Türk Kültürü Sempozyumu Makedonya'da gerçekleşti

Sempozyum sunumları ve karma sergi Uluslararası Vizyon Üniversitesi Salonlarında dinleyici ve izleyicisiyle buluştu. Sergi açılışını Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Tülün Erkal Kara'nın yaptığı etkinlikte Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fadıl Hoca, Halk Kültürü Kurumu Genel Başkanı Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu, Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu Genel Sekreteri Dr. Salih Ünver, Sempozyum Başkanı Prof. Dr. [&hellip]

Sempozyum sunumları ve karma sergi Uluslararası Vizyon Üniversitesi Salonlarında dinleyici ve izleyicisiyle buluştu. Sergi açılışını Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Tülün Erkal Kara’nın yaptığı etkinlikte Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fadıl Hoca, Halk Kültürü Kurumu Genel Başkanı Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu, Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu Genel Sekreteri Dr. Salih Ünver, Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Selami Tahir, Düzenleme Kurulu üyesi Dr. Şenol Tahir, protokol üyeleri, katılımcı ve öğrenciler de hazır bulundu.
AFYONLU HEYET KATILDI
Sempozyuma Afyonkarahisar’dan Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görevli Araştırma Görevlisi Dr. Ülkü Küçükkurt, Araştırmacı Yazar ve Sanatçı Zeynep Gürman, Avukat-Arabulucu Hatice Gök, Ressam Zeynep Taner bildirileri ve eserleriyle katıldı. Rektör Prof. Dr. Fadıl Hoca’yı makamında ziyaret eden araştırmacı ve sanatçılar bilgi alışverişinde bulunarak “Afyonkarahisar’da Keçe Üretimi ve Keçe Atölyeleri” kitabı ile ebru ve yağlıboya tablolarını hediye etti. Sempozyum kapsamında, katılımcılar, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’ne kayıtlı olan Valandova-Çalıklı Köyü Hıdırellez Festivalini izleme imkanı buldu.

Bakmadan Geçme