• Haberler
  • Genel
  • 'Türk' markaların hakları korunsun – Kocatepe Gazetesi

'Türk' markaların hakları korunsun – Kocatepe Gazetesi

Türk Ticaret Kanunundaki son değişikliklere göre şirketlerin unvanlarından Türk, Türkiye, Milli, Cumhuriyet gibi kelimeleri kaldırmaları için Ticaret İl Sicil Müdürlükleri şirketlere tebligat göndermesi üzerine CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Türk Ticaret Kanunun 46'ıncı maddesinde değişiklik yapılarak Türk, Türkiye, Milli, Cumhuriyet kelimelerinin şirket unvanlarında kalması için Kanun teklifi verdi 'MARKALARIN DEĞERİ KAYBOLUR'CHP'li Toptaş '6102 Sayılı Türk [&hellip]

“Türk” markaların hakları korunsun

Türk Ticaret Kanunundaki son değişikliklere göre şirketlerin unvanlarından Türk, Türkiye, Milli, Cumhuriyet gibi kelimeleri kaldırmaları için Ticaret İl Sicil Müdürlükleri şirketlere tebligat göndermesi üzerine CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Türk Ticaret Kanunun 46’ıncı maddesinde değişiklik yapılarak Türk, Türkiye, Milli, Cumhuriyet kelimelerinin şirket unvanlarında kalması için Kanun teklifi verdi

“MARKALARIN
DEĞERİ KAYBOLUR”
CHP’li Toptaş; “6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunun 46’ıncı maddesinde değişiklik yapılarak adında Türk, Türkiye, Cumhuriyet, Milli kelimelerinin bulunduğu şirketlere isminizi değiştirin biçiminde Türk Ticaret Sicil Müdürlüklerince uyarılar gönderilmesi bu unvanlardaki şirketleri mağdur edecektir. Markalar isimleri ile var olur. İsimleri değiştiği zaman yeniden marka olmak için uzunca süreye gerek duyacaklardır. Bu sürede var olamayan şirketler marka adlarını kaybettikleri zaman marka değerlerini de kaybederler” dedi.
MAĞDURİYET OLUŞMASIN
Toptaş, “Bazı illerde Türk,Türkiye, Milli, Cumhuriyet gibi şirketlerinin adları olan firmalara tebligatlar yapılmaya başlamıştır. Cumhuriyet Sucukları, Habertürk Tv, Kanaltürk Tv, CNN Türk Tv,T ürk Ekonomi Bankası,Cumhuriyet Gazetesi vb yüzlerce şirket mağdur olacaktır. Bu mağduriyetin ortadan kalkması gerekmektedir. Gerekçesi ile kanun teklifi verdim” diye konuştu.
DEĞİŞİKLİK TEKLİFİ
Kanun teklifi ile Toptaş, yasanın 46’ıncı maddenin 3’üncü fıkrası; “Bu yasanın yürürlüğe girdiği tarihe kadar sahip olunan unvan hakları saklı kalmak kaydıyla, “Türk”, “Türkiye”, “Cumhuriyet” ve “Milli” kelimeleri bir ticaret unvanına ancak Bakanlar Kurulu kararıyla konabilir.” şeklinde değiştirilmesini önerdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme