Türk Lirası'nda iki Afyon simgesi

Afyonkarahisar'ın simgeleri, Cumhuriyet tarihinde iki kez Türk Lirası'nın üzerinde yer buldu Hiç kullandığınız paralara baktınız mı? Neler yazıyor, hangi resimler yer alıyor? Peki ya şehrinizin simgelerini paraların üzerinde görseniz ne hissederdiniz? Afyonkarahisarlılar, bu gururu Cumhuriyet tarihinde iki kez yaşadı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk döneminde üzerinde Karahisar Kalesi'nin bulunduğu 50 Türk [&hellip]

Türk Lirası’nda iki Afyon simgesi

Afyonkarahisar’ın simgeleri, Cumhuriyet tarihinde iki kez Türk Lirası’nın üzerinde yer buldu

Hiç kullandığınız paralara baktınız mı? Neler yazıyor, hangi resimler yer alıyor? Peki ya şehrinizin simgelerini paraların üzerinde görseniz ne hissederdiniz? Afyonkarahisarlılar, bu gururu Cumhuriyet tarihinde iki kez yaşadı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk döneminde üzerinde Karahisar Kalesi’nin bulunduğu 50 Türk Lirası basıldı. Kale, Afyonkarahisarlıların Milli Mücadele’deki rolü dolayısıyla önemli bir simgeydi.
KOCATEPE, 1977
Afyonkarahisarlılar, Mustafa Kemal Paşa’nın Kocatepe’deki hâlini gösteren simgeyi de paraların üzerinde gördü. 1977’de, 2 buçuk Türk Lirası’nın üzerinde bulunan Kocatepe simgesi, Afyonkarahisarlıların gururu okşamıştı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme