TÜRK MİLLETİ’NİN YENİDEN DOĞUŞ GÜNÜ

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının “Milli Diriliş” amacıyla işgal altındaki İstanbul’dan Anadolu’ya geçtikleri gün bugün… Atatürk’ün “Benim doğum günüm” dediği gün bugün… Kutlu olsun… Mustafa Kemal Atatürk'ün düşman işgaline uğramış Anadolu'da Milli Mücadele'yi başlatmasının üzerinden tam 99 yıl geçti. Geçen zaman içinde Türk milleti, bağımsızlığına yükselen bir bilinçle sahip çıktı. 19 [&hellip]

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının “Milli Diriliş” amacıyla işgal altındaki İstanbul’dan Anadolu’ya geçtikleri gün bugün… Atatürk’ün “Benim doğum günüm” dediği gün bugün… Kutlu olsun… Mustafa Kemal Atatürk’ün düşman işgaline uğramış Anadolu’da Milli Mücadele’yi başlatmasının üzerinden tam 99 yıl geçti. Geçen zaman içinde Türk milleti, bağımsızlığına yükselen bir bilinçle sahip çıktı. 19 Mayıs’ta Anadolu’da yakılan kurtuluş ateşi, bugün de yürekleri ısıtıyor.
İLK TÖREN ATATÜRK ANITI’NDA
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar’da da coşkuyla kutlanacak. Bayram töreni öncesi bugün sabah saat 09.00’da Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni düzenlenecek. Saygı duruşu akabinde okunacak İstiklal Marşı ile çelenk töreni sona erecek. 19 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı saat 10.30’da Kapalı Spor Salonu’nda başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop konuşma yapacak. AKÜ Halk Oyunları ve Dans Topluluğunun Afyon yöresine özgü halk oyunlarının ardından bir öğrenci tarafından şiir okunacak. İzmir yöresine ait halk oyunlarından örneklerin sunulacağı folklor gösterisinin ardından sportif gösteriler yapılacak. Çeşitli dallarda başarılı olan sporcular ile şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle bayram programı sona erecek.

Bakmadan Geçme