• Haberler
  • Genel
  • Türk Yıldızları Zafer’i gökyüzünden kutladı

Türk Yıldızları Zafer’i gökyüzünden kutladı

Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi ‘Türk Yıldızları’ Büyük Taarruz’un 91’inci yıl dönümü dolayısıyla Afyonkarahisar semalarında nefes kesici bir gösteri gerçekleştirdi. Gösterinin bir bölümünde yağan yağmur gökkuşağı oluşmasını sağlarken, Türk Yıldızları telsizle Afyonkarahisarlıların Zafer Bayramı’nı kutladı Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar’da ücretsiz bir gösteri gerçekleştiren Türk Yıldızlarını izlemek için 2 bine yakın kişi Hava Meydan Komutanlığı’na [&hellip]

Türk Yıldızları Zafer'i gökyüzünden kutladı

Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi ‘Türk Yıldızları’ Büyük Taarruz’un 91’inci yıl dönümü dolayısıyla Afyonkarahisar semalarında nefes kesici bir gösteri gerçekleştirdi. Gösterinin bir bölümünde yağan yağmur gökkuşağı oluşmasını sağlarken, Türk Yıldızları telsizle Afyonkarahisarlıların Zafer Bayramı’nı kutladı

Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar’da ücretsiz bir gösteri gerçekleştiren Türk Yıldızlarını izlemek için 2 bine yakın kişi Hava Meydan Komutanlığı’na akın etti. Gösteri öncesi 12’inci Uluslararası Afyonkarahisar Halk Oyunları Festivali için belediyenin davetlisi olarak şehre gelen farklı ülkelenden halk oyunları ekipleri, kendi ülkelerinin halk oyunlarından örnekler sundu. Azeri ekibinin şarkılarıyla renk kattığı törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Afyonkarahisar protokolü ve askeri erkan ile çok sayıda Afyonkarahisarlı katıldı.
Uçaklarının başında Afyonkarahisarlıları selamladıktan sonra havalanan Türk Yıldızları, izleyenleri kendine hayran bıraktı. Burgu şeklinde daireler çizen uçaklar birbirine yakın mesafede uçarak izleyenlere soluksuz dakikalar yaşattı. Gösterinin bir bölümünde yağan yağmur gösteri alanın karşısında gökkuşağı oluşmasını sağladı. Gökkuşağı önünde yerden bakıldığında birbirlerine çok yaklaştıkları sanılan iki uçağın altlı üstlü aksi istikametlerde yoluna devam etmesi büyük alkış aldı. Gösteri sırasında Türk Yıldızları pilotları hoparlöre bağlanan telsizle Afyonkarahisarlıların 30 Ağustos Zafer Bayrağımını kutladı.
Gösteriyi muhteşem olarak niteleyen Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, hem vatandaşların hem de kendilerinin büyük zafere yakışan bir gösteri izlediklerini anlattı. Türk ulusunun Türk Yıldızlarıyla göklere de gücünü gösterdiğini vurgulayan Balkanlıoğlu, pilotların her zaman sağ salim gösterilerini sağlamalarını temenni etti. Zafer Haftası’nın son günü olan 30 Ağustos’ta Afyonkarahisar ve Kütahya’nın Zafer Bayramı’nı ortaklaşa Dumlupınar’da kutladığını hatırlatan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Türk Yıldızları’nı zaferin kazanıldığı topraklarda görmekten büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme