• Haberler
  • Genel
  • 'Türk Milleti'nin en haklı davası Kıbrıs'tır'

'Türk Milleti'nin en haklı davası Kıbrıs'tır'

KKTC Cumhurbaşkanlığı'ndan ayrıldıktan sonra meydanlara çıkan Rauf Denktaş, Bolvadin'den dünyaya haykırmıştıKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu ve İlk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş KKTC Cumhurbaşkanlığı’ndan ayrıldıktan sonra, 2005 yılında Afyonkarahisar’ın Bolvadin İlçesi'nde kendisi için düzenlenen mitingde konuşmuştu. Efsane lider Denktaş’ın konuşması baştan aşağa vatanseverlik vurgusu ile doluydu. Denktaş’ın Bolvadin İlçesi’nde yapmış olduğu konuşmasını siz değerli okucularımızla tekrar paylaşıyoruz [&hellip]

“Türk Milleti’nin en haklı davası Kıbrıs’tır”

KKTC Cumhurbaşkanlığı’ndan ayrıldıktan sonra meydanlara çıkan Rauf Denktaş, Bolvadin’den dünyaya haykırmıştı;Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu ve İlk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş KKTC Cumhurbaşkanlığı’ndan ayrıldıktan sonra, 2005 yılında Afyonkarahisar’ın Bolvadin İlçesi’nde kendisi için düzenlenen mitingde konuşmuştu. Efsane lider Denktaş’ın konuşması baştan aşağa vatanseverlik vurgusu ile doluydu. Denktaş’ın Bolvadin İlçesi’nde yapmış olduğu konuşmasını siz değerli okucularımızla tekrar paylaşıyoruz

25 Ağutos 2005 yılında Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) önderliğinde 22 sivil toplum kuruluşu ve 6 basın kuruluşunun oluşturduğu Türkiye İttifakı ile birlikte, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Zafer Haftası etkinliklerine katılmak üzere Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesine gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu ve İlk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş Zafer Paneli öncesi Bolvadin Belediye Meydanı’nda Milli Uyanış mitingi düzenlemişti. Mitingde yaklaşık bin kişiye hitap eden Rauf Denktaş TBMM’ye Kıbrıs’ta çözüm mesajı göndermişti.
Denktaş’ın mitinginde Afyonkarahisar’ın YTP’li eski Milletvekili Gaffar Yakın, MHP’li eski milletvekilleri Mehmet Telek ve Müjdat Kayayerli, Bayındırlık eski Bakanı Abdülkadir Akcan, DYP’li eski milletvekili Ethem Kelekçi de hazır bulunmuştu.
“AB’yi arkalarına aldılar”
Anadolu topraklarında olduğu için Allah’a şükrederek sözlerine başlayan KKTC’nin efsanevi Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, “Şükürler olsun ki, sizlere kavuştum, kardeşin kardeşe kavuşması kadar kardeşin kardeşe derdine anlatması kadar mühim bir şey olamaz” dedi. Halkın “Mücahit Denktaş” sloganları atması üzerine “Mücahit halkımızdır. Mücadeleye devam edilmektedir.” Diyen Rauf Denktş, “Çünkü Rum, Kıbrıs’ı almak için dünyayı arkasına almış, Avrupa Birliği olmuş, sahte bir unvan arkasına saklanarak ben bütün Kıbrıs’ın sahibiyim demektedir. Bunun karşısında ezilerek büzülerek elimizi ovuşturarak aman lütfen masaya gel çağrısında bulunulmaz. Bunun karşısında hakkımızı savunacağız. Hakkımız devletimizdir. Egemenliğimizdir. Bağımsızlığımızdır. Türkiye’nin garantisidir. Türkiye’nin haklarıdır. Bunları bütün dünyaya duyurmak hepi-mizin görevidir.” dedi.
“Arkanızdayız dediniz,
dünyanın karşısına dikildik”
Kendisine yöneltilen “Yoruldu” eleştirilerine değinen Denktaş, “Yoruldu dediler, sizi gördüm yeniden canlandım. Allah, Anadolu’dan, sizden razı olsun. Yıllarca etinizden budunuzdan kestiniz, Kıbrıs ayakta dursun diye bize verdiniz. Anavatan arkamızdadır dediğimiz sürece aslanlar kesildik, dünyanın karşısına dikil-dik. Arkamızdasınız, yanımızdasınız, vermedik vermeyeceğiz” dedi.
“Asker çekilmeyecek,
Kıbrıs Yunan
olmayacak”
Kıbrıs’ın Türk milletinin en haklı ve en güçlü davası olduğuna işaret eden Rauf Denktaş, “Bunda zaafiyet göstermek yok. Dünya karşısında suçluymuşuz gibi ezilmek yok. Hükümet ne diyor. Ben Rum’u tanımayacağım. Ben KKTC’yi tanımaya devam edeceğim diyor. Ben de bu sözleri sizler adına verilmiş senet addediyorum, tapu addediyorum. Rum tanımayacak Türk Askeri adadan çekilmeyecek.Kıbrıs Yunan olmayacak.” dedi. Denktaş’ın sözleri sık sık alkışlarla kesildi.
“Egemenlik candır, kandır, vatandır”
Kıbrıs’ta mal sahibinin Türk Milleti olduğunu, Türk Milleti adına 400 yıldır Kıbrıs’ta bayrağı yere düşürmeme mücadelesi verdiklerini anlatan Denktaş, Türk Milleti’ne kandırılmaması yönünde uyarılarda bulundu. “AB’ye girmek için egemenliğinizden vazgeçer misiniz.” Sorusunu Türkiye’ye sormaya kimsenin hakkı olmadığını vurgulayan Denktaş, “AB’ye girenler egemenliğinden vazgeçmedi. Türkiye’ye bu soruyu nasıl sorarlar. Kimin haddine düşmüş, egemenlik kandır, candır, vatandır.” dedi.
“Sezer’in söylediğini herkes aklına yazsın”
Cumhurbaşkanı Sezer’in geçenlerde KKTC Cumhurbaşkanı Talat’ı kabul ettiğinde söylediklerini herkesin aklına yazması gerektiğini kaydeden Denktaş, “Kıbrıs’ta iki halk vardır, iki dil, iki ayrı Devlet. Ve Kıbrıs üzerinde Türk Yunan dengeleri vardır. Anlaşma olacaksa bunlar kaale alınmalıdır. Aramızda Meclis’ten üyelerimiz var, onlara sesleni-yorum Lütfen bu formülü TBMM’den geçiriniz. Dünya’ya Türk halkının sesini duyurunuz. Kıbrıs meselesinin hallolması için Kıbrıs’ta iki eşit egemen halkın varlığı ve oların devletleri kabul edilecek. Ve Yunan diplomatlarında söylediği şekilde aralarında ki hudut uluslara arası hudut olacak, barış böyle gelecek. Ben Kıbrıs’ın meşru idaresiyim, sen azınlıksın derlerse 42 yıldır çözüm olmadığı gibi 42 yıl daha da çözüm olmaz.” dedi.
“Kıbrıs Girit olmayacak”
Denktaş sözlerini Girit örneğini anlatarak tamamladı. “Kıbrıs Girit olmayacaktır” diyen Denktaş sözlerinin sonunda şöyle konuştu:
“Türk askeri adadan çekilmeyecek. Çekilirse Girit’te başımıza gelenler gelir. Girit’te şu oldu: Büyük devletler Osmanlı’ya ‘Sen askerini çek, Rumlar rahat etsin, aksi halde durmuyorlar. Biz Türkleri koruruz’ dedi. Osmanlı askerini çekti. Yabancı askerler geldi. Bir sene sonra ‘Enosis’ dediler. Türk ordusu Atina’ya kadar 40 mil yürüdü, harbi kazandı ama Girit elden gitti. Kıbrıs Girit olamaz, olmayacaktır.”http://m.kocatepegazetesi.com/” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme