• Haberler
  • Genel
  • Türk olmak Çanakkale’de ölmektir – Kocatepe Gazetesi

Türk olmak Çanakkale’de ölmektir – Kocatepe Gazetesi

Çanakkale Deniz Zaferinin 96. yıldönümünde 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Anafartalar Anadolu Lisesi düzenlenen programa yoğun bir katılım gerçekleşti. Törende konuşan Okul Müdürü Ahmet Akın, Türk olmanın Çanakkale’de ölmek anlamına geldiğini hatırlattıTürk olarak yaşamak çetindir Çanakkale Deniz Zaferi'nin 96. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Salonu’nda anma programı organize [&hellip]

Türk olmak Çanakkale'de ölmektir

Çanakkale Deniz Zaferinin 96. yıldönümünde 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Anafartalar Anadolu Lisesi düzenlenen programa yoğun bir katılım gerçekleşti.

Törende konuşan Okul Müdürü Ahmet Akın, Türk olmanın Çanakkale’de ölmek anlamına geldiğini hatırlattı
Türk olarak yaşamak çetindir
Çanakkale Deniz Zaferi’nin 96. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Salonu’nda anma programı organize edildi. Anafartalar Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen anma programında konuşan Anafartalar Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Akın, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin, Türk yurdu olan Anadolu’yu ele geçirmek isteyen emperyalist dünyaya karşı verilen şanlı bir direniş olduğunu ifade etti. Çanakkale Zaferi’nin tarihin akışını değiştirdiğini ve Türk tarihi açısından bir dönüm noktası olduğunua değinen Okul Müdürü Ahmet Akın; “Çanakkale’nin, ‘Hasta adam’ olarak nitelenen Osmanlı İmparatorluğu’nun küllerinden çağdaş ve modern bir devlet Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran Mustafa Kemal’i tarih sahnesine çıkaran bir zaferdir. Bu coğrafyada Türk alarak yaşamak zordur, çetindir, eziyetlidir. Türk olmak Çanakkale’de ölmektir. Ölmeden önce düşmana su vermektir. Atalarımız devletimizin ve milletimizin devamı için nasıl canlarını seve seve verip bizim varlığımızı sağlamışlarsa, ‘Bayrak inmesin, ezan susmasın Türk milleti var olsun’ demişlerse, bize de, bu emanete sahip çıkmalıyız. Emanet edilen bu bayrağı ilmin, teknolojinin ve aynı zamanda insanlığın onuru için en yükseğe taşımak zorundayız.” dedi.
Harb ve nedenleri detaylarıyla anlatıldı
Anafartalar Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından günün anlam ve önemine yönelik şiirler okundu. Topçu Binbaşı Özkan Çam programda Çanakkale Deniz Zaferi’nin askeri ve siyasal yönü hakkında slayt eşliğinde detaylı bir sunum yaptı. Binbaşı Çam ilk olarak Çanakkale Savaşı öncesi genel durum ve savaş sebeplerini anlattı. 1915 Yılının ilkbaharında Çanakkale’nin yüzbinlerce insanla kucaklaştığını kaydeden Binbaşı Özkan Çam; “İlkbahar yağmurları yerine mübarek şehitlerimizin ve dünyanın 5 kıtasından gelen her renk ve ırktan insanın kanlarıyla sulandı.
Çanakkale muharebeleri 19. yüzyıl boyunca İngiltere Rusya’nın Akdeniz ve Ortadoğu üzerinde ki emelleriyle sıcak denizlere açılma idealinin gerçekleşmesine bir engel olarak gördüğü Osmanlı İmparatorluğunu desteklemeye çalışmıştı.Ortadoğu’daki Osmanlı Devleti toprakları üzerinde zengin pertrol yataklarının bulunması gerçekte hiçbir zaman Osmanlı’yı desteklememiş olan ancak çıkarları gereği destekleme siyaseti yürüten İngiltere’nin bundan vazgeçerek Osmanlı’yı parçalama siyasetine yönelmesine neden olmuştur.” diye konuştu. Söz ve müzik korosunca “Çanakkale Destanı” isimli sunumla program tamamlandı. Anma programına Vali İrfan Balkanlıoğlu, kmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Hava Meydan Komutanı Albay Seyfullah Sönmez, İGM Başkan Salih Sel askeri ve mülki erkan, şehit aileleri yakınları, öğrenciler katıldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme