• Haberler
  • Spor
  • Türk Müziği yarışması yapıldı – Kocatepe Gazetesi

Türk Müziği yarışması yapıldı – Kocatepe Gazetesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün “Sahne Sırası Sende” sloganıyla başlattığı “Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışması'nın Afyonkarahisar il birinciliği aşaması yapıldı. Yurt genelinde İl birinciliği, Grup birinciliği ve Türkiye Finali olarak 3 aşamada gerçekleştirilecek olan yarışmanın ilk etabı olan il birinciliği yarışmasına Afyonkarahisar’dan 41 genç yetenek başvuru yaptı.Türk müziğinin yaşatılmasını, aktarılması ve [&hellip]

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün “Sahne Sırası Sende” sloganıyla başlattığı “Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışması”nın Afyonkarahisar il birinciliği aşaması yapıldı. Yurt genelinde; İl birinciliği, Grup birinciliği ve Türkiye Finali olarak 3 aşamada gerçekleştirilecek olan yarışmanın ilk etabı olan il birinciliği yarışmasına Afyonkarahisar’dan 41 genç yetenek başvuru yaptı.
Türk müziğinin yaşatılmasını, aktarılması ve gençlerin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmesine katkı sağlamak amacıyla yapılan yarışmada, birinci olan gençler 12 Nisan’da Manisa’da gerçekleşecek grup elemelerinde Afyonkarahisar’ı temsil edecekler. TRT Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği repertuarına kayıtlı eserlerin seslendirildiği yarışmada 14-17, 18-21 ve 22-29 yaş arası solo kız, solo erkek ve solo çalgı dalları olmak üzere, 3 kategoride gerçekleştirildi.
Yarışmada Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuarı Türk Sanat Müziği (TSM) Bölümü Öğretim Görevlisi Yıldırım Aktaş, TSM Bölümü Öğretim Görevlisi Alper Soybilgen, Türk Halk Müziği (THM) Bölümü Öğretim Elmanı Hanife Gülnaz’ın jüri üyeliği yaptı. 14-17 Yaş Kız Kategorisinde Büşra Aleyna Saru, 14-17 Yaş Erkek Kategorisinde Mikail Akkaya, 18-21 Yaş Kız Kategorisinde Makbule Özdemir, 18-21 Yaş Erkek Kategorisinde Emrah Ceylan, 18-21 Yaş Solo Çalgı Kategorisinde Hilâl Ekim (Ney), 22-29 Yaş Kız Kategorisinde – Bedia İsmet Gürdamar, 22-29 Yaş Erkek Kategorisinde Mustafa Fatih Yıldırmaz, 22-29 Yaş Solo Çalgı Kategorisinde İnanç Menekşe (Ud) birincilik elde edenler oldu.
Yarışma sonunda Merkez Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Ertürk, Karahisar Gençlik Merkezi Müdürü Gökhan Gürbüz, Jüri Üyeleri ve katılımcılara teşekkür ederek ödüllerini takdim etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme