• Haberler
  • Genel
  • Türk Ocaklarından örnek sergi – Kocatepe Gazetesi

Türk Ocaklarından örnek sergi – Kocatepe Gazetesi

Türk Ocakları Şubesi’nce Afyonkarahisar’da ilk kez organize edilen Esma Ün Nebi sergisinde Peygamber Efendimizin güzel isimleri anlamları ile birlikte sergilendi. Sergide 40 hadisi içeren eserlerde yer aldı Türk Ocakları Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’nca anlamlı bir ilke öncülük edilerek Esma Ün Nebi (Peygamberimizin isim ve anlamları) sergisi açıldı. Cumartesi günü açılan sergi düne kadar ziyaret edildi. Sergi [&hellip]

Türk Ocaklarından örnek sergi

Türk Ocakları Şubesi’nce Afyonkarahisar’da ilk kez organize edilen Esma Ün Nebi sergisinde Peygamber Efendimizin güzel isimleri anlamları ile birlikte sergilendi. Sergide 40 hadisi içeren eserlerde yer aldı

Türk Ocakları Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’nca anlamlı bir ilke öncülük edilerek Esma Ün Nebi (Peygamberimizin isim ve anlamları) sergisi açıldı. Cumartesi günü açılan sergi düne kadar ziyaret edildi. Sergi AFİUM’da açıldı.
Peygamberİmİz çok önemlİ
Türk Ocakları Şube Başkanı Doç. Dr. Yavuz Birdane, Kutlu Doğum haftası için planladıkları Esma Ün Nebi sergi açılışının; çalışmaların toparlanması, program yoğunluğu ve uygun mekan nedeniyle 12 Mayıs Cumartesi gününe kısmet olduğunu belirtti. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in son derece önemli olduğunun altını çizen Birdane; “Peygamberimiz aleme rahmet, insanlığa örnek olarak gönderilmiştir. O’nun nuru sayesinde bütün insanlık, kainat yeniden dirilmiş, şeytanlar bozguna uğramıştır. Böyle önemli bir günde bu tür sergileri yapmaktan biz gurur ve şeref duyuyoruz. Şehrimizde ilk defa böyle bir sergi açılıyor.” dedi.
Ocak mİlletİn vİcdanı
Türk Ocakları Şube Başkanlığı olarak Esma Ün Nebi sergisini açma nedeni hakkında bilgi veren Ocak Başkanı Doç. Dr. Yavuz Birdane, ocağın misyonu itibariyle her zaman devlet ve millet fertlerinin şuurlandırılması açısından ahlaki, kültürel, medeni anlamda görevi bulunduğunu söyledi. Türk Ocakları mensuplarının Çanakkale Savaşı’nda şehit düştüğünü belirten Birdane; “Bugünde; millet, bayrak, mukaddesat dediğimiz milli manevi değerler etrafından her zaman bir teminat ve milletin vicdanı olmaya devam etmektedir.” diye konuştu.
Resulullah’ın 99 İsmİ sergİlendİ
Esma Ün Nebi sergisinde sergilenen çalışmaların özel bir kişiye ait olmadığını, karışık biçimde ebru üzerine, Kur’an, hat sanatı üzerine değişik kişilerin faaliyetleri olduğunu aktaran Ocak Başkanı Doç. Dr. Yavuz Birdane; “Günümüzde daha çok Allah’u Tela’nın güzel isimleri olan Esma-ül Hüsna gündemimizde. Ancak Peygamberimizin gerek Kur’anda geçen isimleri gerek diğer kutsal kitaplarda geçen isimleri gerekse bazı hadis kitaplarında geçen isimleri 500’e kadar çıkabiliyor. Çünkü isimle beraber sıfatta önemli. Sıfatlarda isimle birlikte yer alıyor. Ancak biz ortak nokta olarak biz Allah’ın isimleri gibi 99 adet eseri burada sergilemeye çalıştık. Ebru çalışmalarda Peygamberimizin 99 ismi bulunyor. Aynı zamanda çok mühim olan ortak noktada buluşturulan 40 hadisimizi ünlü hattatların eserlerinde sergiledik.” şeklinde konuştu. İl Müftüsü Mustafa Kaya, Esma Ün Nebi sergisinin gelecek Kutlu Doğum hatfasında gerçekleştirilebilecek güzel ve örnek bir çalışma olduğunu söyledi. Kaya, hassasiyetleri nedeniyle Türk Ocakları Şube Başkanlığı yönetimini kutladı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme