'Türk Milleti gibi Afyon halkı da not etti'

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Türk Milleti'nin ve Afyonkarahisar halkının, yaşanan olayları unutmayacağını belirtti Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Afyonkarahisar'ı anlattı. Toptaş, 'Ankara Kerkük’e karışırsa biz de Diyarbakır’a karışırız' diyen, kendisinin de 'Kendisi terör örgütüne yataklık yapıyor' dediği Barzani’yle yoldaş olup Kürdistan’ın kuruluş coşkusunu kutlayan Başbakan’ı Türk [&hellip]

“Türk Milleti gibi Afyon halkı da not etti”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Türk Milleti’nin ve Afyonkarahisar halkının, yaşanan olayları unutmayacağını belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Afyonkarahisar’ı anlattı. Toptaş, “Ankara Kerkük’e karışırsa biz de Diyarbakır’a karışırız’ diyen, kendisinin de ‘Kendisi terör örgütüne yataklık yapıyor’ dediği Barzani’yle yoldaş olup Kürdistan’ın kuruluş coşkusunu kutlayan Başbakan’ı Türk milleti gibi Afyon halkı da not etmiştir. Şivan Perver adlı bir militanın ölen bir Kürt militanı için yaktığı ağıtı dinlerken gözyaşlarını tutamayan Sayın Bayan Erdoğan’ın binlerce şehidimiz için bir damla gözyaşı dökmemiş olmasını da Afyon halkı not etmiştir” dedi.
KENTİN İMAJI SARSILDI
Afyonkarahisar’ın iyi yönetilmediğini kaydeden Toptaş, kentin sahip olduğu doğal ve coğrafi güzelliklere rağmen olumsuz bir şekilde tanıtıldığını belirtti. Toptaş, “Geçtiğimiz yıl Valilikçe alkol kullanma ve alkol satışını yasaklayan bir genelge yayımlandı. Bu genelgeye göre gar, otopark, meydan, cadde, sokak, tarihî ve kültürel mekânlar, ibadethane gibi yerlerde alkollü içeceklerin içilmesinin yasaklandığı kaydedildi. Ulusal basında geniş yankı bulan bu genelge ile Afyon insanı caddelerde, sokaklarda, hatta ibadethanelerde alkol alan insanlarmış gibi takdim edildi. Bu yetmiyormuş gibi, Afyonkarahisar Belediyesi’ne ait bazı otobüs seferlerinde ahlak dışı olayların arttığı bahanesiyle sadece kadınların binebileceği otobüsler sefere konuldu. Başbakan ‘Kız ve erkek aynı evlerde kalıyor, parklarda aynı kanepelerde oturuyor, bu benim içime sinmiyor’ dedikten ve talimat verdikten sonra ilk icraat Afyonkarahisar’da yapılıp bir polis ordusuyla kafeler basıldı, kafelerde oturanların adresleri alındı, GBT sorguları yapıldı, gençlere, öğrencilere gözdağı verilip hizaya getirilmeye çalışıldı. Tüm bunlar, Afyonkarahisar halkının imajını sarsmaya yönelik eylemlerdi” ifadelerini kullandı.
ÖĞRENCİ KENTİ OLMALIYDI
40 bine yakın öğrencisiyle Afyonkarahisar’ın öğrenci kenti haline gelmesi gerektiğini vurgulayan Toptaş, “Hâlbuki yöneticilere düşen görev, Afyon’dan transit geçen milyonlarca insanı Afyon merkezine çekerek Afyon’un sosyal, kültürel, ekonomik, yaşamına katkıda bulunulmasını sağlamak olmalıydı. Yine, üniversitemizde eğitim gören 40 bine yakın öğrencinin kent merkezine gelmesinin, Afyon’u yakından tanımasının ve Afyon’un sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamına katkı sağlamasının önünü açmak gerekirken bu insanları Afyon halkından soğutan uygulamalar yapmak yöneticilerin görevi olmamalıydı” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme