• Haberler
  • Genel
  • Türk Milleti, tüm tuzakları boşa çıkaracak

Türk Milleti, tüm tuzakları boşa çıkaracak

Türk Ocakları Afyonkarahisar Şube Başkanı Doç. Dr. İsmail Demir, Libya’ya yapılan hava operasyonu ile TÜSİAD’ın anayasa önerisine ilişkin açıklama yaptı. Demir, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek Türk milletinin, Türkiye üzerinde oynanan oyunların üstesinden geleceğini söyledi Türk Ocakları Afyonkarahisar Şube Başkanı Doç. Dr. İsmail Demir, Libya’ya yapılan hava operasyonunu ve TÜSİAD’ın son açıklamalarını değerlendirdi. Demir, [&hellip]

Türk Milleti, tüm tuzakları boşa çıkaracak

Türk Ocakları Afyonkarahisar Şube Başkanı Doç. Dr. İsmail Demir, Libya’ya yapılan hava operasyonu ile TÜSİAD’ın anayasa önerisine ilişkin açıklama yaptı. Demir, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek Türk milletinin, Türkiye üzerinde oynanan oyunların üstesinden geleceğini söyledi

Türk Ocakları Afyonkarahisar Şube Başkanı Doç. Dr. İsmail Demir, Libya’ya yapılan hava operasyonunu ve TÜSİAD’ın son açıklamalarını değerlendirdi. Demir, “Kaddafi’nin bazı şartları kabullenerek Trablus’ta hüküm sürmesine izin verilmesi durumunda, Bingazi’de ayrı bir yönetim kurularak Libya’nın bölünmesini sağlamak uzak bir ihtimal değil. Hatta Kaddafi’siz bir Libya’da bile bu senaryo uygulanabilir. Dün Afrika’ya “medeniyet getiriyoruz” diyerek giren ve kıtanın bütün kaynaklarını büyük bir açgözlülükle yağmalayan, insanları köle gibi kullanan Batı’lı ülkeler, günümüzde benzer projeleri demokrasi ve özgürlük sloganlarıyla yürütüyorlar. Kısa bir süre önce Başkan Bush döneminde, neo-conların ortaya attıkları Büyük Ortadoğu Projesi öngörülen coğrafyalarda adım adım sahneleniyor. Suriye’deki olayların rastlantı olmadığı, tam tersine yakın geleceğe ilişkin büyük bir politik depremin öncüsü anlamına geldiği açıktır” dedi.
Demir, “Bütün bu gelişmelerin ülkemiz açısından iyi düşünülmesi ve değerlendirilmesi gerekiyor. Bölücü örgütün 20 Mart’ta Nevruz’u vesile ederek düzenlediği gösteriler bir güç denemesidir. Diyarbakır’da, Batman’da, Şırnak’ta Devlet’e meydan okunmuş, etnik fitne eksiksiz şekilde sergilenmiştir. PKK meydanlarda yapılan konuşmalarla, asılan afiş ve pankartlarla, sloganlarla boy göstermiştir. Bu kritik ortamda TÜSİAD’ın Anayasa değişikliğine ilişkin çıkışı rastlantı sayılabilir mi? Ülkemizin en varlıklı insanlarının bir araya geldiği, en büyük sermaye gücünün temsil edildiği bu örgüt, geçmiş yıllarda da büyük tartışmalar doğuran önerileriyle gündeme gelmişti. Ancak bu defaki çıkışlarında daha net bir tablo sergileniyor. Üniter devlet açıkça esnetilmek isteniyor. Öcalan’ın ve güdümündeki siyasî parti ve sivil toplum örgütlerinin aracılığıyla yahut avukatları üzerinden yaptığı açıklamalarla dile getirdiği taleplerin başlıcaları TÜSİAD’ın önerilerinde de yer alıyor” ifadelerini kullandı.
Demir, açıklamasını şöyle bitirdi:
“Türkiye’nin önünde hem seçimler öncesinde hem de seçimlerden sonra çok kritik bir süreç var. PKK hem uluslararası alanlarda, hem içeride faaliyetlerini terörist eylemler olarak değil, bir halkın haklarını elde etmek üzere sürdürdüğü “Ulusal Kurtuluş Hareketi” olarak gören, daha ileri hamleleri deneyecektir. Türkiye üzerinde yapılan hesapları, hazırlanan projeleri görmezlikten gelen, bunların varlığının ifade edilmesini “komplocu safsatalar ve paranoya” diye nitelendirip küçümseyen, akılları kendilerinden menkul bir kısım aydınların ve varlıklı kesimlerin aymazlığına rağmen milletimizin tarihî ve kültürel birikiminin, engin vatanseverliğinin bütün bu tuzakları boşa çıkaracak derecede güçlü olduğundan kimsenin kuşkusu olmasın.”

Bakmadan Geçme