• Haberler
  • Genel
  • “Türk Milleti sanık” – Kocatepe Gazetesi

“Türk Milleti sanık” – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Gençlik Birliği Afyonkarahisar Şubesi, Ergenekon soruşturmasında verilen mütalaaya tepki gösterdi. TGB İl Sekreteri Zeren Alatepe, 'Türk Milleti bu davada, bir Amerikan tertibinde sanık koltuğundadır' dedi Türkiye Gençlik Birliği Afyonkarahisar Şubesi üyeleri, kent merkezinde bulunan Bankalar Caddesi'nde, Ergenekon soruşturması çerçevesinde verilen savcılık mütalaasını protesto etti. 'Ya İstiklal, Ya Ölüm Tam Bağımsız Türkiye', 'AKP'den hesabı millet [&hellip]

 "Türk Milleti sanık"

Türkiye Gençlik Birliği Afyonkarahisar Şubesi, Ergenekon soruşturmasında verilen mütalaaya tepki gösterdi. TGB İl Sekreteri Zeren Alatepe, “Türk Milleti bu davada, bir Amerikan tertibinde sanık koltuğundadır” dedi

Türkiye Gençlik Birliği Afyonkarahisar Şubesi üyeleri, kent merkezinde bulunan Bankalar Caddesi’nde, Ergenekon soruşturması çerçevesinde verilen savcılık mütalaasını protesto etti. “Ya İstiklal, Ya Ölüm; Tam Bağımsız Türkiye”, “AKP’den hesabı millet soracak” sloganları atan grup adına açıklama yapan TGB İl Sekreteri Zeren Alatepe, bu davada Türk Milleti’nin sanık olduğunu belirtti.
18 MART’TA AÇIKLANDI
Alatepe, “18 Mart 2013 günü ayaklar altına alınan, yalnızca hukuk ve insan hakları değildir. O gün Türk Milleti’nin onuru olan, milletin devrimcilik ve vatanseverlik birikimi ayaklar altına alınmıştır. Bu davada yargılanan, yalnızca emperyalizme ve onun beslemesi olan gericiliğe karşı mücadelede en önde yer alan devrimciler, vatanseverler değildir. Tarihi emperyalizmle ve gericilikle mücadele tarihi olan Türk’üyle, Kürt’üyle Türk Milleti, bu davada, bir Amerikan tertibinde sanık koltuğundadır” dedi.
“ERGENEKON’DAKİ DEMİRCİNİN TORUNLARIYIZ”
Ergenekon davalarında çıkacak sonuçların Türk Milleti nezdinde herhangi bir itibarının bulunmayacağına dikkat çeken Alatepe, “Biz Ergenekon’daki demircinin torunlarıyız. Güvendiğiniz Amerikan dağlarını da delemez miyiz sanıyorsunuz” diye sordu.
TEK TEK YOKLAMA YAPILDI
TGB üyeleri, basın açıklamasının ardından “yoklama” yaptı. TGB’liler, Ergenekon davasında müebbet hapis cezasıyla yargılanması istenen kişilerin isimlerini tek tek okuyarak, hep birlikte “Burada” dediler. Yoklama, Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin 3 defa ardı ardına okunmasıyla sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme