• Haberler
  • Gündem
  • Türk Tarım Orman Sen'de nöbet değişimi: Umurhan helalleşip bayrağı Sarıkürkcü'ye devretti

Türk Tarım Orman Sen'de nöbet değişimi: Umurhan helalleşip bayrağı Sarıkürkcü'ye devretti

107 delegeden 69'nun oy kullandığı seçimde Sarıkürkcü 69 oyun tamamını alarak Türk Tarım Orman Sen 10 Numaralı Şube'nin Başkanı seçildi. Sandıktan geçersiz oy çıkmadı.Türk Tarım Orman Sen 10 Numaralı Şube'nin seçimli olağan genel kurul toplantısı 18 Kasım Cumartesi günü Garden Kale Otel de gerçekleştirildi.'YAŞANTIMIZDEĞERLERİMİZLE ÇELİŞMEZ'Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra toplantı divanı Kamu-Sen İl [&hellip]

107 delegeden 69’nun oy kullandığı seçimde Sarıkürkcü 69 oyun tamamını alarak Türk Tarım Orman Sen 10 Numaralı Şube’nin Başkanı seçildi. Sandıktan geçersiz oy çıkmadı.
Türk Tarım Orman Sen 10 Numaralı Şube’nin seçimli olağan genel kurul toplantısı 18 Kasım Cumartesi günü Garden Kale Otel de gerçekleştirildi.
“YAŞANTIMIZ
DEĞERLERİMİZLE ÇELİŞMEZ”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra toplantı divanı; Kamu-Sen İl Temsilcisi Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol’un Başkanlığı’nda; Yılmaz Güngör ve Mustafa Ülger’den oluştu. Şube’nin eski Başkanı Abdullah Umurhan toplantının açılış konuşmasını yaptı. Memuriyetten emekliye ayrılması ile sendika şube başkanlığı görevini devreden Abdullah Umurhan üyelerle helalleşerek her zaman yanlarında olduğunu kaydetti. Umurhan, “Bu kongre bizim için bir nöbet değişimidir. Bir bayrak devir teslim törenidir. Bu kesinlikle bir veda değildir. Türkiye Kamu-Sen bir sendikadır. Ancak kendisini yüzde yüz milli, yüzde yüz yerli, vatansever özelliği öne çıkmış, ‘Türkiye Sevdalısı’ sıfatını benimsemiş, dünya görüşü ne olursa olsun tüm kamu çalışanlarının yuvasıdır. Biz her alanda olduğu gibi, sendikacılık alanında da ahlakı savunuruz. Yaşantımız taşıdığımıza inandığımız ahlaki değerlerimizle asla çelişmez. Sendikacılıkta, kirlenmeyi, kokuşmuşluğu, yandaşlığı top yekûn reddediyoruz” dedi.
“KAMU-SEN TEBAALIĞI
KABUL ETMEDİ”
Abdullah Umurhan’ın ardından Demiryol-İş Sendikası Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu ve MHP Merkez İlçe Başkanı Fahri Fevzi Kartal söz aldı. Genel Kurul’da konuşan Birleşik Emekliler Derneği Başkanı Selamet Yıldırım, “Türkiye Kamu-Sen hep direndi. Önce Türk Milleti, Türk devleti sonra yasa dedi. Yasa devlet millet kadar önemlidir dedi. Kamu-Sen adam gibi kalmaya karar verdi. Asla ilkelerinden vazgeçmedi. Asla tebaa olmadı. Tebaa olmaz çünkü tektir. Ne mutlu Türküm diyene” diye konuştu.
“ARKADAŞLIK RUHU BOZULMAMALI”
MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz, seçimli kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi. Kısa konuşacağını belirten Karagöz, “Konuşmacılar hep arkadaşlıktan bahsettiler. Arkadaş ‘taş’ yani arkanızı yasladığınız taş anlamına gelir. ‘Ağaca yaslanma kurur yıkılır, duvara yaslanma duvarda yıkılır. Arkanda taş gibi bir arkadaşın olsun’ derler. Arkadaşlık ruhunu bozmamak lazımdır. Arkanda yaslandığın yerleri unutmamak lazımdır. Dava arkadaşlarım Kamu-Sen’in ilk kuruluşundan itibaren Recep beyin başlattığı yoldan itibaren hasbel kader bende bir esnaf olarak bir arkadaşınız olarak bu çalışmaların içinde bizzat kendimde yer aldım. Maddiyatta bir şeyler yapmaya çalışıldı. O konuların içinde de olduk. Biz birlikte Kamu-Sen’in büyümesi için elimizden geleni yaptık. Kamu-Sen ilk başladığı günden itibaren çizgisini bozmadan gitti. İnşallah bundan sonra da çizgisini bozmadan gideceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
“DAHA AZI BAŞARI GİBİ SUNULDU”
Kongrenin son konuşmasını MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak yaptı. Şahit olduğunu belirttiği durumlar üzerine konuşan Parksak şunları söyledi: “Ben bazı şeylere şahit oldum. Ötesini ukalalık olarak telakki ederim. Ne yazık ki uzun bir dönem emek mücadelesi manipule edildi. O kat ve kat büyümüş zaman içerisinde de tüm sendikalarda yetkiyi almış, yasalardan kaynaklanan o yetki imkânlarıyla masaya oturdu. Ama o oturduğu masa da onları temsil ettiği değerli memurların hakkını, hukukunu korumanın ötesinde kimi zaman öyle şeyler gördük ki siyasi iktidarın daha fazlasını vaat ettiği bir denklemde daha azı hem de başarı gibi sunuldu.”
SARIKÜRKCÜ ŞUBE BAŞKANI
Can Yusuf Sarıkürkcü, Türk Tarım Orman Sen 10 Numaralı Şube’ye 107 delegenin 69’nun oyunu alarak Başkan seçildi.  Yönetim Kurulu Üyeliklerine ve İdari Şube Başkan Yardımcılığına Alpaslan Ayaz, Mali Şube Başkan Yardımcılığına Neriman Memiş, Teşkilatlandırma Şube Başkan Yardımcılığına Özgür Güçlü, Eğitim Şube Başkan Yardımcılığına Mustafa Sarıtaş, Mevzuat Şube Başkan Yardımcılığına Mahmut Buyurgan, Basın ve Sosyal Şube Başkan Yardımcılığına Ramazan Çakın seçildi. Denetim Kurulu Üyeliklerine; Mehmet Baki Gündüz, Çetin Ormantepe, Oktay Kılıç seçildi. Disiplin Kuruluna, Fatih Sarı, Süleyman Keskin, Ferat Tuna seçilirken, Genel Merkez Üst Kurul Delegeliklerine; Can Yusuf Sarıkürkcü, Kerim Ulay, Turhan Besirek, Halit Yıldızhan seçildi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme