Türk Vatandaşları Kıbrıs Pasaportu Alabilir Mi?

Dünyanın en güçlü 12’nci pasaportu olduğunu iddia edilen ve 182 ülkeye vizesiz giriş sağlayan Kıbrıs Cumhuriyeti Pasaportuna Türk vatandaşlarının sahip olmayacağı merak edilerek araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Türk vatandaşları Kıbrıs Pasaportu alabilir mi? Detaylar haberimizde…

Dünya çapında 182 ülkeye vizesiz seyahat etme imkânı sağlayan ve dünyanı en güçlü 12’nci pasaportu olduğu iddia edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Pasaportu kimlere verilmektedir. Sizler için araştırdık.

Kıbrıs Pasaportuna Kıbrıs’ta yaşanan siyasi anlaşmazlığın devam etmesine rağmen, İngilizce, Türkçe ve Yunanca metinler kullanılmaktadır. Kıbrıs’ın kuzeyinde ki Türk yerleşimciler Kıbrıs vatandaşlığı hakkına sahip değildirler.  2005 yılından itibaren Kıbrıslı Türklere de Kıbrıslı olduklarını beyan etmeleri durumunda vatandaşlık ve pasaport alabilmektedirler. Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Türkiye doğumlu Türk yerleşimciler Kıbrıs vatandaşlığı hakkına sahip değildirler. Bu nedenle Türk vatandaşlarının Kıbrıs Pasaportu alma hakları yoktur.

Bakmadan Geçme