Türk Kolonya Markası Avrupa'da Toplatılıyor!

Avrupa Birliği ünlü Türk kolonya markasının ülkelerde toplatılmasına karar verdi.

Avrupa Birliği, içerisinde yasaklı madde olan BMHCA tespit edildiği için ünlü kolonya markasının ürünlerini ülkelerde toplatma kararı aldı. Yasaklı maddenin hamile kadınlara ve çocuklara zararlı olduğu bilinmekte.

Avrupa Birliği’ne göre 2022 yılı ve öncesinde üretilen Eyüp Sabri Tuncer markalı kolonyalarda yasaklı madde olduğu ifade edildi. Kolonya firması ise 2022 yılı öncesinde bu maddenin serbest olduğunu söyledi.

Eyüp Sabri Tuncer açıklamasında şunları söyledi: “Değerli Müşterilerimiz, Eyüp Sabri Tuncer olarak, ürünlerimizin güvenliği ve yasal düzenlemelere uygunluğu her zaman önceliğimizdir. 1 Mart 2022 itibarıyla, Avrupa Birliği'nde Butylphenyl Methylpropional (Lilial) adlı bileşenin kozmetik ürünlerde piyasaya arzı yasaklanmıştır.

Tüm Avrupa firmaları gibi bizler de bu düzenlemeye tamamen uyduğumuzu ve ürünlerimizde bu maddeyi kullanmadığımızı belirtmek isteriz.”

2022 VE ÖNCESİ ÜRETİLEN ÜRÜNLER SATIŞTA DEĞİL

Eyüp Sabri Tuncer 2022 Mart öncesinde üretilen tüm ürünlerinin satıştan kaldırıldığını ve belirtilen yasaklara uyduğunu ifade etti.

Bakmadan Geçme