Türkçe Bayramı'na AKÜ de katıldı

Yabancı öğrenciler 1 ay süren program kapsamında 16 farklı şehirdeki üniversitelerde Türkçe Yaz Okulu'na devam etti. Eğitimlerinin ardından İstanbul'da buluşan misafir öğrenciler, bugün Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen 2. Uluslararası Türkçe Bayramı'nda, “İnsan ve Türkçe” temalı görkemli bir kapanış gösterisi sergiledi. 15 Temmuz Şehitleri anısına düzenlenen gecede yabancı öğrenciler dünyaya “Türkçe” barış, dostluk ve sevgi mesajları [&hellip]

Yabancı öğrenciler 1 ay süren program kapsamında 16 farklı şehirdeki üniversitelerde Türkçe Yaz Okulu’na devam etti. Eğitimlerinin ardından İstanbul’da buluşan misafir öğrenciler, bugün Ülker Sports Arena’da gerçekleştirilen 2. Uluslararası Türkçe Bayramı’nda, “İnsan ve Türkçe” temalı görkemli bir kapanış gösterisi sergiledi. 15 Temmuz Şehitleri anısına düzenlenen gecede yabancı öğrenciler dünyaya “Türkçe” barış, dostluk ve sevgi mesajları gönderdi. 2. Uluslararası Türkçe Bayramı’na Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve THY Genel Müdürü Temel Kotil katıldı. İzleyiciler için görkemli bir sahne gösterisi hazırlayan öğrenciler, programda doğum, çocukluk, okul, askerlik, düğün, iş hayatı ve ölüm gibi temalara ilişkin folklorik performanslar sergiledi. Gösterileriyle dil ve insan hayatının iç içe serüvenini anlatan Kültür Elçileri, Türkçenin zenginliğine de vurgu yaptı. 2.Uluslararası Türkçe Bayramı’nda sergilenen performanslarda dünyaya gelen her insanın aynı temel özelliklere sahip olmasına rağmen, bir milleti diğerlerinden ayıran ve nesilden nesile aktarılarak gelişen en önemli değerlerden birinin dil olduğu mesajı verildi.
Türkçe Yaz Okulu’nun gerçekleştiği üniversiteler şöyle: Afyon Kocatepe Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, On sekiz Mart Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, On dokuz Mayıs Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi (DİLMER), Uludağ Üniversitesi, Ankara Üniversitesi TÖMER Samsun Şubesi, Ankara Üniversitesi TÖMER Bursa Şubesi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme