'Türk makamlar harekete geçsin' – Kocatepe Gazetesi

Saadet Partisi (SP) Gençlik Kolları İl Başkanı Erhan Akpınar, Müslümanlar için değerli 3 mescitten biri olan Mescidi Aksa’ya ziyaret ve ibadet amacıyla, bir turizm şirketinden hizmet satın alarak giden Orhan Buyruk isimli vatandaşın siyonist rejim tarafından alıkonulmasını eleştirdi.SP İl Başkanı Erhan Akpınar, giriş izni vermesinin hemen akabinde havaalanı içerisinde, Türk turist Orhan Buyruk'un hiçbir delile [&hellip]

Saadet Partisi (SP) Gençlik Kolları İl Başkanı Erhan Akpınar, Müslümanlar için değerli 3 mescitten biri olan Mescidi Aksa’ya ziyaret ve ibadet amacıyla, bir turizm şirketinden hizmet satın alarak giden Orhan Buyruk isimli vatandaşın siyonist rejim tarafından alıkonulmasını eleştirdi.
SP İl Başkanı Erhan Akpınar, giriş izni vermesinin hemen akabinde havaalanı içerisinde, Türk turist Orhan Buyruk’un hiçbir delile dayanmaksızın ajanlık iddiasıyla gözaltına alındığını hatırlattı. Akpınar; “Orhan Buyruk isimli vatandaş 28 Eylül 2016 tarihinden bu yana gözaltında tutuluyor. Buyruk’un serbest bırakılması adına Türkiye’nin harekete geçmesi gerekiyor. Orhan Buyruk, 18 gündür keyfi olarak alı konulmaktadır. Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’ya ziyaret ve ibadet amacıyla, bir turizm şirketinden hizmet satın alarak 28 Eylül’de Kudüs’e Giden Orhan Buyruk, tüm izinlere rağmen hiçbir gerekçe gösterilmeksizin işgalci Siyonist rejim tarafından gözaltına alındı. İki kez mahkeme önüne çıkarılan Buyruk, hakkında İsrail tarafından ortaya konan hiçbir delil yoktur. Buyruk, 18 gündür keyfi olarak Siyonist İsrail tarafından alıkonuluyor. Konuyla ilgili yetkili Türk makamlarının harekete geçmesini halk olarak büyük bir sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme