Türk Polisi iyi bir noktada

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan sergiyi gezdi. Balkanlıoğlu, Türk Polisi'nin iyi bir noktada olduğunu kaydetti Türk Polis Teşkilatı'nın 168'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Afyonkarahisar'da Hükümet Konağı'nın yanında Polis Sergisi açıldı. Asayiş, Toplum Destekli Polis, Bilgi İşlem – Muhasebe, Olay Yeri İnceleme, Tem – Güvenlik, Özel Harekat, Kaçakçılık ve Organize Suçlar, [&hellip]

Türk Polisi iyi bir noktada

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan sergiyi gezdi. Balkanlıoğlu, Türk Polisi’nin iyi bir noktada olduğunu kaydetti

Türk Polis Teşkilatı’nın 168’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Afyonkarahisar’da Hükümet Konağı’nın yanında Polis Sergisi açıldı. Asayiş, Toplum Destekli Polis, Bilgi İşlem – Muhasebe, Olay Yeri İnceleme, Tem – Güvenlik, Özel Harekat, Kaçakçılık ve Organize Suçlar, Eğitim, Trafik Şube Müdürlüğü, Polis Meslek Yüksek Okulu ile Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği’nin stant açtığı sergiye Vali İrfan Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, PMYO Müdürü Müjdat Karagöz, İl Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
POLİS ARTIK ÇOK BAŞARILI
Sergi sonrasında açıklamada bulunan Balkanlıoğlu, Afyon’da polis sergisini gezdiklerini, her sene polisin imkan ve kabiliyetlerinin arttığını gördüklerini söyledi. Balkanlıoğlu, geçmişe göre polisin suçluya ulaşmada çok başarılı olduğunu ve bununla da Avrupa’ya bile örnek olduğunu anlattı. Balkanlıoğlu, “Önceden bir şüpheli şahıs yakalanıyordu. Ondan sonra o sanığa değişik yöntemlerle suçunu itiraf ettiriyorlardı. Ama günümüzde artık delilden sanığa; kıldan, parmak izinden, tırnak arasındaki dokudan, tükürükten ve vücudun değişik parçalardan sanığa ulaşılabiliyor. Birçok açıdan artık polisimiz dünyada örnek gösterilebilecek konuma gelmiştir.” dedi.
BÜTÜN DÜNYA ÖRNEK ALIYOR
Kaymakamlık döneminde, geçmişte Avrupa’dan polis şeflerinin gelip kendilerine ders verdiğini hatırlatan Balkanlıoğlu, günümüzde bunun tersine döndüğünü dile getirdi. Balkanlıoğlu, “Artık günümüzde bütün dünyadan polis şefleri gelip bizden ders alıyor. Emniyet teşkilatı da bu konumlara geldi. Polis sayesinde huzur ve güven içerisindeyiz. Sabaha kadar canını ortaya koyarak devriye gezen bu insanları kutluyorum.” diye konuştu.
EMNİYETTE İYİ DURUMDAYIZ
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da polis teşkilatında müthiş bir güçlenme, gelişme olduğunu söyledi. Çoban, “Teknolojiyi kullanmada örnek ülkelerden birisiyiz. Bu sayede bizler de artık daha güvenli, daha rahat bir yaşama kavuşmuş oluyoruz. Emniyet müdürlüğümüzden en ücra karakoldaki polis kardeşimize kadar görevlerini layıkıyla yapıyorlar.” şeklinde konuştu.
POLİS SAYESİNDE
RAHAT VE HUZURLUYUZ
Afyonkarahisar Başsavcısı Adem Yazar da yargıyla emniyetin iç içe çalıştığını belirterek, polisin güçlü olması halinde dosyaların aydınlatılma oranının da o kadar yüksek olduğunu kaydetti. Yazar, bu sayede hak ve adaletin ortaya çıktığını, insanların vicdanlarının tatmin olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Bu sergide de gördük ki polisimiz bir çok yeni teknolojik imkanlar sahiptir. Onlar var olduğu sürece, bu imkânları kullandığı sürece insanlarımız rahat ve huzurlu bir şekilde hayatları idame ettiriyorlar. Biz de adliyede daha rahat ve huzurlu çalışıyoruz.”
ALKOLMETREDE SIFIR PROMİL
Trafik Şubesi’nin standında alkolmetre üflemesi teklif edilen Vali Balkanlıoğlu, “Bir şeyler yeyince de bu alet etkilenir mi” diye sordu. Balkanlıoğlu, herhangi bir yiyecekten etkilenmediğini öğrendiği alkolmetreyi üfledi. Bu sırada gazeteciler ve Balkanlıoğlu’nun çevresindekiler, merakla sonucu bekledi. Vali Balkanlıoğlu, sıfır promil sonucunu görünce, “Alkolizmle mücadele eden bir Vali’den de bu beklenirdi” dedi.
EMNİYET KEMERİ İÇİN SİMÜLASYON
Kent genelinde emniyet kemerinin önemine dikkat çekmek için sergiye getirilen simülasyon aracı da ilgi gördü. İki basın mensubu saatte 5 kilometre hızla takla atan simülasyon aracına bindi. Araçtaki basın mensupları, emniyet kemeri, araç içinde emniyet kemeri takmadıklarında savrulurken, emniyet kemeri taktıklarında güvenle herhangi bir savrulma yaşamadı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme