• Haberler
  • Genel
  • Türk milliyetçileri yürüyüşte buluştu – Kocatepe Gazetesi

Türk milliyetçileri yürüyüşte buluştu – Kocatepe Gazetesi

3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle düzenlenen yürüşte Türk Milliyetçileri buluştu. Katılımcıların milliyetçi sloganlar attıkları yürüyüşe son 3 yıla göre daha geniş katılım olduğu gözlendi Demiryalayan Türbesi önünde toplanan Türk Milliyetçileri taşıdıkları pankartlar ve ayyıldızlı Türk bayrakları ile Anıtpark önüne kadar sloganlar atarak yürüdüler. 3 MAYIS ÖNEMLİ GÜN Anıtpark önünde günün anlam ve önemine yönelik konuşan [&hellip]

Türk milliyetçileri yürüyüşte buluştu

3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle düzenlenen yürüşte Türk Milliyetçileri buluştu. Katılımcıların milliyetçi sloganlar attıkları yürüyüşe son 3 yıla göre daha geniş katılım olduğu gözlendi

Demiryalayan Türbesi önünde toplanan Türk Milliyetçileri taşıdıkları pankartlar ve ayyıldızlı Türk bayrakları ile Anıtpark önüne kadar sloganlar atarak yürüdüler.
3 MAYIS ÖNEMLİ GÜN
Anıtpark önünde günün anlam ve önemine yönelik konuşan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Fatih Erdem, 3 Mayıs 1944 tarihinin Türk Milliyetçilerinin bayrağı millet ilan ettikleri gün olduğunu söyledi. Bu tarihte bir avuç Türk Milliyetçisi’nin çeşitli tertip ve iftiralarla tutuklandığını söyleyen Erdem; “Türk Milliyetçileri tabutluklara konulmuş, oralarda ızdırapla çile ile tanışan davamız Allah’ın rahmeti ile çileyi bir an olsun dert etmemiştir. 3 Mayıs 1944 yılı olayları ile cereyan eden haklı olarak milliyetçiliğin siyasileşmesi yolunda sönmeyecek bir ışık yakan bu mücadelelerin hepimiz tarafından iyi anlaşılarak idrak edilmesi bugünkü şartlarda daha da önem kazanmıştır. Türk olduğunu ifade etmenin neredeyse suç sayıldığı ve ayrımcılık kabul edildiği bir dönemde 3 Mayıs milliyetçiler gününün önemi asla unutulmamalıdır. İçinden geçtiğimiz sancılı ve sarsıntılı dönemde de etnik tahrikler eşliğinde demokratikleşme adı altında yürütülen yıkım projelerinde Türk Milleti’nin birlik ve beraberliği olduğu ortadadır.” dedi.
3 MAYISLAR
UNUTULMAYACAK
Şimdiki dönemde de Türk kimliğinin yıptarılmaya çalışıldığını ileri süren İl Ocak Başkanı Fatih Erdem, bölücü her fikirin demokrasi ve özgürlük kisvesi adı altında pazarlandığı görüşünü açıkladı. Erdem sözlerine şöyle devam etti: “Milli birlik ve bütünlüğe sahip çıkan her akıl ırkçılık ve faşizmle eşdeğer gösterilmeye çalışılmaktadır. Ancak tüm baskılara rağmen Türk Milletini şanlı mazisinden onurlu geleceğe herşeyi göze alarak taşıyacak olan topluluk yine Türk Milliyetçileri olacaktır. Türk Milliyetçiliği 3 Mayıs ruhu ile onurlu ve hür bir yaşamın kardeşliğin, birlik ve beraberliğin ve kendi istikbalimizin tayin etme hakkımızın sarsılmaz bayraktarı olmaya devam edecektir. Türk Milliyetçileri var oldukça da bu topraklar üzerinde 3 Mayıslar unutulmayacak unutturulmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle büyük Türk Milleti’nin ve Türk Milliyetçilerinin bu tarihi günlerini kutluyorum. Başta Alparslan Türkeş, Hüseyin Nihal Adsız, Osman Yüksel Serdengeçti’yi rahmetle anıyorum.”
AKÜ öğrencisi Orhan Ekinci “Leke” isimli şiiri okumasının ardından yürüyüş grubu olaysız şekilde dağıldı. Yürüyüşe; MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, İl Başkanı Aziz Aslan, Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Gönül Ar Güngör, Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, sendikacılar, üniversite öğrencileri katıldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme