• Haberler
  • Genel
  • Türk Sağlık-Sen'den anlamlı etkinlik – Kocatepe Gazetesi

Türk Sağlık-Sen'den anlamlı etkinlik – Kocatepe Gazetesi

Hemşireler Haftası nedeniyle sağlıkta şiddete farkındalık oluşturma amacıyla devlet hastanesine gelen hasta ve hasta yakınlarına Türk Sağlık-Sen tarafından hemşire ya da ebelere verilmek üzere gül verildi. Ayrıca öğle paydosu sırasında yemekhanede ziyaret edilen hemşire ve ebelere gül dağıtıldı. Hemşire ve ebelerin Pazar günü kutlanacak olan Anneler Günü de kutlandı Hemşire ve ebelere verilmek üzere hasta [&hellip]

Türk Sağlık-Sen’den anlamlı etkinlik

Hemşireler Haftası nedeniyle sağlıkta şiddete farkındalık oluşturma amacıyla devlet hastanesine gelen hasta ve hasta yakınlarına Türk Sağlık-Sen tarafından hemşire ya da ebelere verilmek üzere gül verildi. Ayrıca öğle paydosu sırasında yemekhanede ziyaret edilen hemşire ve ebelere gül dağıtıldı. Hemşire ve ebelerin Pazar günü kutlanacak olan Anneler Günü de kutlandı

Hemşire ve ebelere verilmek üzere hasta ve hasta yakınlarına Türk Sağlık-Sen Şubesi üyelerince dün öğle saatlerinde devlet hastanesinde gül dağıtıldı. Ayrıca sağlık çalışanlarına son günlerde artan şiddet olaylarına dikkat çeken bir mektupta dağıtıldı.
Amaç farkındalık oluşturmak
Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Çakal ve Tabip Odası Başkanı Dr. Türker Bahçeli açıklama yaptı. Geçen hafta Ebeler Haftasının idrak edildiğini bu haftanın da Hemşireler Haftası olduğunu belirten Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Çakal, bu özel günleri anlamına uygun kutlamak istediklerini belirtti. Türk Sağlık-Sen Şube Başkanlığı olarak bu iki hafta içerisinde çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Çakal; “Bilindiği üzere son günlerde sağlıkta şiddet hep kamuoyunun gündeminde. Bunu gündeme taşımak için bir etkinlik yaptık. Değerli Afyonkarahisar halkına bir mektup hazırladık. Sağlık çalışanlarının, hemşirelerin onların çocukları, kızları olduklarını, onlara hizmet etmek için hastanelerde bulunduklarını belirttik. Onlarında birer insan, anne, eş olduklarını hatırlattık. Mektubumuzda onlarında dertlerini anlatmaya çalıştık.” dedi.
İki gündür hastanelere gelen tüm hastalar ve yakınlarına hem mektup verdilip hemde birer gül verdiklerini ifade eden Çakal; “Bu gülleri kendilerine hizmet veren hemşire ve ebelere takdim etmelerini istedik. Onlarında hata yapabileceklerini, güler yüz ve sevgiyle her türlü engelin aşılabileceğini belirttik. Sağ olsunlar Afyonkarahisar halkı buna sahip çıktı. Sivil toplum kuruluşu temsilcileride buna destek verdi.” diye konuştu.
Şİddet eylemlerİ olmasın
Tabip Odası Başkanı Dr. Türker Bahçeli, ebeler ve hemşirelerin günlerini kutladı. Son zamanlarda tüm meslek gruplarına karşı saldırıların gündemde olduğuna işaret eden Dr. Bahçeli şunları söyledi: “Olumsuzluklar ancak eğitimle aşılabilir. Her çalışanımızın başına birer güvenlik görevlesi ya da polis dikmek mümkün değil. Hekim arkadaşlarımızda hemşirelerimizde gece gündüz demeden özveriyle hizmet sunmaktadırlar. Şiddete karşıyız. Bundan sonra böyle şiddet eylemlerinin olmamasını diliyoruz.” Etkinliğe; Tabip Odası Başkanı Dr. Türker Bahçeli, Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Yücel Şahin, Baro Başkanı Turgay Şahin’de katıldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme