Türk Petrol Devi Satıldı

800'den fazla akaryakıt istasyonu bulunan şirket satıldı

Enerji sektöründe önemli bir satın alma gerçekleşti. Zeren Group, Türkiye Petrolleri’ni (TP) satın alarak sektördeki gücünü artırdı. 800’den fazla akaryakıt istasyonuna sahip olan Türkiye Petrolleri’nin yeni sahibi Zeren Group, daha önce de Alpet’i bünyesine katmıştı. Alpet ve Türkiye Petrolleri’nin tek bir marka altında mı yoksa ayrı markalar olarak mı faaliyet göstereceğine Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) karar verecek.

Türkiye Petrolleri’nin Tarihçesi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından 1963 yılında kurulan TP Petrol Dağıtım A.Ş., 2009 yılından itibaren bağımsız bir şirket olarak faaliyetlerini sürdürmüştür. 2017 yılında Zülfikarlar Holding’in Turkuaz Petrol şirketi tarafından satın alınarak özelleştirilen TP, bugün 9 dolum tesisine ve yaklaşık 307.000 m³ depolama kapasitesine sahip.

Zeren Group’un Genişlemesi

1973 yılında Rıdvan Zeren tarafından kurulan Zeren Group Holding, finansal danışmanlıkla başladığı serüvenine uluslararası ticaretle devam etti. Bugün, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yiğit Zeren’in liderliğinde, Zeren Group Holding 8 farklı sektörde, 23 marka ile 4 kıtada faaliyet gösteriyor.

Gelecek Stratejisi

Zeren Group’un Türkiye Petrolleri ile nasıl bir strateji izleyeceği ve bu markanın Alpet ile birleşip birleşmeyeceği EPDK’nın vereceği karar sonrası netleşecek. Bu satın alma, Zeren Group’un enerji sektöründeki varlığını pekiştirirken, sektördeki rekabeti de artıracak.

Rekabet Kurulu’nun onayı sonrası Türkiye Petrolleri, resmen Zeren Group’un olacak.

Bakmadan Geçme