• Haberler
  • Genel
  • 'Türk Şeker, özelleştirme kapsamından çıkarılsın'

'Türk Şeker, özelleştirme kapsamından çıkarılsın'

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türk Şeker'in özelleştirme kapsamından çıkarılmasını istedi Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 'Şeker sektörü ülkemizde ithalata gerek kalmaksızın kendi kendine yeterliliği sağlayan ender sektörlerdendir. Dünyada yılda 170 milyon ton civarında üretilmekte olan beyaz şekerin yaklaşık beşte biri pancardan, beşte dördü ise kamıştan elde edilmektedir. Bu iki hammaddeden [&hellip]

“Türk Şeker, özelleştirme kapsamından çıkarılsın”

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türk Şeker’in özelleştirme kapsamından çıkarılmasını istedi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, “Şeker sektörü ülkemizde ithalata gerek kalmaksızın kendi kendine yeterliliği sağlayan ender sektörlerdendir. Dünyada yılda 170 milyon ton civarında üretilmekte olan beyaz şekerin yaklaşık beşte biri pancardan, beşte dördü ise kamıştan elde edilmektedir. Bu iki hammaddeden elde edilen şekerler arasında tat, kalite ve görünüm bakımından bir fark bulunmamaktadır. Kristal şeker üretimi yapan 111 ülkenin 69’u kamış, 35’i pancar ve 7’si hem kamış hem de pancar yetiştiricisidir” dedi.
10 MİLYON İNSANA
İŞ VE AŞ İMKANI
Yılmaz, “Şeker sanayi ve pancar tarımının, ülke tarımına, hayvancılığına, taşımacılık sektörüne, kimya, ilaç, alkol, yem ve maya sektörüyle ilgili geniş ve kapsamlı bir alana hitap ettiği gerçeği gözden kaçırılmamalıdır. Bu yollarla doğrudan ve dolaylı olarak ilişkilendirilen 10 milyon insanımıza iş ve aş imkânı sağlayan şeker sektörü, ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimi bakımından karşılaştırılmalı bir üstünlüğe de sahiptir” ifadelerini kullandı.
TÜRK ŞEKER
ÖZELLEŞTİRİLMEMELİ
Şeker sektörünün öneminin altını çizen Yılmaz, “Türk Şeker’in olası özelleştirilmesi durumunda ülkemizde büyük kayıplar yaşanacaktır. Kurulu yatırım değerleri yaklaşık 3 milyar dolar civarında olan fabrikamızın kapanmakla karşı karşıya gelmesi; başta doğu illerimi olmak üzere bölgede kalkınmayı sekteye uğratacak, ülkenin göç ve güvenlik sorunlarını hızla arttıracaktır. Yaklaşık 1 milyon dekar alanda pancar tarımı yapılamayacak ve şeker üretimi 650 bin ton daralacaktır” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme