün öncesinden tükendi. Çevre illerin de büyük bir heyecanla takip edeceği etkinliklere 20-25 bin kişinin izleyici olarak katılacağı bildirildi.
Türkçe Olimpiyatları’nın amacı, Türkçe Olimpiyatları da Türkçemizin dünyada hak ettiği ko-numa gelmesi ve daha yaygın şekilde kullanılmasını amaçlıyor.
Bir final niteliğinde olan Türkçe Olimpiyatları için bir eğitim yılı boyunca yaklaşık 10 binöğrenci hazırlanıyor. Türkiye’deki finallere katılmaya hak kazanan öğrenciler, ülkelerini Türkçe olarak tanıtan stantlar hazırlayıp ülkesini tanıtıyor ve kültürlerin kaynaşmasına katkıda bulunuyor. Her yıl, geleneksel bir keyfiyet kazanan olimpiyatların ödül töreninde, Türk diline ve kültürüne hizmet eden devlet büyüklerine, siyaset adamlarına, basın yayın, eğitim ve sanat camiası mensuplarına özel hizmet ödülleri veriliyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme